![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
Unknown subtittles i 32 angielskie jezyki po zenkodowaniu DVD
Nie jestem znawca technologii kodowania - ale ostatnio kolega przyniosl do mnie plytke z jednym polskim jezykiem i mozliwoscia wyboru 5 angielskich sciezek dzwiekowych - ktore oczywiscie nie dzialaja - istnieje rowniez mozliwosc wyboru 32 subtittli unknown ?! - jest to film z wesela kodowany przez jakiego magika - jak widac niestety troche oszpecony !! - czy istnieje jakis soft to wywalenia tych jezykow unknown i angielskich ?!
proboiwalem dvdshrinka ale nawet po odznaczeniu owych subtittli niestety nadal pozostaja - rowniej ifoedit pokazuje wejscia do menu - ale jestem za ciemny aby chyba sobie z tym poradzic - oczywiscie plytka dziala - kolega owy jednak mowi ze uzyskal informacje ze jest to domyslny efekt authoringu i tak musi byc !! - jakos nie chce mi sie wierzyc ![]() ![]() chcemy wiec zrobic takowa plytke i zaatakowac klienta reklamacja !!! z gory dzieki Max |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
W jaki sposób ten wybór 32 napisów się objawia? Jest jakieś menu czy bezpośrednio z pilota (Subtitles)?
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
tak jest w media player classic
tak jest w media player classic
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
ok, wczytaj .ifo filmu głównego do IfoEdit, rozwiń VTS_*_0.IFO / VTS_PGCITI / VTS_PGC_1...
w dolnym okienku pozostałe 31 napisów powinno byc wyzerowane Kod:
Sub-picture stream 1 status.....-2147483648...[80000000] Polish ..Sub-picture stream 1 uses stream nr.(4:3):.......0 ..Sub-picture stream 1 uses stream nr.(wide):......0 ..Sub-picture stream 1 uses stream nr.(letterbox):.0 ..Sub-picture stream 1 uses stream nr.(pan&scan):..0 Sub-picture stream 2 status.....0.............[00000000] Sub-picture stream 3 status.....0.............[00000000] Sub-picture stream 4 status.....0.............[00000000] Sub-picture stream 5 status.....0.............[00000000] . . . Sub-picture stream 32 status.. .0.............[00000000]
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
dziwne ale tak wlasnie tam jest
wszedlem na Twoja strone i wiele sie nauczylem na temat ifoedit - jeszcze powalcze - aha spotkalem sie w necie z takim problemem - nikt nie odpowiedzial nieszczesnikowi ale opisywal on swoje problemy z jakims dvdmaestro ktory rzekomo wrzuca wszystko na sile tzn 32 sciezki mimo ze naprzyklad subtittle sa tylko w jednej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Ta płytka była składana przy pomocy DVD Maestro? Jeśli tak to jest to faktycznie uboczny efekt authoringu (widoczny tylko w niektórych programowych odtwarzaczach). PowerDVD to będzie pokazywał a chyba WinDVD już nie.
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
dzieki idej za odpowiedz
nie wiem czym owa plytka byla robiona ale jezeli nie wyglada to na blad w sztuce to nie ma sie co tego czepiac - tym bardziej ze nie odtwarzalismy tego w odtwarzaczu stacjonarnym - wiec Twoj opis calkowiecie do mnie przemawia - pliki ifo wedle opisu Kolegow sa prawidlowe - ale postaram sie mimo wszystko opublikowac ja na forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|