Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.07.2005, 16:02   #1
xzonepl
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.07.2005
xzonepl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oddalem do seriwsu nagrywarke w wersjii BOX dostalem OEM

Witam mam nastepujący problem oddalem do serwisu actiona nagrywarke Teac DV-W50DK ktorą kupiłem w wersjii BOX czyli z pełnym oprogramowaniem typu NERO i PINACLE STUDIO. Dzisiaj przyszła mi z serwisu nagrywarka o typie DV-W58D czyli całkiem inna, ale nie odebralem jej bo okazalo sie e zadne oprogramowanie ktore dostalem w boxie (do W50-DK) nie bedzie na tej nowej chodziło....
Wiec pytam sie was co moge zrobic ?? w Actionie powiedzieli mi że oni tylko serwisują sprzet a o oprogramowanie mam sobie we własnym zakresie wymienić.
Przeciez to rozboj w biały dzien, wdłg mnie zasluguje na odpowiednik mojej nagrywarki wraz z pełnym oprogramowaniem w koncu za to zapłaciłem (1.5 roku temu okolo 1000zł). Stad moje pytanie do Was, jakich argumentów mam uzyc i na co sie powołac.
xzonepl jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.07.2005, 16:18   #2
nowygiena
Aopenowiec

Data rejestracji: 14.04.2005
nowygiena zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może napisz do KomputerŚwiat.Poważnie.
katarzyna.tez@komputerswiat.pl

lub/oraz

prawnik@komputerswiat.pl
Stary 26.07.2005, 16:23   #3
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeżeli oddałeś do serwisu model DK, to powinieneś otrzymać DK. Jeżeli oddałeś do serwisu komplet, razem z oprogramowaniem, to oczywiście powinieneś otrzymać komplet. Wszystko przy zdawaniu powinno być opisane na rewersie i zgodnie z tym odbywa się odbiór. Serwis może zaproponować wymianę na inny model, ale to musi się odbywać na zasadzie porozumienia stron - musisz wyrazić na to zgodę. Jeśli jednak oddałeś do serwisu nagrywarkę bez oprogamowania, to serwis nie ma obowiązku ci dać.
BTW skąd pomysł, że oprogramowanie nie będzie chodziło na nowej nagrywarce?
Reetou jest offline  
Stary 26.07.2005, 16:27   #4
xzonepl
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez nowygiena
Może napisz do KomputerŚwiat.Poważnie.
katarzyna.tez@komputerswiat.pl

lub/oraz

prawnik@komputerswiat.pl
Dziekuje za zainteresowanie już wysłałem tam email ale jakby ktos mial jakies sugestie to nadal czekam.
xzonepl jest offline  
Stary 26.07.2005, 16:31   #5
xzonepl
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Reetou
Jeżeli oddałeś do serwisu model DK, to powinieneś otrzymać DK. Jeżeli oddałeś do serwisu komplet, razem z oprogramowaniem, to oczywiście powinieneś otrzymać komplet. Wszystko przy zdawaniu powinno być opisane na rewersie i zgodnie z tym odbywa się odbiór. Serwis może zaproponować wymianę na inny model, ale to musi się odbywać na zasadzie porozumienia stron - musisz wyrazić na to zgodę. Jeśli jednak oddałeś do serwisu nagrywarkę bez oprogamowania, to serwis nie ma obowiązku ci dać.
BTW skąd pomysł, że oprogramowanie nie będzie chodziło na nowej nagrywarce?
Nie wiem czy nie bedzie chodzilo ale probowalem dac kiedys te oporgramowanie Oem-owe kumplowi ktory tez mial Teaca (nie wiem jaki to byl model) ale nie szlo go zainstalowac. Ale jakbym wzial tą nagrywarke to pewnie juz bym nie mial nic teraz do gadania. A nagrywarka przyszła z tego co widzialem w Boxie starego modelu wraz ze starym oporgramowaniem.
xzonepl jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: