![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Heh, zapuściem na próbe 110 minutowy materiał na 99 passów (ahlon2700+)
troche to jednak bedzie trwało
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
@ IdeJ
Zgadzam się 3-5 przebiegów w zupełności wystarczają jeśli się ogląda na TV. Jednak moja sytuacja jest trochę inna. :\ I zrobiłem już sporo prób (więcej niż pisałem na Forum) tak dla własnej wiedzy, no i jak narazie wychodzi mi cały czas że dla mnie im więcej tym lepiej. Każde zwiększenie ilości przebiegów dzaiła na plus . Oczywiście zmiany na plus są niewielkie w porównaniu np. do czasu enkodowania. Ale są ! Specjalistą nie jestem , piszę tylko o tym co widzę , i tu dochodzą mnie myśli że ludzkie oko jast bardzo niedoskonałe, np. przy porównaniu tych samych klatek na komputerze z 5 przeb. i 10 przeb. nie widać wielu istotnych różnic ! A jak się puści na ekran to różnice w odbiorze są lepiej widoczne ! To nie tyle widać co jest uczucie że coś jest nie tak. A jak się zacznie porównywać z orginałem, to już wiadomo o co chodzi. Generalnie , jak ktoś ma lub będzie mieć TV 36' to 5 przebiegów wystarcza w zupełności do filmów góra 2,5-3h. Jednak jeśli ktoś planuje w przyszłości zakup projektora (a ceny lecą na pysk) to niestety , max przebiegów (ale z tym 99 to poczekałbym na test Robsa) polecam z własnego doświadczenia ustawić wyżej niż 5 ! Pozdrowienia dla Robsa ! Podziwiam ! Czekam na Efekty ! Kusi mnie to nowe CCE na przejście na XP ! Ale w moim przypadku to około 3-4 dni roboty
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Prawde mówiąc chciałem tylko sprawdzić ile to ma trwać
![]() Sorki, ale nie chce mi się narazie przez tydzień nie wyłaczać kompa, mam go w sypialni i żona by raczej tego nie wytrzymała ![]() Mozna porównać jakość przy większej ilości przebiegów, np. powiedzmy 15, ale nie 99.
|
|
|
#4 | ||||
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
! Ja mam kompa w kuchni ! żona może spać spokojnie, a i lodówka pod ręką 8 ) Cytat:
Tak na wyczucie podejżewam że jakieś 12-15 przebiegów to chyba max i wyżej już się nic lepiej nie uzyska. Ale zastanawia dlaczego dali 99 ? Może są w tym nowym CCE jakieś nowe algorytmy ? i działa to trochę inaczej niż do tej pory ? No chyba że ktoś od CCE czytał moje posty i się nad tym zamyślił Jeśli przejdę na XP to test na 99 przebiegów zrobię na pewno ! Tak z ciekawości. |
||||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
DVD Rebuldier 0.63
i chyba koniec kłopotów z przycięciami dzwięku (i obrazu) , oczywiście dotyczy to głównie odtwarzaczy stacjonarnych Pioneera i Philipsa. (a swoją drogą w komp. mam napęd Pioneera a w nim filmy się nie przycinają ?) Nieznam niestety angielskiego ale z tego co się doczytałem to chyba z tego powodu w DVD RB pojawiła się dodatkowa opcja do odfajkowania "Special Error Processing" najlepiej nie odfajkowywać, no chyba że podczas 3 kroku REBUILD wyskakuje błąd, wtedy należy odfajkować i powtórzyć REBUILD , błąd już nie wyskoczy ale będą przycięcia. Oczywiście tylko na niektórych odtwarzaczach. Zrobiłem już 3 próby i zero przycięć ! A na dodatek na Doom9 forum wmansir wymyślił niezły patent na "naprawienie" już istniejących kopii robionych pod RB 0.62 i wcześniejszymi ! "Naprawiłem" w ten sposób już 2 filmy, działają teraz bez zająknięcia, choć się wcześniej przycinały ! 1. Najpierw zgraj płytkę na HDD. 2. W DVD RB 0.63 zaznacz "ReJig mode" ( nie trzeba instalować ! ) 3. Wciśnij PREPARE , po zakończeniu (PREPARE) zamknij DVD RB 4. Następnie w powstałych plikach *.MPV (wszystkich) trzeba zmienić rozszeżenie na *.M2V (ręcznie) 5. Następnie trzeba wyedytować plik REBUILDER.INF i wpis "progress=1" zmienić na "progress=2" 6. Uruchom DVD RB 0.63 i wciśnij (teraz już aktywny) przycisk REBUILD 7. Po zakończeniu wypalamy płytkę i filmek jak nowy ! Może się to przydać ludziom któży mają filmy robione pod DVD RB 0.62 i wcześniejszymi , i choć dziś nie wiedzą co to "małe przycięcia" ( np. Skorpion2k2 , szczęściarz !) , to mogą się o tym dowiedzieć po zmianie odtwarzacza na np. Pioneera, lub Philipsa. Zakończę słowami mojego idola - " No, ładnie ! " PS. W.4. dzięki za naprowadzenie ! |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Cytat:
