![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
pomocy, dlaczego w filmie na kompie są napisy polskie a po nagraniu na DVD angielskie
najpierw dvddecrypterem zgrałem film na dysk, po obróbce ifoedit-em napisy są, ale tylko oglądane z dysku twardego, po nagraniu materiału na DVD w stacjonarnym odtwarzaczu są tylko angielskie.... dzięki
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zle ustawiles napisy domyslne
sprobuj innego softu (ifoedita nie znam), np w dvdshrinku jest to prozaiczne |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
Dzięki za odp. ale dvdshrink nie wytnie mi samego filmu z oryginalnej płyty (chyba), jeżeli na płycie są reklamy przed filmem lub rozmowa a aktorami (po filmie) to będą one też na kopii (ścieżki dźwiękowe wyrzuca ładnie) ale co z tego jak obraz niepotrzebnych dodatków zostanie... Na kopii nagrywam tylko jedne napisy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
User nad userami :)
Data rejestracji: 09.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() -Troja (156min) - nie rozni sie od oryginalu -Powrot Krola (180min) - jakosc dobra -Lsnienie(259min) - jakosc akceptowalna (koniecznosc przejechania CCE na 5 pass bo 100MB sie nie chcialo zmiescic ![]() Moim skromnym zdaniem jest to najlepsza metoda kopii filmow na dzisiaj. Porownalem RoTK CCE 10pass i Shrink tak jak wyzej tylko, ze z menu jeszcze czyli bez wycinania napisow koncowych i 2 sciezki dzwiekowe (47%) i uwazam ze CCE to strata czasu. Shrink robi w pol godziny ladniejszy material niz CCE w 10 godzin! Kiedys jak Shrink byl we wczesniejszych wersjach to robil kaszanke z filmu pow. 120min, kwadraciki az razily w oczy i byly widoczne nawet na telewizorze ![]() ![]() Polecam wszystkim metode opisana przezemnie wyzej a jak Menu i dodatki zajmuja mniej niz 100MB to nawet lepiej je zostawic ![]() Pozdrawiam serdecznie.
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Czy próbowałeś zmienić wyświetlane napisy w stacjonarnym DVD (przeważnie przycisk lub opcja "subtitles", potem wybór kursorami i enter). Może odtwarzacz w kompie ma ustawione domyślne odtwarzanie napisów polskich. By stacjonarny robił to samo, trzeba w czasie nagrywania DVD wskazać domyślne napisy i np. domyślne audio spośród tych które się nagrywa.
![]() |
#6 |
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
Użyj DVDFab'a - robo dokładnie to co Cie interesuje
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
DVD Shrink jest moim zdaniem idealny na poczatek. Nie znasz możliwości programu, odpal go i pobaw się trochę, zajrzyj do poradnika na stronie autora. Ten program powstał po to by skurczyć materiał DVD tzn. rozpruć zabezpieczoną płytę z filmem i wyciągnąć z niej tylko to co potrzebne ustawiając domyślną ściężkę audio i napisy.
Kliknij "Re-author" i czytaj, czytaj, czytaj.... Wytnie sam film...bez reklam i dodatków.
![]() |
#8 |
Zaprenumerowany
Data rejestracji: 16.09.2003
![]() |
Ja wczoraj zgrałem sobie materiał 9GB na płytkę 4,7GB DVDShrinkiem i obraz mnie zaskoczył w tym sensie, że był bardzo kiepski - może na komputerze, ale wydaje mi się, że jednak był... Czy nie można np. w DVDShrinku użyć kompresora CCE? Nie za bardzo mi leży DVD2DVD-R... Za dużo opcji jak na początek - i z tego co mi mówili inni - nie ma menu tylko sam film... Prawda czy fałsz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
User nad userami :)
Data rejestracji: 09.01.2004
![]() |
Cytat:
Co dokladnie zgrales? Jaki czas filmu? Ile sciezek? Ile % kompresji? Ile zajmowaly dodatki i menu? Jakia wersja Shrinka, jakie ustawienia i jaki czas kompresji? ![]() Sorki za ilosc pytan, ale zalezy mi na odpowiedzi...
![]() |
![]() |
|
|