![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2007
![]() |
![]()
Witam,
i jako nowy uzytkownik tego forum kłaniam sie nisko ![]() mam pewien problem. Mam "uszkodzoną" płyte dvd-9 z filmem i chcialbym ja jakos sensownie skopiowac, przynajmniej zeby miec zapas. Wiec - plyta działa, odtwarza się bez żadnych problemów, natomiast próba odczytania jej dvd shrinkiem, kończy się tym: 1. DVDshrink widzi 5gB "unreferenced matherial", w opcji dvd-author tego nawet nie widać 2. Skopiowany dvd-clonerem 5 demo,"skurczony", wszystko ślicznie działa do połowy filmu. Po prostu w pewnym momencie film zaczyna sie od początku, a dalszych rozdziałów nie rusza 3. zrzucenie na dysk dvd decrypterem nie obyło się bez błędów. Ale oczywiście zgrany film chodzi i tu moje pytanie - co można z tym zrobić? w wersji minimalistycznej wystarczyłoby video, angielskie ac3 5.1 i polskie napisy. (chyba) udało mi sie wyciagnac ten strumien SmartRipper'em, ale dostałem kilka dodatkowych dziwnych plików oprócz .vob I nie wiem co z tym dalej zrobić. Brakuje .bup i kilku .ifo o ile dobrze kojarzę. Jak z tego zrobić dvd-video? byłbym wdzieczny za jakies rady lub wskazówki ![]() P.S. plyta testowana na wielu napedach - bad sektorów nie udało sie ominąć, ale całość sie odtwarza i działa. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wybr***243;buj co***347; nowszego - DVDFab decrypter, AnyDVD, czy RipIt4Me
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Cóż, próba skończyła się jak poprzednio. Wszystko działa, ALE... Bad sektory (całe 400kB) przy odczycie coś uszkodziły w VTS_01_1.vob, pierwszym pliku filmu. I teraz nawet wyciągając strumień video mam czarny ekran przez 2.5 min, później zaczyna się film. Problem jest taki, że dźwiek działa od początku, więc jest całkowity bałagan, i roznica miedzy odtwarzanym dzwiekiem a filmem.
Czy jest cos co pozwoli np przebudowac tego vob'a, obciąć jego poczatek ten czarny czy cos... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można spróbować programem do odzyskiwania danych z uszkodzonych płyt najlepiej IsoBuster lub CDRoller skopiować zawartość plyt na dysk twardy,jeżeli płyta mocno uszkodzona potrwa to bardzo długo ale jest nadzieja na odczyt uszkodzonych sektorów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
OK, dzi***281;ki za pomoc, ale bez bad sektor***243;w nie uda***322;o si***281; tego zgra***263;. Jednak uda***322;o si***281; zrobi***263; co***347; ze zgranym materia***322;em. Programem DVD Fab 4 uda***322;o mi si***281; stworzy***263; ze zgranych, uszkodzonych vob'***243;w dzia***322;aj***261;cy film (podobno dvd fab ma jak***261;***347; korekcj***281; vob czy co***347;)
W ka***380;dym razie temat uwa***380;am za zamkni***281;ty. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|