![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
GeNiuS
Data rejestracji: 16.07.2004
![]() |
Wyciąganie napisow z dvd
Witam!! Tak to znowu ja ! Mam pytanko co do wyciagniecia napisow z dvd do formatu srt. Chce to zrobic zeby miec synchro napisow idealne. Uzywalem programiku subrip ale cos mi nie wychodzi co chwile sa bledy w otczycie. Juz doslownie mnie cholera bierze gdy po konwersji okazuje sie ze synchro jest zle. Wiec pls help!!! Bede dzwieczny
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakie błędy w odczycie? Synchro _musi_ być idealne bo wyciągasz napisy z oryginalnego DVD
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
GeNiuS
![]() |
Jezeli chodzi o subripa to musze poprawiac kazdy wpis podczas wyciagania napisow z dvd. Co do plikow srt to synchro sie nie zgadza z orginalnymi napisami z dvd. Film ma 1.32h a napisy 1.38h . Wiec dlatego chce wyciagnac napisy z dvd zeby zrobic idealne synchro a nie bawic sie ogladanie i poprawianie czasu w pliku srt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Cóż, nie spotkałem jeszcze idealnego OCR w tego typu programach... Wybierz dla DVD nową matrycę, poucz go trochę
![]() Co do braku synchro - Subrip 'wyciąga' info o czasach napisów bezpośrednio z VOB, więc powinno być OK. Wszystko wskazuje na to, że nie ustawiłeś odpowiedniego fps dla pliku wyjściowego, więc nie narzekaj na program, tylko na.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
GeNiuS
![]() |
Wiec DVD ma 25 fps. W subripie ustawiam wejsciowy fps na 25 i dalej klikam czyli ucze go jak to napisales (strasznie denerwujace), wpisuje literki ktore sa podswietlone na niebiesko i na samym koncu zapisuje do srt. Tak to mniej wiecej powinno wygladac?? Co do innych opcji to zrzut do plikow bmp rowniez jest mozliwy ale czy pozniej moge to poskladac w 1 plik??
hehehehe udalo sie. jednak nie ma co nazekac na programik tylko na moja glowke i cierpliwosc. wystarczylo tylko dac mu czas do nauki i wszystko poszlo oki. teraz tylko zamienic angielskie wpisy na polskie i idealne synchro bedzie ![]() Ostatnio zmieniany przez genius333 : 29.08.2005 o godz. 16:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
W Subripie, jak wczytujesz ifo, to właściwy fps jest pobierany z tego pliku, więc nie trzeba nic ustawiać. To co powinieneś ustawić to fps pliku wynikowego - jeśli wyświetlisz okno z napisami to w listwie, na górze tego okna, masz ustawienie fps. Domyślnie jest na 23,97 - trzeba przestawić na 25.
Oczywiście, że bitmapy możesz z powrotem wkleić do DVD - wybierz tylko odpowiedni format wyjściowy pliku tekstowego, zależny od aplikacji którą używasz do authoringu (np. son dla DVDMaestro). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|