![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Cytat:
pozdrawiam, Tomek PS: Probowalem przegrać plyte z filmem, ale Nero 6 odpowiedziało, że nie moze zrobic obrazu tej plyty bo jest zabezpieczona przed kopiowaniem. Sprobowalem z decss, ale tez nic nie pomoglo. Jakiego programuuzyc, zeby zrobic zwykła kopie jednowartwowej plyty bez dodatkowej kompresji? |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2004
![]() |
DVD Decrypter powinnien dać radę.
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() + AnyDVD ![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() pozadna firma zawsze daja lepszy palnik ps. dvddecrypter
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
No i nie nacieszylem się długo nowa nagrywarką. Pomózcie mi, bo juz nie mam sily na to dziadostwo z Liteona. Od polowy października mam juz trzecią nagrywarke. Poprzednie dwie padly przy wgrywaniu nowego oryginalnego firmaware. Ta trzecia SOHW 1633 przeżyla dwie zmiany firmware i myślałem, że juz wszytsko bedzie ok. Wczoraj ściagałem z netu nowe Nero itp, generalnie uaktualnienia i postanowiłem w końcu sprawdzic, czy przy pomocy DVD Genie bez problemu uda mi sie uruchomic film z Regionu 1.
Zainstalowalem DVD Genie, wybralem opcje ustawienia Windowsa na region 0, wlozylem plytę do odtwarzacza i to byl koniec. Litek już tylko mrugal do mnie lampka, tym razem na zielono. Nie wiem o co w tym chodzi, no przeciez DVD Genie nie zmienia nic w napędzie, tylko w Windowsie. Poprzednio mialem DVD ROM Litka i wszystko chodziło doskonale, DVD Genie nie robiło mu najmniejszej krzywdy. Oczywiście Omnipatcher i opcja FiX dead drive pomogła, ale dlaczego takie rzeczy sie u mnie dzieją? Probowalem wgrywac inne firmware, także ten, ktory byl fabrycznie w nagrywarce i bez zmian, lampka miga. Ma ktoś jakis pomysł? |
![]() |
![]() |
#21 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ta zdejmij zabezpieczenie rpc w litku i uzyj np starego programu - ale darmowego dvd region killer i po klopocie
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#22 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Tak zrób! ![]() Zresztą nie zwalaj od razu winy na Litka ![]() Jeżeli to już kolejny raz na kolejnym egzemplarzu To może coś w twoim kompie robi im kuku ![]() |
|
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
![]() |
To nie jest tak, ze wszystkie napedy padly w moim kompie. Pierwszy tak, natomiast drugi zdechł po wgraniu firmware na kompie w pracy. Przy czym byl to bardzo dobry markowy komp Compaq. Trzeci znowu u mnie w domu, tym razem bez ingerencji w firmware. Zresztą na moim kompie flashowalem juz wiele napedow i nigdy nie było najmniejszych problemow.
Blokade RPC zdjąłem na samym poczatku przy pomocy tego programu do flashowania. Bez tego DVD Genie nic nie poradzi, bo najpierw trzeba zdjąc blokadę regionalną z napedu. Nie mam juz ochoty na kolejna reklamacje tego chłamu, szkoda mi czasu i pieniedzy, Omnipatcher ozywił Litka, ale wkurza mnie, że wywala sie przy wgraniu oryginalnego firmware. Tak wiec drodzy moi Liteon to chłam jakich mało i nie kupujcie tego, chyba, że chcecie mieć problemy. |
![]() |
![]() |
#24 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
z to chlam bo znowusz sie zacznie jak sie nie podoba to kup sobie nec i po klopocie po co pisac takie komentarze ![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Zanim kupiłem nagrywarke czytalem sporo postow na tym forum i na temat Liteon były w większoci negatywne opinie. Ja jednak mialem już kilka napedow CD RW i DVD ROM Litka i bylem z nich bardzo zadowolony, nie było z nimi najmniejszych problemów. Pomyslałem wiec podobnie jak Ty, że Ci ktorzy źle pisza o tych napedach albo sie nie znaja, albo mieli strasznego pecha. Nie mam zwyczaju, w przeciwieństwie do Ciebie wydawać pochopnych sądow, zwłaszcza o ludziach. Tak wiec 3 zwalone Liteony na 3 zakupione, to już jest pewna probka statystyczna, ktora pozwala mi wydac umotywowaną opinie, że to chłam. Ja nie bawię sie w przerabianie nagrywarek na wyższe modele itp, bo obawialem się że moga sie pojawic sie jakieś problemy. Dwie nagrywarki padly podczas wgrywania firmware ze strony Liteona, a trzecia właściwie sama z siebie. Ta ostatnia nie zdążyła chyba jeszcze wypalić żadnej płyty. Od lipca użeram sie z tymi nagrywarkami i z pewnością juz nigdy nie kupie wyrobu tej firmy. Chetnie bym wymienil na np. Neca, ale teraz to juz raczej nie jest możliwe, bo w Action wymieniaja raczej na modele tej samej firmy. Ja już nie mam ochoty na 4 Litka, bo może sie okazać jeszcze gorszy niż ten, ktorego mam. |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Liteon nie jest to mistrzostwo świata ![]() Aczkolwiek jest - niestety dla niektórch - w ścisłej czołówce nagrywarek Skoro tak dużo jest negatywnych opinii na ten temat ![]() To dlaczego Liteon jest ciągle kupowany? Nie będę dalej rozwijał tego tematu Bo kto chce kupować Liteona - kupuje ![]() Kto nie - to nie ![]() Jednakże zauważ proszę, że dużo tematów z serii: "Liteon to syf" Ma jednak happy end ![]() Po prostu trzeba mieć w tym przypadku trochę wiedzy, umiejętności, cierpliwości i rozumu Nie wystarczy kupić nagrywarkę i napisać: "Kupiłem Liteona i coś tam sflaszowałem - wiecie, co mi to daje?" ![]() Zauważyłeś takie posty na forum? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Nie jestem fanem LITEONA, ale tak czytam to co piszesz i widzę duże barki wiedzy. Napędy które oddajesz do serwisu są uwalone programowo i to wyłącznie z twojej winy. Można je samemu naprawić ale ty jesteś do tego za bardzo nerwowy, a do tego trzeba podejść spokojnie. :\
Na moją ocenę wszystkie te napedy sa na 100% sprawne sprzętowo, alety je uwalasz w jakiś dziwny sposób. ![]()
#29 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
@tytusdezoo co ci sie stalo ze jestes taki wyrozumialy i spokojny
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Tylko nie mów, że nie wiesz ![]() Przecież Tytus de Zoo zawsze dążył do tego ażeby stać się człowiekiem ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|