Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.11.2004, 02:19   #31
tomeki
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.10.2004
tomeki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tytusdezoo
Nie jestem fanem LITEONA, ale tak czytam to co piszesz i widzę duże barki wiedzy. Napędy które oddajesz do serwisu są uwalone programowo i to wyłącznie z twojej winy. Można je samemu naprawić ale ty jesteś do tego za bardzo nerwowy, a do tego trzeba podejść spokojnie. :\
Na moją ocenę wszystkie te napedy sa na 100% sprawne sprzętowo, alety je uwalasz w jakiś dziwny sposób.
Liteon kupilem tylko ze wzgledu na pozytywne doświadczenia z innymi napedami tej firmy i najnizszą na rynku cenę.
Wszystkie napedy działaly po właczeniu w Omnipatcherze opcji "Fix dead drive" i ponownym flashowaniu takim spatchowanym biosem. W jednym z napedow przez caly czas po takim przywroceniu do życia palila sie czerwona dioda. Napędy nie chcialy dzialać po wgraniu jakiejkolwiek wersji oryginalnego firmware ze strony Liteon. To właśnie mnie wkurza, co sie dzieje, ze musze uciekac się do programów typu Omnipatcher żeby Liteon laskawie zacząl robic to do czego jest przeznaczony, czyli nagrywac i odtwarzac płyty.
Bylbym bardzo wdzieczny, gdybys rozwinął temat braków mojej wiedzy, co mianowicie robię źle.
tomeki jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.11.2004, 05:38   #32
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomeki
Kolego powinieneś czytac ze zrozumieniem. Liteon padl trzy razy, z tego dwa podczas flashowania, a obie operacje flashowania odbyły sie na innych komputerach, żeby wykluczyć możliwość, że to moj komputer jest zepsuty i powoduje uszkodzenia tych napędów. Oczywiście jest możliwe, że oba komputery sa uszkodzone i spowodowały awarie wypalarek, ale to raczej tylko czysta teoria.

Zanim kupiłem nagrywarke czytalem sporo postow na tym forum i na temat Liteon były w większoci negatywne opinie. Ja jednak mialem już kilka napedow CD RW i DVD ROM Litka i bylem z nich bardzo zadowolony, nie było z nimi najmniejszych problemów. Pomyslałem wiec podobnie jak Ty, że Ci ktorzy źle pisza o tych napedach albo sie nie znaja, albo mieli strasznego pecha. Nie mam zwyczaju, w przeciwieństwie do Ciebie wydawać pochopnych sądow, zwłaszcza o ludziach. Tak wiec 3 zwalone Liteony na 3 zakupione, to już jest pewna probka statystyczna, ktora pozwala mi wydac umotywowaną opinie, że to chłam. Ja nie bawię sie w przerabianie nagrywarek na wyższe modele itp, bo obawialem się że moga sie pojawic sie jakieś problemy.
Dwie nagrywarki padly podczas wgrywania firmware ze strony Liteona, a trzecia właściwie sama z siebie. Ta ostatnia nie zdążyła chyba jeszcze wypalić żadnej płyty. Od lipca użeram sie z tymi nagrywarkami i z pewnością juz nigdy nie kupie wyrobu tej firmy. Chetnie bym wymienil na np. Neca, ale teraz to juz raczej nie jest możliwe, bo w Action wymieniaja raczej na modele tej samej firmy. Ja już nie mam ochoty na 4 Litka, bo może sie okazać jeszcze gorszy niż ten, ktorego mam.
k**** naucz się mtkflash czlowieku to raz dwa seria 832s w górę są dopracowane i bardzo dobre jak masz serię 851s się niedziwię ja mialem dużo litkow w życiu i nigdy nieoddalem do serwisu bo mamoioooooo biosa uwalilem tylko mtkflash i po problemie qa ty widzę m,asz szare komorki ograniczone sorrki dzisiaj skończylo się zero odpowiedzi na takie posty czysty brutalizm bezwględność żegnam
Stary 10.11.2004, 14:43   #33
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
k**** naucz się mtkflash czlowieku to raz dwa seria 832s w górę są dopracowane i bardzo dobre jak masz serię 851s się niedziwię ja mialem dużo litkow w życiu i nigdy nieoddalem do serwisu bo mamoioooooo biosa uwalilem tylko mtkflash i po problemie qa ty widzę m,asz szare komorki ograniczone sorrki dzisiaj skończylo się zero odpowiedzi na takie posty czysty brutalizm bezwględność żegnam

dobrze powiedziane

ja tam mam drugiego litak i jeszcze nigdy mie sie nie udalo uwalic zadnego z nich

P.S. biosami mieszam jak tylko sie da
Stary 10.11.2004, 14:49   #34
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
legion!

Tylko nie mów, że nie wiesz

Przecież Tytus de Zoo zawsze dążył do tego ażeby stać się człowiekiem
no tak zapomnialem
legion jest offline  
Stary 15.11.2004, 02:33   #35
tomeki
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.10.2004
tomeki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
Żal mi cie dziecko, idź się lepiej pouczyć, nie marnuj czasu na pisanie glupich wywodów na forum. Za parę lat może rodzice Ci kupią pierwszy samochod w życiu - Fiata 126p i pewnie na kazdym forum motoryzacyjnym będziesz skakał do oczu każdemu, kto osmieli sie napisać, że to kiepskie auto.

EOT!
tomeki jest offline  
Stary 15.11.2004, 06:20   #36
Atronic
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.10.2004
Atronic zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomeki
Żal mi cie dziecko, idź się lepiej pouczyć, nie marnuj czasu na pisanie glupich wywodów na forum. Za parę lat może rodzice Ci kupią pierwszy samochod w życiu - Fiata 126p i pewnie na kazdym forum motoryzacyjnym będziesz skakał do oczu każdemu, kto osmieli sie napisać, że to kiepskie auto.

EOT!
Czytam to forum i nie moge uwieżyć. Kupujesz palnik , zmieniasz mu softa a jak cos niedziała to w płacz i do mamy.
Firmware zmienia sie wtedy gdy stary nie obsługuje czegoś co chcemy wypalać , natomiast w twoich postach nie ma nic na temat " zmnieniałem bios , bo stary czegoś tam nie robił". Traktujesz zmiane biosu jak zmianę skarpetek , a jeśli coś się nie uda to oczywiście wina litka. Piszesz że litek nie nadaje sie do tego do czego jest stworzony czyli do wypalania. Mi się wydaje że to tobie rodzice kupią maluszka , a ty oczywiście zmienisz mu silnik na taki od Stara i zdziwisz sie czemu mu dupa siedzi .

Jeśli nie wiesz jak zmienić soft bez wielkiego ryzyka to tego nie rób , a jeśłi robisz to nie obwiniaj innych za swoje porażki .

Samo czytanie forum nie dowodzi że znasz się na nagrywarkach .

http://atron.act4trees.com
Atronic jest offline  
Stary 15.11.2004, 06:34   #37
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomeki

EOT!
lecz się niemasz podstaw wiedzy zachowujesz się jak ***** obrażając mnie czy ty masz mózg sam czytaj forum wielu ludzi mialo problemy takie jak ty ale z róznych marek nagrywarkami i co beczą pieluszki sobie zmień ******** a nie obrażasz ludzi!!! uwalilem w tym liteonie biosek 5 krotnie ale nigdy niepelzlem na serwis pozatym maluchem jesteś ty i jeszcze zezłomowanym. Wkurzasz mnie i dostaniesz reputkę. Liteon niejest maluchem ale klasą średnio wyższą to że mam plexa i neca nie oznacza że liteona uznalem za gowno po prostu mialem możliwośc to mam i ty zmień pieluszki albo sam pojadę do sklepu i ci kupię zapas na rok i myśl zanim coś napiszesz bo na razie inteligencja twoja jest tak samo mierna jak ty
Stary 15.11.2004, 13:04   #38
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Atronic

Ladna przemowa
I tu mozna dodac ze litka kupuje sie po... to... by cos z niego zrobic a nie zatrzymac sie na poziomie rutyny.
A jednak dalej rozwiamy umiejetnosci w dziedzinie smazenia tostow tak by staly sie jeszcze lepsze niz sa .
Czym wiecej nieznanych podczas modowania tym lepiej bo czlowiek uczy sie tego co nie pojete dla zwyklego zjadacza pelnowartosciowych kotletow schabowych

Ostatnio zmieniany przez legion : 15.11.2004 o godz. 13:16
legion jest offline  
Stary 15.11.2004, 18:26   #39
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spokojnie wszyscy spokojnie, mozliwe ze masz kompa na sis'e albo via bo na nich pojawiaja sie schizy z flashowaniem napedow. A UDMA zostalo wylaczone podczas flashowania?
ThanatoS jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: