![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Zabezpieczone plyty DVD
Mam problem chciałem wykonac backup filmu The Core(jądro Ziemi) i za kazdym razem gdy ją kopiuje czy to ClonemDVD czy Shirkiem czy innym softem płyta jest wypalana źle.Wszystko chodzi do 20rozdzialu gdy dochodzi do 20 rozdzialu jest wyrzucany błąd.Mozecie mi powiedziec czym moge nagrac ten film zajmuje on około 5,2gb.Ratujcie mnie bo juz niewiem co jest grane.Jako program do odbezpieczania używam any DVD.Jak znaci cos lepszego to rosze o polecenie.Cczeam na wasze wskazuwki
Aha Dvd Decrypter wyświetla podczas zrzucania I 23:20:53 Remove Macrovision Protection: Yes To jest chyba to gówniane zabezpieczenie jak je przejsc i nagrac ten film aby zmieścił się na 1płytke Dobra zrzuciłem film ale jest bardzo duży problem ponieważ film teraz zajmuje mi 5,5gb i niewiem czym mam goteraz wypalic (bo nieda sę go wrzucić w shirku) THX Ostatnio zmieniany przez kloncd1 : 24.01.2004 o godz. 00:52 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2004
![]() |
Cytat:
Jezeli robisz shrinkiem w wersji 3.1 i wywala ci blad, to sprobuj starsza wersja np. 3.0beta5. Wersja 3.1 nie moglem skopiowac jednego filmu, a starszą poszlo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
backup został zrobiony kopią shirk 3.1.4beta
Mam pytanie czy dvd decryptorem mozna skompresować film (mniej więcej jak w shriku) czy ten program nieposiada opcji kompresji filmu.Odpiszcie bo to teź jest ważne. Jaki jest najepszy program który zdejmuje zabezieczenia z płyt. THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Dvd Decryptor nie ma mozliwosci kompresji - sluzy do kopiowania plyt DVD z zabezpieczeniami na hdd. Gdyby potrafil jeszcze to co shrink - to ten drugi nie bylby potrzebny. Napisz jeszcze tylko w ktorym miejscu ci sie wywala (kompresja czy zapis) czym zapisujesz, predkosc zapisu , jaka plytka, ile zajmuje miejsca w MB katalog z filmem po skompresowaniu shrinkiem. Pytam bo ja uzywam shrinka do dekompresji (przerzucilem sobie w ostatnich 3 tygodniach ok. 20 filmow) i wszystkie potem nagrane w nero 5.5 chodza bez problemu. Probowalem tez zapis w nero 6.3.0.2 ale na przywitanie zniszczyl dwie dvd-rw (jedna "przerobil" na dvd-r, a druga jest niewidzialna dla dvd) wiec wrocilem z powrotem do nero 5.5. Zreszta moze wieczorkiem pobawie sie filmem nad ktorym siedzisz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
słuchaj zripowałem film zabezpieczony na dysk dvd descryptorem (film zajmuje 5,5gb) nie ważne ale pliki te zaczynają się od Vts_05_0.bup Vts_05_0.ifo Vts_05_0.vob itd i niema tam plików (Video_ts.bup ,Video_ts.ifo, Video_ts.vob). Gdy przeżucam te pliki do nero (dvd video) i chce nagrac wyskakuej mi błąd o jakiejś niezgodności.Co mam zrobić aby dvd descryptor podczas ripowania danego filmu (bez menu i dodatków) tworzył mi pliki które nadawały by się bezpośrednio już do nagrania?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.05.2003
![]() |
Uruchamiasz DVD Decrypter i w opcji MODE zaznaczasz FILE a w opcji EDIT zaznaczasz SELECT ALL . I ripujesz . Jeśli film na poniżej 4,5 to uruchamiasz CLONE DVD ( Nero nie polecam - mam złe doświadczenia ) ZAPISZ ISTNIEJĄCE PLIKI i dalej . Film po 30 min. jest gotowy . Jeśli natomiast ma powyżej 4,5 to uruchamiasz DVD SHRINK i wycinasz niepotrzebny materiał aby uzyskać 4,5 i ponownie Clone . I musi działać nie ma bata .
