Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.11.2007, 22:09   #1
majqt
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.11.2007
majqt w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy DVD-video z uszkodzonego nośnika

Witam,
i jako nowy uzytkownik tego forum kłaniam sie nisko
mam pewien problem. Mam "uszkodzoną" płyte dvd-9 z filmem i chcialbym ja jakos sensownie skopiowac, przynajmniej zeby miec zapas. Wiec - plyta działa, odtwarza się bez żadnych problemów, natomiast próba odczytania jej dvd shrinkiem, kończy się tym:
1. DVDshrink widzi 5gB "unreferenced matherial", w opcji dvd-author tego nawet nie widać
2. Skopiowany dvd-clonerem 5 demo,"skurczony", wszystko ślicznie działa do połowy filmu. Po prostu w pewnym momencie film zaczyna sie od początku, a dalszych rozdziałów nie rusza
3. zrzucenie na dysk dvd decrypterem nie obyło się bez błędów. Ale oczywiście zgrany film chodzi

i tu moje pytanie - co można z tym zrobić?
w wersji minimalistycznej wystarczyłoby video, angielskie ac3 5.1 i polskie napisy. (chyba) udało mi sie wyciagnac ten strumien SmartRipper'em, ale dostałem kilka dodatkowych dziwnych plików oprócz .vob I nie wiem co z tym dalej zrobić. Brakuje .bup i kilku .ifo o ile dobrze kojarzę. Jak z tego zrobić dvd-video?

byłbym wdzieczny za jakies rady lub wskazówki

P.S. plyta testowana na wielu napedach - bad sektorów nie udało sie ominąć, ale całość sie odtwarza i działa.
majqt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.11.2007, 00:33   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wybr***243;buj co***347; nowszego - DVDFab decrypter, AnyDVD, czy RipIt4Me
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2007, 01:12   #3
majqt
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Wybróbuj coś nowszego - DVDFab decrypter, AnyDVD, czy RipIt4Me
Cóż, próba skończyła się jak poprzednio. Wszystko działa, ALE... Bad sektory (całe 400kB) przy odczycie coś uszkodziły w VTS_01_1.vob, pierwszym pliku filmu. I teraz nawet wyciągając strumień video mam czarny ekran przez 2.5 min, później zaczyna się film. Problem jest taki, że dźwiek działa od początku, więc jest całkowity bałagan, i roznica miedzy odtwarzanym dzwiekiem a filmem.

Czy jest cos co pozwoli np przebudowac tego vob'a, obciąć jego poczatek ten czarny czy cos...
Stary 30.11.2007, 10:52   #4
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Można spróbować programem do odzyskiwania danych z uszkodzonych płyt najlepiej IsoBuster lub CDRoller skopiować zawartość plyt na dysk twardy,jeżeli płyta mocno uszkodzona potrwa to bardzo długo ale jest nadzieja na odczyt uszkodzonych sektorów.
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.12.2007, 23:55   #5
majqt
Nowy na forum

OK, dzi***281;ki za pomoc, ale bez bad sektor***243;w nie uda***322;o si***281; tego zgra***263;. Jednak uda***322;o si***281; zrobi***263; co***347; ze zgranym materia***322;em. Programem DVD Fab 4 uda***322;o mi si***281; stworzy***263; ze zgranych, uszkodzonych vob'***243;w dzia***322;aj***261;cy film (podobno dvd fab ma jak***261;***347; korekcj***281; vob czy co***347;)
W ka***380;dym razie temat uwa***380;am za zamkni***281;ty.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: