Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.08.2004, 22:25   #121
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,434
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dostępny jest DVD Decrypter 3.5.0.0
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.09.2004, 20:37   #122
skorpion2k2
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD ReBuilder Version 0.57a

http://forum.doom9.org/attachment.php?postid=538567

Zmiany
- Corrected a buffering problem associated with the "Status Logging" output
- The fix related to audio dropouts in v0.57a seems to have made the problem more pronounced. It has been reversed until it can be more accurately studied.
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 13:23   #123
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD ReBuilder Version 0.58

I chyba najważniejsza ze zmian:
- Found and fixed an error in which certain circumstances could cause illegal System Clock Reference (SCR) values near the end of some cells. This could very possibly have caused audio problems and/or video problems on some standalone units. Special thanks to Sir Didymus for identifying this problem.
Może w końcu znikną problemy z dźwiękiem ^_^

Edit: Stosowny wątek z forum.doom9.org
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.

Ostatnio zmieniany przez ideJ : 09.09.2004 o godz. 13:26
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2004, 23:55   #124
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,434
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Zaraz odpalam RB 0.58,
z nadzieją że problem z dzwiękiem odejdzie w niepamięć !
Bo nie (albo) stety mam Pioneera 444 , napęd super , tyklo trochę szkoda że niekompatybilny z RB


Niestety przycięcia są dalej
Teraz sprawdzam RB 0.62.

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 27.09.2004 o godz. 21:28
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2004, 08:16   #125
skorpion2k2
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD Rebuilder 0.61

DVD Rebuilder 0.61
http://www.doom9.org/Soft21/Vobtools/dvd-rbv061.zip
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2004, 08:35   #126
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A dziś 38 minut po północy jdobbs obwieścił wersję 0.62.
Z krótkiego opisu wynika, że poprawki są znaczące tylko dla osób używających QuEnc'a na materiale NTSC.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2004, 21:34   #127
skorpion2k2
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
RB-Opt v0.15 BETA

3 DNI temu ukazał się:RB-Opt v0.15 BETA
Szybko zmieniające się wersje!
Szczegóły http://forum.doom9.org/showthread.ph...0&pagenumber=1

Jest to program do zmiany ustawień,a w szczególności stopnia kompresji (redukcji) elementów składowych filmu przy użyciu DVD ReBuilder-a.
Narzędzie to pozwala również zwiększyć planowaną wielkość wynikowego DVD, ponieważ DVD ReBuilder pozostawia najczęściej około 60 MB niewykorzystanego miejsca
(z 4 700 000 000 bajtów).
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 07:57   #128
skorpion2k2
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD ReBuilder Version 0.63a

DVD ReBuilder Version 0.63a
Zmiany:
- Corrected rebuilding code to prevent "runt" VOBUs (less than .4 seconds). This will bring the newly authored stream more tightly into compliance with DVD standards. This is KNOWN to have caused audio/video stutter on some DVDs.

- Added support for Canopus ProCoder through Robot1's EclPro utility. Nice work Robot1, you continue to provide outstanding support to the DVD community! Please note that this feature needs testing.

- Modified the maximum bitrate on output so it lowers to accomodate large and multiple audio tracks. This should help to keep the bitrate bursts under DVD maximums. Maximum bitrate is now set to MAXBITRATE - AudBitrate -- so using the default it would be 9,000Kbs - AudBitrate. Note that DVD standard is no greater than 9,800Kbs for video and no more than 10,008Kbs total audio/video/subs.

- Corrected a bug introduced in v0.61 related to audio/video sync. This could have caused stutter and audio dropout on some DVDs. An option has been added to the "Options" menu called "Special Error Avoidance" for special cases in which certain #0003 or #0004 errors are encountered -- this is temporary and will be removed in future versions. It is recommended that this option only be used as a last resort after you've encountered one of these errors -- and not before, as it can cause other unpleasant effects. This option ONLY affects the rebuild phase. It is meant to counter what appears to be bad source timing parameters.

[v0.63a]

- Disabled runt VOBU code for more testing. It appears to have caused more problems then it solved.

http://forum.doom9.org/attachment.php?s=&postid=552391
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 10:13   #129
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Już parę dni temu pokazała się wersja 2.70 (nie beta) Cinema Craft Encoder SP.
Z ciekawszych zmian:
- możliwość zmiany rozdzielczości tak by odpowiadała standardom DVD/SVCD/VCD
- automatyczne wyliczanie rozmiaru pliku
- możliwość dopasowywania i zmiany matryc kwantyzacji w trybie multi-pass VBR
- dodana możliwość generowania strumienia Bottom Field First (może wreszcie skończą się problemy z konwersją materiału DV AVI )
- maksymalna liczba przejść wynosi w tej chwili 99 (do tej pory było 9) hmmm biedny Czołgista ))))
http://www.cinemacraft.com/eng/topic.html#31
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 21:33   #130
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,434
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No ładnie ! 99 przebiegów to dopiero wyzwanie