- Dodano wsparcie dla DGDECODE.DLL. To jest nowsza, dokładniejsza i szybsza wersja MPEG3DEC3DG.DLL. Można pobrać DGMPGDec z Doom9 http://www.doom9.org/Soft21/Decoders/dgmpgdec1012a.zip , w którego skład wchodzi DGDECODE.DLL. W DVD-RB (setup) musisz podać ścieżkę dostępu do pliku DGDECODE.DLL w polu DECODER (zostało zmienione) - Usunięty checkbox "Add to AVS" . To było źródło dylematów i prawdopodobnie nigdy nie powinno było zostać wprowadzone. Jeżeli wprowadzasz ścieżkę dostępu w polu "Path to Dekoder" to będzie załadowany do każdego pliku AVS. - Utworzono nową opcję w menu "Mode", który pozwala użyć różne wyjściowe ścieżki dostępu. Kiedy to wybierzesz to katalogi wyjściowe VIDEO_TS i AUDIO_TS będą wykonane w ścieżce "Output directory" a praca tymczasowa będzie wykonywana w ścieżce "Working Path." To pozwala użytkownikom, którzy mają mało miejsca na dysku i mają więcej niż jeden napęd, zapisywać do dwóch różnych obszarów. To też czyni pracę trochę łatwiejszą, jeśli chodzi, o wybór, który katalog powinien zostać nagrany na płytą. Nagrywasz płytę tylko z tego, co jest w "output directory" - Naprawiono błąd w trybie "Batch", w którym pewne parametry w zapisanym pliku .RDB były ustawione niepoprawnie. - I na koniec w wielkim skrócie: Ten program był do tej pory bezpłatny i autor chciałby, aby tak było dalej. Jednak za pracę, trud i wysiłek powinien w jakiś sposób zostać wynagrodzony. Dlatego w przyszłości wszystkie nowe wersję będą dostępne tylko dla osób, które wpłacą jakąś kwotę (prezent - donate). Później po jakiś 30 dniach ta wersja będzie udostępniona dla wszystkich (jako "Public"). Pierwsza wersja za zapłatę (dobrowolna darowizna) będzie dostępna w ciągu kilku dni i BĘDZIE obsługiwać filmy nagrane przy różnych kątach kamery. [v0.64a] - Usunięto błąd, w którym przycisk "Transcode" znikał, kiedy wybierając / odznaczając alternatywny katalog wyjściowy w trybie One-Click. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
DVD ReBuilder 0.91
http://www.doom9.org/Soft21/Vobtools/DVD-RBv091Free.zip Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 21.05.2005 o godz. 12:41 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2004
![]() |
Do przerabiania z Avi ---> DVD wraz z polskimi napisami selektywnymi lub wklejonymi na stele słuzy nowa wersja programu The Film Machine 1.5.0.7 BETA
nstallation notes for version 1.5.0.7 beta: You must have DirectX 9 installed on your computer because all audio is converted to PCM audio with DirectShow filters (This will solve a lot of audio problems). If you want to DV files you should install the Panasonic DV Codec. Uninstall any previous version of The FilmMachine and install the beta version. HISTORY: 15 April 2005 version 1.5.0.7 beta - Added the possibility to add a second subtitle (only with selectable subtitles) on a DVD. - Added preview window. 3 April 2005 version 1.5.0.6 beta - Fixed missing Chapters bug in second part of the movie. - Fixed the wrong timing with *.sub subtitles. - Fixed the wrong audio channel order when using AC3 files and BeSweet. - Besplit will no longer be used for AC3 fixing. - If audio source is DTS then output will be stereo (because of bug in BeSweet). - Changed from Hkey_Local_Machine to Hkey_Current_User for saving settings (for compatibility reasons) - Now Avi-information is gathered using DirectX 9 (fixes the bug with large files) - Added latest version of DVDAuthor/Spumux (version 0.6.11) - Added option to choose Spumux with or without Anti-Aliasing. Poczytac na forum http://www.dvdrbase.com/showthread.php?t=41492 Tylko tym robie dvd i nie ma problemu z niczym
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() |
nowa wersja DVD ReBuilder 0.89a (beta)
DVD R-b 0.89a
|
|
|
#13 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Zgodnie z tym co widnieje na www.doom9.org pojawiły się:
ImgBurn 1.1.0 (tak dla przypomnienia jest to następca DVDDecryptera pozbawiony możliwości zgrywania płyt DVD na dysk) PGC Edit 0.6.2
|
|
|
|
#14 |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
:cool:
AnyDVD 5.6.3.1, 2005 12 11 - New: Added support for a new version of the Sony Arccos protection as found on "Stealth" R2 (Greece) to the option to remove "Protection based on unreadable Sectors" - New: Higher compatibility when copying Arccos protected titles with DVDShrink or Nero Recode - Updated languages |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Zapowiedź nowej wersji AnyDVD
Witam!
W najbliższych dniach światło dzienne ujrzy nowa wersja programu AnyDVD oznaczona numerem 6.0.4.1 (lub wyższym). Główna zmiana to dodanie nowej funkcji programu w postaci możliwości ustawiania stopnia przezroczystości wszystkich napisów w przetwarzanym materiale, co ma zdaniem producenta znacząco poprawić kontrast oglądanego obrazu, w szczególności wyświetlanego za pomocą systemu wyposażonego w wielkoformatowy projektor (zbyt jaskrawe napisy pogarszają oglądalność). Niżej screen.
|
|
![]() |
|
|