![]() |
#7 | ||
Nowy na forum
![]() |
![]() Cytat:
Cytat:
Opisze jak postepuje, gdy mam film dluzszy, uzywajac dvdshrinka 3.1: 1. Uruchamiam shrinka, potem open disk, czekam 2-3 minuty az sprawdzi strukture i jakosc filmu i dodatkowego materialu dvd. bez wycinania materialu: 2. Ustawiam "full Disk" 3. Main Movie ustawiam na "Automatic", reszte na "custom Ratio" (tym sposobem nie ma mozliwosci przekroczenia pojemnosci plyty nagrywalnej 4,46GB. 4. Przy "Custom Ratio" w "Menus", "Extras" itp. ustawiam w granicach 50% (lub wyzej jezeli sie nie da osiagnac 50%), w "Main Movie" natomiast wycinam sciezki audio i subtitles ktorych nie chce (procent kompresji jest ustawiany automatycznie) z wycieciem dodatkowego materialu i menu: 2. Ustawiam "Re-author" 3. W prawej kolumnie ustawiam zakladke DVd Browser i kopiuje z "Main Movie" przeciagajac "Title 1" (lub title 2, ..3, ..4, ..5,.. - jest to wlasciwy film i poznac po tym ze ma wielkosc kilka GB i podaje czas trwania filmu) do kolumny lewej "DVD structure" pod katalog DVD 4. Zaznaczam w lewej kolumnie przeciagnięty plik (title..), nastepnie w prawej zmieniam na compression settings. Zostawiam/ustawiam automatic i wycinam sciezki audio i subtitles ktorych nie chce (procent kompresji jest ustawiany automatycznie i sie zwieksza poprzez usuniecie niepotrzebnych sciezek) Dalsze czynnosci z wycietym i nie wycietym materialem: 5. Jezeli osiagnalem po tych zabiegach w "Main Movie" ponad 72% to jakosc bedzie zadowalajaca (im wiecej procentow tym lepiej) 6. Mozna juz robic "matryce" DVD-Video na HDD uzywajac opcji Backup. Dla lepszej jakosci filmu ustawiam w Backup options "Perform deep analysis" (wydluza to czas o kilkanascie minut, ale jakosc filmu po kompresji jest lepsza) 7. Jezeli chce aby plyta po wlozeniu startowala np. z Audio AC3-English i subtitles Polish to wchodze (przed uzyciem opcji Backup) w Edit/Preferences/Stream Selections (Audio language na English AC3, subpicture language na Polish). Sprawdzasz przy okazji czy masz ustawione w Preferences Target DVD na DVD-5 4,7GB) 8. Wypalam plytke nero albo np. clone DVD (np. u mnie prawidlowo chodzi z nero tylko w wersji 5.5) Czas przygotowania ok. 1,5h, ale warto poczekac bo jakosc jest bardzo dobra i obsluga jest prosta ![]() ------- Qleczka |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2004
![]() |
Sprubuj dvdx copy platinium.program sam usuwa zabezpieczenia i kompresuje na 4,3 gb a potem go nagrywa jeżeli bedziesz chciał.Prosty w obsłudze ale skuteczny.Używam tylko tego programu a wypaliłem już z 30 filmów i wszystko ok.Naprawdę warto sprubować
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
swiete slowa ! dvdxcopy jest the best
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2004
![]() |
Ja wypalam tak zgrywam shrinkiem na hdd w pelnej wersji czasami ponad 6 giga potem zamykam shrinka i wlączam Clone DVD gdzie zaznaczam opcię nagrywania na płyte wycinam wszystko co niepotrzebne menu napisy itp.wszystko dziala Clone zmiejsza automatycznie wielkość pliku ,aby zmieścił się na płycie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Ja również używam tylko DVDxCOPY głównie wersji 1.5.2 i uważam że to świetny program. A jednak próbując przegrać film Epoka Lodowcowa program nie może sobie poradzić z zabezpieczeniem płyty. Platinum i DVD Decrypter także. Narazie nie wiem czym to zrzucić na HDD.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.03.2002
![]() |
Sprawdz AnyDVD 3.3.2.1 mi ten prog wszystko zwala na twardziela (jak narazie) bez problemu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.02.2004
![]() |
Powiedzcie z kad prac te programy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
DVDFab możesz ściągnąć tutaj
http://www.dvdfab.com/ a AnyDVD tutaj http://www.slysoft.com/en/anydvd.html co do DVDXCOPY to nie mam pojęcia |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|