Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.12.2004, 14:59   #1
petrumi
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.06.2004
petrumi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wysyłka DVD do USA-jak to nagrac?

Witam.
Mam plan wysłać do USA prezent do szwagierki. Dwie płyty DVD-R z naszego wesela oraz składanke małych filmów kręconych aparatem cyfrowym i kamera DV. Czy możecie pomóc i wskazać na co muszę zwrócić przy przegrywaniu gotowych już płyt DVD oraz tworzeniu nowej składanki? Szwagierka będzie to raczej oglądać na stacjonarnym DVD więc konwersja na uniwersalnego Divx'a raczej odpada...
Wybaczcie , że nie przekopałem archiwum ale troche mam mało czasu w pracy a w domu mam małe dziecko. Dlatego będę wdzięczny za pomoc.

Pzdrawiam.
Michał

ps. jesli potrzebne są jakieś dodatkowe szczegóły, proszę pytać.
petrumi jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.12.2004, 15:18   #2
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
trzeba zrobic filmik na dvd w ntsc
maj3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2004, 15:49   #3
petrumi
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.06.2004
petrumi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
możesz podac więcej konktretów? w jakim programie? co mam zrobić z gotowymi płytami dvd?
petrumi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 00:40   #4
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wydaje mi się że w USA podobnie jak w Europie produkuje się odtwarzacze dvd które obsługują PAL i NTSC (oczywiście jest to moje zdanie) więc łatwiej będzie jak wyślesz na próbę jedą łytkę DVD i się przekonasz czy chodzi czy też nie - po przerabianie PAL na NTSC to bbbardzo ciężkie zadanie - tybardziej ciężkie im wiecej masz materiału do przerobienia !! więc taniej i szybciej wyjdzie cię wysłanie płytki do przetestowania

pozdro
Stary 07.12.2004, 12:00   #5
Szode
Bywalec

Data rejestracji: 24.02.2004
Szode w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez petrumi
Witam.
Mam plan wysłać do USA prezent do szwagierki. Dwie płyty DVD-R z naszego wesela oraz składanke małych filmów kręconych aparatem cyfrowym i kamera DV. Czy możecie pomóc i wskazać na co muszę zwrócić przy przegrywaniu gotowych już płyt DVD oraz tworzeniu nowej składanki? Szwagierka będzie to raczej oglądać na stacjonarnym DVD więc konwersja na uniwersalnego Divx'a raczej odpada...
Wybaczcie , że nie przekopałem archiwum ale troche mam mało czasu w pracy a w domu mam małe dziecko. Dlatego będę wdzięczny za pomoc.

Pzdrawiam.
Michał

ps. jesli potrzebne są jakieś dodatkowe szczegóły, proszę pytać.

powiem tak - wysylalem do Kanady filmiki - palone na dvd- i + ktoore mialy dzialac na samsungu ktoory niby widzi pal i ntsc.. i problem byl taki ze wywalalo ze disc unplayable czy cos takiego.. wiec jedyne co moze byc jeszcze nie tak to to ze jak zrzucale plytki robilem z nich "bez regionalne" a ktos mi cos kiedys powiedzial ze u nich wiekszosc odtwarzaczy smiga tylko na regionie 0 - kiedys jeszcze sproobooje zrzucic filmik tylko do "0" i zobaczymy czy zasmiga w CAD..

pozdr
Szo
Szode jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 19:09   #6
knydel
God Father

Data rejestracji: 29.11.2004
knydel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tu nie chodzi o PAL czy NTSC tylko o kodowanie regionalne. Europejskie wypalarki mają kod nr 2 a w USA i Kanadzie jest 1. Są programy, które usuwają te kodwanie. Napewno DVDShrink i DVDFab - ale nie wiem czy te akurat Ci się przydadzą
knydel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2004, 19:21   #7
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez knydel
Tu nie chodzi o PAL czy NTSC tylko o kodowanie regionalne. Europejskie wypalarki mają kod nr 2 a w USA i Kanadzie jest 1. Są programy, które usuwają te kodwanie. Napewno DVDShrink i DVDFab - ale nie wiem czy te akurat Ci się przydadzą
o to bym się najmniej martwił poniewarz to mozna szybko usunąć natomiast zmiana PAL na NTSC to wyższa szkoła jazdy

pozdro
Stary 07.12.2004, 19:28   #8
knydel
God Father

Data rejestracji: 29.11.2004
knydel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale napisałeś wcześniej, że odtwarzacze w USA obsługują i PAL I NTSC (tego ja nie wiem) wiec zostaje tylko odblokować region

Ostatnio zmieniany przez knydel : 09.12.2004 o godz. 13:17
knydel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: