![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Zrobić dvd z samych VOBÓW
Ściągnełem sobie filmik z neta, ale nie stety po włączeniu go w np. Power dvd pokazywało się jedynie menu ale gdy przyciskałem Start to nic się nie zmieniało, inne opcje w menu również nie działały. Zaczełem coś kombinować i teraz to już nic nie chodzi. No ale pozostały mi główne Voby z filmu każdy po około 1gb. Czy z takich Vobów mógłbym sobie jakoś stworzyć płytę dvd, tak aby można było by obejrzeć film? Jeżeli tak to jakim softem? Prędzej gdy jeszcze były kompletne pliki VIDEO_TS.IFO i inne to próbowałem coś stworzyć programami typu Ifoedit, Vobedit i DVD2ONE ale bez rezultatu.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możesz stworzyć nowe pliki ifo dla samego filmu w programie ifoedit (opcja Create IFOs, wskazujesz pierwszego VOBa z filmem). Jeśli masz napisy w filmie, to polecą kolory. Zerknij tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?p=471449 żeby poprawić kolory. Jeśli masz jeszcze oryginalne pliki ifo możesz skopiować z nich paletę kolorów wykorzystywaną w filmie programem ifoedit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jeśli tak, to w Power DVD musisz użyć przycisku ***8221;Select source***8221; [1] i wybrać ***8221;Open DVD file on hard disk drive***8221; [2] ***8211; patrz rysunek. Następnie trzeba podać ścieżkę dostępu do katalogu, w którym znajduje się film i wszystko rusza jak trzeba (gdyż w ten sposób program odpowiednio interpretuje pliki *.ifo znajdujące się w kompilacji, które sterują procesem odtwarzania). Z tego co piszesz wnioskuję, że odpaliłeś samego *.vob-a (gdzie było akurat menu) i dla tego nic nie działało. Jeśli uruchomienie filmu metodą opisaną powyżej nic nie da, to zapewne uszkodziłeś sobie któryś z plików *.ifo. Można spróbować to naprawić, poczytaj temat, do którego link podał powyżej kolega Reetou. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Z ifoedit już próbowałem (przed napisaniem posta przestudiowałem forum i z tąd wiem jak mniejwięcej to zrobić, lecz myślałem że ominełem nazwy jakichś softów, dlatego pytam). Przy próbie zrobienia plików ifo wyskakuje mi okienko z tekstem: Could not find any VOB unit in VOB file(s). Nie znam niestety angielskiego i nie wiem co to oznacza.
Arepo twój sposób działa lecz niestety nie dzialają wtedy napisy, ale dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Spróbuj jeszcze raz uruchomić film i upewnij się czy na pewno masz zaznaczone "ptaszki" przy języku z napisami i przy Display Subtitles - patrz rysunek. Pamiętaj, że opcja z napisami może być nieaktywna na menu i samym początku filmu (tam gdzie pokazuje się logo studia filmowego, systemu dźwięku itp.), dopiero działa na głównym filmie. Sprawdź wszystko dokładnie jeszcze raz. Po prostu musi działać ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|