Ale może po miesiącu pracy komputera wyszła by kopia idealna

Niestety to nowe CCE odmawia współpracy z moim Win98
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 10:45   #131
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kiedyś się uprę i odszukam w manualu CCE stwierdzenie producenta, że więcej niż 3-4 przebiegi to tylko strata czasu...
Proponuję odszukać na forum.doom9.org wątek dotyczący nowej wersji CCE i przeczytać opinię RB dotyczącą wielu przebiegów. Daje do myślenia.... (RB to ten facet, który stworzył EclCCE, jest moderatorem forum dotyczącego CCE -- człowiek - kopalnia wiedzy na temat CCE)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 15:17   #132
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Heh, zapuściem na próbe 110 minutowy materiał na 99 passów (ahlon2700+)
troche to jednak bedzie trwało
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-cce270.jpg  
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 23:09   #133
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,434
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@ IdeJ
Zgadzam się 3-5 przebiegów w zupełności wystarczają jeśli się ogląda na TV.
Jednak moja sytuacja jest trochę inna. :\
I zrobiłem już sporo prób (więcej niż pisałem na Forum) tak dla własnej wiedzy,
no i jak narazie wychodzi mi cały czas że dla mnie im więcej tym lepiej.
Każde zwiększenie ilości przebiegów dzaiła na plus .
Oczywiście zmiany na plus są niewielkie w porównaniu np. do czasu enkodowania. Ale są !
Specjalistą nie jestem , piszę tylko o tym co widzę , i tu dochodzą mnie myśli że ludzkie oko jast bardzo niedoskonałe, np. przy porównaniu tych samych klatek na komputerze z 5 przeb. i 10 przeb. nie widać wielu istotnych różnic !
A jak się puści na ekran to różnice w odbiorze są lepiej widoczne !
To nie tyle widać co jest uczucie że coś jest nie tak. A jak się zacznie porównywać z orginałem, to już wiadomo o co chodzi.
Generalnie , jak ktoś ma lub będzie mieć TV 36' to 5 przebiegów wystarcza w zupełności do filmów góra 2,5-3h.
Jednak jeśli ktoś planuje w przyszłości zakup projektora (a ceny lecą na pysk)
to niestety , max przebiegów (ale z tym 99 to poczekałbym na test Robsa)
polecam z własnego doświadczenia ustawić wyżej niż 5 !

Pozdrowienia dla Robsa ! Podziwiam ! Czekam na Efekty !
Kusi mnie to nowe CCE na przejście na XP !
Ale w moim przypadku to około 3-4 dni roboty
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2004, 14:33   #134
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prawde mówiąc chciałem tylko sprawdzić ile to ma trwać
Sorki, ale nie chce mi się narazie przez tydzień nie wyłaczać kompa, mam go w sypialni i żona by raczej tego nie wytrzymała
Mozna porównać jakość przy większej ilości przebiegów, np. powiedzmy 15, ale nie 99.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2004, 22:20   #135
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,434
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Robs
Prawde mówiąc chciałem tylko sprawdzić ile to ma trwać
Szkoda !

Cytat:
Napisany przez Robs
Sorki, ale nie chce mi się narazie przez tydzień nie wyłaczać kompa ...
No i w takich przypadkach ujawniają się zalety RB

Cytat:
Napisany przez Robs
... mam go w sypialni i żona by raczej tego nie wytrzymała
No tak zła lokalizacja ! Ja mam kompa w kuchni ! żona może spać spokojnie, a i lodówka pod ręką 8 )

Cytat:
Napisany przez Robs
Mozna porównać jakość przy większej ilości przebiegów, np. powiedzmy 15, ale nie 99.
Masz całkowitą rację różnice pomiędzy 8 a 9 przebiegów są bardzo mało zauważalne. Zwróciłem uwagę że zwiększając ilość przebiegów , różnice pomiędzy nimi (np. 5-6, 6-7, 7-8,8-9) są coraz mniejsze .
Tak na wyczucie podejżewam że jakieś 12-15 przebiegów to chyba max i wyżej już się nic lepiej nie uzyska.

Ale zastanawia dlaczego dali 99 ?
Może są w tym nowym CCE jakieś nowe algorytmy ? i działa to trochę inaczej niż do tej pory ?

No chyba że ktoś od CCE czytał moje posty i się nad tym zamyślił

Jeśli przejdę na XP to test na 99 przebiegów zrobię na pewno ! Tak z ciekawości.
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.