![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Dodawanie ścieżki dźwiękowej do DVD9
Witam!!!
Mam problem z poprawnym dodawaniem ścieżki dźwiękowej do istniejącej płyty DVD9 z menu i dodatkami itp. tak aby nie naruszyć struktury całej płyty. Powiedzmy ze mam płytkę tylko z dźwiękiem DTS i wyciagam go jako pojedyńczy plik *.dts. Mam tez oryginalną płytę DVD9 z polskim wydaniem i lektorem 2.0. Teraz nie naruszając struktury DVD chcę dodać plik z *.dts'em oraz plik z lektorem 5.1 *.ac3 (zrobionym przeze mnie). Złożyć to razem i żeby wszystko grało tak jak trzeba i można było sobie podczas filmu wybrać dodatkowe opcje dźwięku. (Menu aktualnie mnie nie interesuje) Oto jakiego oprogramowania używam: - DVD Decrypter - tu muszę montować płytę z obrazem aby wydostać tylko wyłącznie poprawną listę z Chapterami dla InfoEdit'a (tylko wtedy rodziały są poprawne w filmie - nie wiem dlaczego) - PgcDemux - tym programikiem uzyskuje osobno video (*.m2v), audio (*.ac3 lub *.dts) oraz napisy w formacie (*.sup) oraz dokładne opóźnienia ścieżek dźwiękowych podane w [ms]. - IfoEdit - tu używam opcji authoringu i składam to wszystko razem (ponieważ obsługuje pliki z napisami *.sup oraz kilka ścieżek dźwiękowych). Razem ścieżek dźwiekowych będzie aż 5. - IfoUpdate - ten programik uaktualnia mi pliki z authoringu z tymi z oryginalnego wydania DVD. Następnie kiedy odtarzam DVD to przed menu zdarza sie ze pojawia sie krótka wstawka z Warner Home Video (lub jakis podobny) i tu jest problem, bo w zmodyfikowanym DVD9 pojawia sie pusty ekran i zatrzymuje mi DVD. Oczywiście mogę wejść do VobBlanker'a i usunąć to, ale mi chodzi o to, aby wszystko było tak jak na oryginalnym DVD. Bardzo mi na tym zależy. Czy znacie jakieś inne sposoby (programy), którymi będę mógł to wszystko zrobić bez naruszania struktury DVD ![]() Bardzo proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do problemu: pu***347;***263; symulacj***281; dzia***322;ania p***322;ytki (orygina***322;u i nowej) w PGCEdit, ***380;eby wy***322;apa***263; i poprawi***263; struktur***281;. Nie zaszkodzi wcze***347;niej przepu***347;ci***263; p***322;ytk***281; przez DVD Remake.
Do pytania: najlepsze - DIF4U+Scenaid+Scenarist (opisana na Doom9), a moje ostatnie odkrycie (najmniej skomplikowany) - DVD Reauthor Pro + Scenarist ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Jak teraz mozna dodac nowe sciezki dźwiękowe w formatach *.AC3 oraz *.DTS ![]() ![]() Po drugie usunąłbym sobie te wstępne ostrzeżenia na początku DVD. Jednak nie umiem znalesc opcji do odtwarzania VIDEO zapisanych plików. Co robię źle ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Na stronie g***322;***243;wnej CDrinfo jest poradnik do Scenarista...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Poradnik znalazłem taki do Scenarista: Poradnik
Ale nic nie znalazłem na temat DVD Reauthor Pro 3.0. Tak więc tak jak mówiłeś użyłem programu DVD Reauthor i sworzyłem wszystko dla Scenarista 3.0, który sam się uruchomił po wykonaniu wszystkiego ![]() ![]() Poza tym jak dodawałem ścieżke DTS, Scenarist wywlił mi błąd, że tylko ścieżki od 1-4 mogą obsłużyć DTS ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Cytat:
Nie słyszałem o takim ograniczeniu, a nie mam jak tego w tej chwili sprawdzić... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Ups. CHyba źle się wyraziłem mówiąc o podziale. CHodzi głównie o to ze np. sciezka dzwiekowa jest dzielona na 3 lub 4 czesci. To samo dzieje sie z filmem, jest podzielony na 4 osobne pliki. Teraz jak mam jeden plik dźwiękowy to nie mam go jak dodać (przeciez nie podziele go recznie na 4 czesci). Tak mi się wydaje ze chyba dam sobie spokoj ze scenarzystą
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jako***347; si***281; pogubi***322;em i nie wiem o co Ci chodzi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Np. w IfoEdit przy authoringu dodajesz dzwiek w ac3 to jest on jako jeden plik. A w scenarzycie jedna sciezka audio jest podzielona na np. 3 czesci (3 osobne pliki). To samo dzieje sie z plikiem filmu. Nie ma jednego pliku z filmem (tak jak to sie dzieje przy zwyklym demuxie np. w PCGDemux. Film glwony jest podzielony na kilka plik***243;w.
Przyk***322;ad: Film na 2:00:00. Plik zdemuxowany zajmuje 3GB. A w Scenarzycie sa np. 3 pliki po 1GB (czyli nie jest to jeden plik z filmem). Teraz jak dodaje jeden duzy plik dzwiekowy (moj dodatkowy) to mam go wvzesniej podzielic na kilka czesci?? DVD Reauthor powinien dodac to wszystko w ca***322;ych plikach. Jak jest dzwiek (tylko jedna sciezka dzwiekowa) to powinna byc ona jako jeden plik a nie w 3 osobnych plikach... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|