Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.10.2004, 01:34   #16
tomeki
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.10.2004
tomeki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
zadzwon do nich po 10 dniach roboczych jak ci kaza przyjechac dostaniesz swistek z serwisu ze do wymiany. pojdz z min do kolesia w dziale handlowym co zajmuje sie zwrotami i pogadaj z nim ladnie zeby wymienili ci na wyzszy model - kolo jest wpozadku da sie z nim dogadac
Dzieki za pomoc. Oczywiście przyszedlem do nich po tygodniu, zamiast mojej 832s OEM dostalem 1633 BOX. Brawa dal firmy Action za sposob załatwienia reklamacji. Ten nowy egzemplarz bez problemu przeszedl flashowanie firmaware i mam nadzieję, ze to juz koniec mooich kloptow z nagrywarkami DVD.

pozdrawiam,
Tomek

PS:
Probowalem przegrać plyte z filmem, ale Nero 6 odpowiedziało, że nie moze zrobic obrazu tej plyty bo jest zabezpieczona przed kopiowaniem. Sprobowalem z decss, ale tez nic nie pomoglo. Jakiego programuuzyc, zeby zrobic zwykła kopie jednowartwowej plyty bez dodatkowej kompresji?
tomeki jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.10.2004, 07:16   #17
Andrexxl
Bywalec

Data rejestracji: 14.08.2004
Andrexxl zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD Decrypter powinnien dać radę.
Andrexxl jest offline  
Stary 20.10.2004, 10:50   #18
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomeki
Probowalem przegrać plyte z filmem, ale Nero 6 odpowiedziało, że nie moze zrobic obrazu tej plyty bo jest zabezpieczona przed kopiowaniem. Sprobowalem z decss, ale tez nic nie pomoglo. Jakiego programuuzyc, zeby zrobic zwykła kopie jednowartwowej plyty bez dodatkowej kompresji?
DVDDecrypter

+ AnyDVD
VIZZARD jest offline  
Stary 20.10.2004, 10:58   #19
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomeki
Dzieki za pomoc. Oczywiście przyszedlem do nich po tygodniu, zamiast mojej 832s OEM dostalem 1633 BOX. Brawa dal firmy Action za sposob załatwienia reklamacji. Ten nowy egzemplarz bez problemu przeszedl flashowanie firmaware i mam nadzieję, ze to juz koniec mooich kloptow z nagrywarkami DVD.

pozdrawiam,
Tomek

PS:
no widzisz jak ladnie
pozadna firma zawsze daja lepszy palnik

ps. dvddecrypter

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 07.11.2004, 14:21   #20
tomeki
Nowy na forum

No i nie nacieszylem się długo nowa nagrywarką. Pomózcie mi, bo juz nie mam sily na to dziadostwo z Liteona. Od polowy października mam juz trzecią nagrywarke. Poprzednie dwie padly przy wgrywaniu nowego oryginalnego firmaware. Ta trzecia SOHW 1633 przeżyla dwie zmiany firmware i myślałem, że juz wszytsko bedzie ok. Wczoraj ściagałem z netu nowe Nero itp, generalnie uaktualnienia i postanowiłem w końcu sprawdzic, czy przy pomocy DVD Genie bez problemu uda mi sie uruchomic film z Regionu 1.
Zainstalowalem DVD Genie, wybralem opcje ustawienia Windowsa na region 0, wlozylem plytę do odtwarzacza i to byl koniec. Litek już tylko mrugal do mnie lampka, tym razem na zielono. Nie wiem o co w tym chodzi, no przeciez DVD Genie nie zmienia nic w napędzie, tylko w Windowsie. Poprzednio mialem DVD ROM Litka i wszystko chodziło doskonale, DVD Genie nie robiło mu najmniejszej krzywdy. Oczywiście Omnipatcher i opcja FiX dead drive pomogła, ale dlaczego takie rzeczy sie u mnie dzieją? Probowalem wgrywac inne firmware, także ten, ktory byl fabrycznie w nagrywarce i bez zmian, lampka miga. Ma ktoś jakis pomysł?
tomeki jest offline  
Stary 07.11.2004, 19:07   #21
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ta zdejmij zabezpieczenie rpc w litku i uzyj np starego programu - ale darmowego dvd region killer i po klopocie

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 08.11.2004, 14:04   #22
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
ta zdejmij zabezpieczenie rpc w litku i uzyj np starego programu - ale darmowego dvd region killer i po klopocie
No właśnie!

Tak zrób!

