Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 21.09.2010, 10:42   #1
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zmiana kolejności odtwarzanych tytułów (Muxman)

Witam!!!

Posiadam serial DVD z napisami. Jednak od jakiegoś czasu bawię się w dodawanie polskiego lektora nagranego z TV. Za pomocą czarodziejskich programów robię lektora i mogę sobie dowolnie zapisać dźwięk np. do AC3. Teraz ten dźwięk muszę dodać do gotowego materiału DVD, który posiada menu, napisy i swoje własne ścieżki dźwiękowe.

STRUKTURA PŁYTY DVD z SERIALEM:
Jeśli odtwarzam sam plik VOB powiedzmy VTS_01_1.VOB wewnętrzna struktura pliku wygląda następująco:
Logo_Producenta, Odcinek_1, Odcinek_2, Odcinek_3, Odcinek_4.

Teraz wygląd od strony PGC wg VobBlanker (rysunek):

PGC 1 - program z wszystkimi odcinkami razem podzielony na "4 części" (kolor żółty). W poszczególnych odcinkach nie ma podziału na rozdziały.
PGC 2 - Logo producenta, które chciałbym zostawić tak jak na oryginalnym DVD (w tym cały problem!!!).
PGC 3,4,5 (kolor czerwony) widać, że jest to tylko program podzielony na odcinki z wideo z PGC 1 (wiec te programy na razie pomijamy).

Reauthoring DVD z serialem (moja procedura dostosowana do struktury):
- Demux programem PgcDemux wg PGC 1 na pliki (video,audio, kilka napisów, podział na rozdziały);
- Demux programem PgcDemux wg PGC 2 na pliki (video,audio);
- Wg oryginalnego audio wykonuje własne audio z lektorem;
- Authoring programem MuxMan (tylko on obsługuje napisy w formacie sup, zapomnijcie też o IfoEdit, bo on się sypie przy authoringu seriali).

PROBLEM:
Szukałem wszędzie po różnych stronach przeglądając różne poradniki, ale nie znalazłem tego czego szukałem (może złe słowa kluczowe?!).

Muxman posiada ciekawą opcję iż można dany materiał podzielić na segmenty. Tak więc w jednym segmencie pakuje wszystko co miałem z video z logo producenta, w drugim segmecie pakuje plik video z odcinkami (jako jeden plik video) oraz dołączam swojego dopieszczonego lektora oraz kilka napisów w formacie sup. Dodatkowo do tego segmentu dołączam rozdziały z pliku celltimes.txt (z programu PgcDemux - identyczne wartosci jak export z DVD Decrypter dla IfoEdit). Teraz przechodzę do zakładki "spreadsheet" (arkusz). Tam mogę teraz połączyć oba segmenty w jeden VTS (Title Set).

Problem w tym, że chciałbym połączyć oba segmenty tak, aby zachować oryginalną strukturę w pliku VOB (jak napisałem na samym początku) oraz aby program PGC wyglądał jak ten z rysunku powyżej z Vob Blankera (patrząc tylko na PGC 1 i 2). Zwrócicie teraz uwagę na kolor niebieski na rysunku.
Takiego ułożenia nie mogę uzyskać za pomocą MuxMan'a. Jeśli próbuje to robić to np. struktura pliku VOB nie jest taka jak bym chciał tzn. najpierw są odcinki, a na końcu Voba jest wideo z logo producenta.
Chodzi też o to gdy daje to IfoUpdate to programik pluje się, że mój authoting jest niepoprawny z pierwotną strukturą DVD.

Czy ktoś orientuje się o co mi chodzi i może mi pomóc?

Mam też pytanie czy na pewno rozdziały z pliku Celltimes.txt są właściwie zgrywane i właściwie dodawane do DVD (bo kiedyś miałem też z tym problem, ale dla zwykłych filmów) ??

TESTY (połowiczne rozwiązanie problemu):
Jedynym osiągnięciem jakie dokonałam to wykonanie authoringu w muxman tak, aby pliki video wewnątrz pliku Vob były poukłądane w kolejnosci: logo, odcinek1, odcinke2, odcinek3, odcinek4. Jednak w ten sposób nie mogę skorzystać z programu IfoUpdate. Po wrzuceniu samych vobów do oryginalnego wydania DVD (zastępując stare) da się odtwarzać film. Logo przed pokazaniem się menu pokazuje się we właściwym momencie. Jak odpalam odcinek (lub wszystkie odcinki) to jest ok. Problemy są dwa:
1. Nie pasują rozdziały wczytane z pliku Celltimes.txt. Po po wyborze np. 3 odcinka, zamiast nowego odcinka, pokazuje się fragment poprzedniego, a dopiero potem ten właściwy. Końcówka odcinka też jest ucięta. Czyli jest niewłaściwy podział na rozdziały. Jak to rozwiązać i jak znaleźć właściwe??
2. Druga ścieżka audio jest ukryta (wiadomo - IfoUpdate tego nie uaktualnił). Jak włączyć tą ścieżkę, aby się pokazywała podczas oglądania każdego odcinka??

Ostatnio zmieniany przez mxm : 21.09.2010 o godz. 12:35
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.09.2010, 13:27   #2
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie chcę nawet wnikać w próby które dokonałeś i co powoduje błędy, gdyż i tak w ten sposób nigdy nie udało mi się podejść do multiPGC. Jedyny (dla mnie) możliwy i czytelny sposób ruszenia do tego typu struktur, to metoda big3 new, z DIF4U, Scenaidem i Scenaristem. Wszystkie inne się wysypywały. Jeśli natomiast nie masz dojścia do tych programów, to inne podejście do tematu, to zrobienie własnego authoringu płytki w dowolnym programie, zaimportowanie do tego oryginalnego menu w PGCEdit i późniejsza zabawa w zmiany komend tak, by to chciało ze sobą działać.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2010, 21:31   #3
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Faktycznie twoja podpowiedź pomogła Co prawda struktura pliku VOB zmieniła się (najpierw odcinki, potem scenka z logo), ale IfoUpdate łyknął to i uaktualnił nową ścieżkę dźwiękową i całą reszta z menu także działa poprawnie
Niestety napisy po całej operacji nie wyświetlają się?! Szukałem jakiś wskazówek i testowałem różne ustawienia programów DoItFast4U i ScenAid, ale nic nie pomaga. Gdzie popełniam błąd??
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2010, 21:36   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1. Nie ifoupdate, tylko BatchUpdateIfo używaj

2. Nie łapię? Stosowałeś big3 i zmieniła się struktura płyty?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2010, 22:06   #5
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Struktura wewnątrz VOB'a się zmieniła. Program PGC jest identyczny jak ten z oryginału (no pomijając ten niebieski prostokąt z rysunku). Co do BatchUpdateIfo to nie używałem, ale spróbuje, tylko nie wiem jaka różnica jest skoro ten sam efekt pewno będzie

Zresztą póki wszystko działa i rozdziały są poprawne, zmiana w strukturze VOB jest mało istotna. Ale dlaczego napisy znikają po authoringu?? Oczywiście sprawdzam czy napisy działają jeszcze przed odpaleniem IfoUpdate (zaraz po authoringu) ! Nie wiem jak dalej sobie z tymi napisami poradzić :/

Próbowałem jeszcze raz muxman'a po authoringu z big3, żeby podmienić napisy w Vobach, ale jak zwykle rozdziały nie pasują (źle się wstawiają). Nie wiem dlaczego są takie błędy przy tym pliku z rozdziałami (dla IfoEdit z dvddecryptera). Tak więc teraz muszę się dowiedzieć jak od razu mieć napisy widoczne wykorzystując big3...

Ostatnio zmieniany przez mxm : 23.09.2010 o godz. 23:39
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 08:00   #6
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
IfoUpdate to dość stary wynalazek, który radził sobie z updatem jednego ifo przy przebiegu, i to też nie zawsze - na ogół wywalał błędy, a próba wczytania takiej struktury do np. Shrinka zawsze kończyła się błędem.

BatchUpdateIfo sprawdza i modyfikuje całą strukturę prawidłowo ją zapisując.

Cały czas nie łapię tej zmiany struktury - DIF4U rozkłada ją PGC po PGC, Scenaid zbiera info PGC po PGC tworząc skrypt do Scenarista, zatem nic nie powinno się zmienić. W Scenariście dokładasz dopiero dodatkowe ścieżki audio czy też napisów, robisz authoring, podstawiasz VOBy z tego authoringu do oryginalnej struktury, przeciągasz strukturę BatchUpdateIfo podając na wejściu oryginalne pliki ifo i te z authooringu ze Scenarista i wszystko powinno być OK (u mnie ZAWSZE było). Nie wiem, w którym miejscu gubisz te napisy i dlaczego.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 09:12   #7
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do struktury PGC - ona jest zachowana!!! Mówię tylko że wewnątrz plików VOB po 1GB kolejność segmentów w oryginale to: logo-odcinki. Jednak skrypt PGC wymusza montowanie segmentów w plikach VOB w kolejności odcinki-logo. Jak zobaczysz rysunek w 1 poście to w niebieskim kwadraciku po authoringu z big3 te cyferki zamieniają się miejscami. Ale program PGC jest identyczny i się nie zmienia!!!

Co do napisów. One są dodawane i można je wybierać po authoringu. Tylko przy odtwarzaniu ich nie widać. Dziwna sprawa :/ Niestety nie mam dostępu do żadnego poradnika z ustawieniami do wszystkich programów z big3. Wszystko robiłem, ustawiałem i testowałem sam. Teoretycznie wg ustawień wszystko powinno być OK. Ale napisy nie chcą się pojawiać...

Ostatnio zmieniany przez mxm : 24.09.2010 o godz. 09:23
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 09:53   #8
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeśli w Scenariście były te napisy, to po authoringu na pewno też są. Możesz to sprawdzić odpalając strukturę po authoringu, przed podmianą i updatem. Wali sprawę ifoUpdate - mówiłem, że się do tego nie nadaje...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 10:00   #9
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to jest problem. Scenarzysta ma strasznie dziwny interfejs, ale udało mi się wykonać podgląd DVD (przed authoringiem). Niestety w scenarzyście nie pojawiają się napisy (nawet po zmianie języka napisów).

Na wszelki wypadek wszedłem do katalogu z napisami i sprawdziłem czy pliki BMP są na pewno z napisami. Na szczęście vobsub zgrał wszystko jak należy i napisy są w plikach BMP.

Tylko dlaczego nie umie ich przeczytać scenarzysta?? Jak sprawdzić czy napisy są wgrane poprawnie??

EDIT:
Załadowałem projekt ze scenaid bez napisów. Chciałem je dodać ręcznie, ale w Scenarzyście jak w zakładce Data\VTS1_assets próbuje dodać plik z napisami to pojawia się napis:
Kod:
Error "C:\Fake_path\subs\VTS_01_VSUB_P1A1-01-F\VTS_01_VSUB_P1A1-01-F-Portugues.sst" is not supported file format.
:\

Ostatnio zmieniany przez mxm : 24.09.2010 o godz. 10:44
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 11:22   #10
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawdź na Doom9 konfiguracje programów.

Ale jeśli Scenarist nie chce przeczytać własnego pliku, to coś jest skopane. Wersje programów?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 11:44   #11
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Scenarzysta 3.0.0.96484 (maksymalna wersja obsługiwana przez ScenAid)
ScenAid 1.7.0.0 (masz może VIP Code. aby móc skorzystać z muxmana)
DoItFast4U 1.4.0.0 (vsrip 1.0.0.4, vsconv 1.0.0.5)

Co do konfiguracji programów to na Doom9 nie znalazłem typowego poradnika z wykorzystaniem tylko tych 3 programów.
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 12:45   #12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie korzystam z bety ScenAida, tylko z wersji finalnej, Scenarist v. 2,7, z 3 słyszałem, że są problemy. Ale żeby nie chciał łykać własnego formatu napisów, to nie słyszałem. DIF4U mam w tej samej wersji, więc nie sądzę, żeby on te napisy kopał.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 14:20   #13
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przeczytałem ciekawy artykuł na na stronce CDRInfo (strona 6) i dowiedziałem się jak można ręcznie samemu importować napisy w dziwnym programie jakim jest Scenarzysta. I teraz napisy są już na DVD. Sukces Problem tylko z tym, że kolory poprzez ifoedit nie chcą się zaktualizować na te które są na oryginalnym DVD. Ale to już nie problem. Potestuje sobie ustawienia i może zmienię wersję scenarzysty Mozę w innej wersji scenarzysty napisy będą się dodawały normalnie, sprawdzę...

Bardzo dziękuję za wskazówki. Były pomocne i twórcze co najważniejsze i jakoś udało się spłodzić to MultiPGC z dodatkowym dźwiękiem

EDIT:
Okazuje się, że kolory się aktualizują, ale kolorystyka jest nie taka jak powinna być. Zamiast czarnej obwódki jest szara... Nie da się tego zmienić nawet w IfoEdit... Więc scenarzysta znów coś zmienia. Wrrrrr....

Ostatnio zmieniany przez mxm : 24.09.2010 o godz. 16:07
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 16:34   #14
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A zaimportowałeś do Scenarista oryginalną paletę kolorów?

Scenarist nic nie zmienia - robi tak, jakie dostał dane, chyba że totalnie krzywa wersja jest. IfoEdiit możesz już wywalić. Kolor napisów najlepiej zmieniać w DVDSubEdit, albo PGCEdit.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2010, 19:20   #15
mxm
Bywalec
 
Data rejestracji: 07.06.2004
Posty: 51
mxm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Poradziłem sobie. Importowałem paletę do Scenarista, bo jest to domyślna konfiguracja w ScenAid Jednak problem leżał gdzie indziej. Musiałem edytować paletę kolorów. Oprócz "domyślnej" były tam jeszcze 2 inne. Skasowałem je i zostawiłem tę domyślną i już. Po authoringu kolory były oryginalne (scenarist skorzystał wtedy z kolorów zawartych w plikach z napisami). Teraz już mogę oglądać sobie swoje dzieło

Zamierzam jeszcze edytować menu i zmienić domyślne audio przy starcie, ale pytania chyba zadam w innym temacie o ile będzie coś niestandardowego w poradniku zawartym na forum problem tylko z tym, że nie ma wyboru ścieżki dźwiękowej, bo jest tylko jedna. Więc będzie trzeba tworzyć dwa przyciski od podstaw :\

Ostatnio zmieniany przez mxm : 24.09.2010 o godz. 19:41
mxm jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO