![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Zripowane napisy z DVD (srt) i rozjezdzajacy sie czas
Witam.
Panowie mam taki maly problemik. Zripowalem sobie zapisy za pomoca SubRipa do pliku SRT z filmu NTSC 30fsp (r1) ktory trwa 2 godziny. Problemem jest to ze po wlaczeniu filmu i popatrzeniu na czas w jakim np. wlacza sie ostatni napis w filmie (jest to 02:02:05) i porownaniu tego do czasu podanego w pliku SRT (02:02:15) wystepuje roznica 10s. Dlaczego? Co zrobilem zle w SubRipie... Nie wydaje mi sie zeby to byla roznica pomiedzy NTSC a PALem (tylko 10s ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Problem rozwiazany....
Ale co z tego ze jeden rozwiazany jak odrazu powstal drugi - KOLOR NAPISOW. Napisy z SRT przekonwertowalem na SUP (str2sup) poustawialem w programie ladnie kolory, zkleilem calosc za pomoca IfoEdita i oczywiscie jak zwykle zielono.... Wiec posłużylem się funkcją SUBTITLE COLOR/COPY COLOR FROM... w ifoedit, efektem byly ladne napisy koloru CZERWONEGO z czarna otoczka. Jak zmienic ten kolor ![]() A moze problem tkwi w ustawiniach kolorow w programie srt2sup ![]() Ps dodam jeszcz ze na plycie sa tez orginalne napisy eng z ktorymi nie ma zadngo problemu - maja odpowiedni kolor i zeaguja na zmiany.
Pozdrowienia Ostatnio zmieniany przez Seksownis : 18.06.2003 o godz. 02:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.02.2004
![]() |
Mam ten sam problem z"Zripowane napisy z DVD (srt) i rozjezdzajacy sie czas" może mi pomożesz jak sobie ztym poradziłeś. Z kolorami spróbuj wyedytować napisy w MaestroSbT Lub w Substituteworkshop w formacie *.son lub *.slt. CobraVerde zamieszcza bardzo dobry opis na swojej stronie http://www.cobraverde.net/[U]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Musisz swoje wartości przeklepać do pliku VTS_01_0.IFO tak jak to jest opisane w tych postach na przykład.... http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35666 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35605
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|