Zresztą nie zwalaj od razu winy na Litka

Jeżeli to już kolejny raz na kolejnym egzemplarzu

To może coś w twoim kompie robi im kuku
VIZZARD jest offline  
Stary 09.11.2004, 21:07   #23
tomeki
Nowy na forum

To nie jest tak, ze wszystkie napedy padly w moim kompie. Pierwszy tak, natomiast drugi zdechł po wgraniu firmware na kompie w pracy. Przy czym byl to bardzo dobry markowy komp Compaq. Trzeci znowu u mnie w domu, tym razem bez ingerencji w firmware. Zresztą na moim kompie flashowalem juz wiele napedow i nigdy nie było najmniejszych problemow.
Blokade RPC zdjąłem na samym poczatku przy pomocy tego programu do flashowania. Bez tego DVD Genie nic nie poradzi, bo najpierw trzeba zdjąc blokadę regionalną z napedu.
Nie mam juz ochoty na kolejna reklamacje tego chłamu, szkoda mi czasu i pieniedzy, Omnipatcher ozywił Litka, ale wkurza mnie, że wywala sie przy wgraniu oryginalnego firmware. Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy.
tomeki jest offline  
Stary 09.11.2004, 21:27   #24
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomeki
To nie jest tak, ze wszystkie napedy padly w moim kompie. Pierwszy tak, natomiast drugi zdechł po wgraniu firmware na kompie w pracy. Przy czym byl to bardzo dobry markowy komp Compaq. Trzeci znowu u mnie w domu, tym razem bez ingerencji w firmware. Zresztą na moim kompie flashowalem juz wiele napedow i nigdy nie było najmniejszych problemow.
Blokade RPC zdjąłem na samym poczatku przy pomocy tego programu do flashowania. Bez tego DVD Genie nic nie poradzi, bo najpierw trzeba zdjąc blokadę regionalną z napedu.
Nie mam juz ochoty na kolejna reklamacje tego chłamu, szkoda mi czasu i pieniedzy, Omnipatcher ozywił Litka, ale wkurza mnie, że wywala sie przy wgraniu oryginalnego firmware. Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy.
wiesz co wiedzę jak królik masz a co myślisz że winny jest litek weź się czlowieku póknij i po wiedzę marsz najpierw test pamięci jak są oki to dysk jak hjest oki to prime 95 i tyle na ten temat mi poprawnie np sflashowala się mobo msi i co winny okazal się chip epromu posiadający skazę na krzemie że raz litek ci podczas flasza padl to nieznaczy że on jest chlamem ale że ty nim jesteś sorrki ale trzeba być obiektywnym dzisiaj każdej firmy sprzęt może paść z niczego i tyle więc nieklnij lobuzie na litka ale troszkę inaczej pomyśl odpoczniesz dostaniesz dobrego litka i zmienisz zdanie na gorąco piszesz jesteś wnerwiony heh odpocznij
Stary 09.11.2004, 21:30   #25
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomeki
Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy.
nie wiem po co to piszesz jak narazie to tylko ty masz taki problem wiec nie mow
z to chlam bo znowusz sie zacznie jak sie nie podoba to kup sobie nec i po klopocie po co pisac takie komentarze
legion jest offline  
Stary 09.11.2004, 23:46   #26
tomeki
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez memorando
wiesz co wiedzę jak królik masz a co myślisz że winny jest litek weź się czlowieku póknij i po wiedzę marsz najpierw test pamięci jak są oki to dysk jak hjest oki to prime 95 i tyle na ten temat mi poprawnie np sflashowala się mobo msi i co winny okazal się chip epromu posiadający skazę na krzemie że raz litek ci podczas flasza padl to nieznaczy że on jest chlamem ale że ty nim jesteś sorrki ale trzeba być obiektywnym dzisiaj każdej firmy sprzęt może paść z niczego i tyle więc nieklnij lobuzie na litka ale troszkę inaczej pomyśl odpoczniesz dostaniesz dobrego litka i zmienisz zdanie na gorąco piszesz jesteś wnerwiony heh odpocznij
Kolego powinieneś czytac ze zrozumieniem. Liteon padl trzy razy, z tego dwa podczas flashowania, a obie operacje flashowania odbyły sie na innych komputerach, żeby wykluczyć możliwość, że to moj komputer jest zepsuty i powoduje uszkodzenia tych napędów. Oczywiście jest możliwe, że oba komputery sa uszkodzone i spowodowały awarie wypalarek, ale to raczej tylko czysta teoria.

Zanim kupiłem nagrywarke czytalem sporo postow na tym forum i na temat Liteon były w większoci negatywne opinie. Ja jednak mialem już kilka napedow CD RW i DVD ROM Litka i bylem z nich bardzo zadowolony, nie było z nimi najmniejszych problemów. Pomyslałem wiec podobnie jak Ty, że Ci ktorzy źle pisza o tych napedach albo sie nie znaja, albo mieli strasznego pecha. Nie mam zwyczaju, w przeciwieństwie do Ciebie wydawać pochopnych sądow, zwłaszcza o ludziach. Tak wiec 3 zwalone Liteony na 3 zakupione, to już jest pewna probka statystyczna, ktora pozwala mi wydac umotywowaną opinie, że to chłam. Ja nie bawię sie w przerabianie nagrywarek na wyższe modele itp, bo obawialem się że moga sie pojawic sie jakieś problemy.
Dwie nagrywarki padly podczas wgrywania firmware ze strony Liteona, a trzecia właściwie sama z siebie. Ta ostatnia nie zdążyła chyba jeszcze wypalić żadnej płyty. Od lipca użeram sie z tymi nagrywarkami i z pewnością juz nigdy nie kupie wyrobu tej firmy. Chetnie bym wymienil na np. Neca, ale teraz to juz raczej nie jest możliwe, bo w Action wymieniaja raczej na modele tej samej firmy. Ja już nie mam ochoty na 4 Litka, bo może sie okazać jeszcze gorszy niż ten, ktorego mam.
tomeki jest offline  
Stary 09.11.2004, 23:58   #27
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez tomeki
Kolego powinieneś czytac ze zrozumieniem. Liteon padl trzy razy, z tego dwa podczas flashowania, a obie operacje flashowania odbyły sie na innych komputerach, żeby wykluczyć możliwość, że to moj komputer jest zepsuty i powoduje uszkodzenia tych napędów. Oczywiście jest możliwe, że oba komputery sa uszkodzone i spowodowały awarie wypalarek, ale to raczej tylko czysta teoria.

Zanim kupiłem nagrywarke czytalem sporo postow na tym forum i na temat Liteon były w większoci negatywne opinie. Ja jednak mialem już kilka napedow CD RW i DVD ROM Litka i bylem z nich bardzo zadowolony, nie było z nimi najmniejszych problemów. Pomyslałem wiec podobnie jak Ty, że Ci ktorzy źle pisza o tych napedach albo sie nie znaja, albo mieli strasznego pecha. Nie mam zwyczaju, w przeciwieństwie do Ciebie wydawać pochopnych sądow, zwłaszcza o ludziach. Tak wiec 3 zwalone Liteony na 3 zakupione, to już jest pewna probka statystyczna, ktora pozwala mi wydac umotywowaną opinie, że to chłam. Ja nie bawię sie w przerabianie nagrywarek na wyższe modele itp, bo obawialem się że moga sie pojawic sie jakieś problemy.
Dwie nagrywarki padly podczas wgrywania firmware ze strony Liteona, a trzecia właściwie sama z siebie. Ta ostatnia nie zdążyła chyba jeszcze wypalić żadnej płyty. Od lipca użeram sie z tymi nagrywarkami i z pewnością juz nigdy nie kupie wyrobu tej firmy. Chetnie bym wymienil na np. Neca, ale teraz to juz raczej nie jest możliwe, bo w Action wymieniaja raczej na modele tej samej firmy. Ja już nie mam ochoty na 4 Litka, bo może sie okazać jeszcze gorszy niż ten, ktorego mam.
Jedno tylko ale ...

Liteon nie jest to mistrzostwo świata

Aczkolwiek jest - niestety dla niektórch - w ścisłej czołówce nagrywarek

Skoro tak dużo jest negatywnych opinii na ten temat

To dlaczego Liteon jest ciągle kupowany?

Nie będę dalej rozwijał tego tematu

Bo kto chce kupować Liteona - kupuje

Kto nie - to nie

Jednakże zauważ proszę, że dużo tematów z serii:

"Liteon to syf"

Ma jednak happy end

Po prostu trzeba mieć w tym przypadku trochę wiedzy, umiejętności, cierpliwości i rozumu

Nie wystarczy kupić nagrywarkę i napisać:

"Kupiłem Liteona i coś tam sflaszowałem - wiecie, co mi to daje?"

Zauważyłeś takie posty na forum?
VIZZARD jest offline  
Stary 10.11.2004, 00:06   #28
tytusdezoo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 18.11.2003
tytusdezoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie jestem fanem LITEONA, ale tak czytam to co piszesz i widzę duże barki wiedzy. Napędy które oddajesz do serwisu są uwalone programowo i to wyłącznie z twojej winy. Można je samemu naprawić ale ty jesteś do tego za bardzo nerwowy, a do tego trzeba podejść spokojnie. :\
Na moją ocenę wszystkie te napedy sa na 100% sprawne sprzętowo, alety je uwalasz w jakiś dziwny sposób.
Stary 10.11.2004, 00:43   #29
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@tytusdezoo co ci sie stalo ze jestes taki wyrozumialy i spokojny
legion jest offline  
Stary 10.11.2004, 00:49   #30
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez legion
@tytusdezoo co ci sie stalo ze jestes taki wyrozumialy i spokojny
legion!

Tylko nie mów, że nie wiesz

Przecież Tytus de Zoo zawsze dążył do tego ażeby stać się człowiekiem
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: