Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.06.2007, 17:41   #1
bbam111
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.06.2007
bbam111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Alcohol 120% problem

jakiś czas temu za pomocą alcoholu zrzuciłem na twardy dysk gre wielkości 3,6 giga podzieliłem jeden duży plik w alkoholu na pliki o wielkości ok 750 mb (cue-sheet) teraz chce tą gre wypalić na jedną płytę dvd tylko nie wiem jak połączyć te pliki w jedną całość żeby nagrać całość na jednym dvd ?
bbam111 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.06.2007, 20:57   #2
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
znow uzyc alcohol-a
on sobie poradzi

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2007, 21:14   #3
bbam111
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.06.2007
bbam111 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
neofighter a mogłbyś konkretniej
bbam111 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.06.2007, 21:17   #4
NeoFighter
try a run, try a hide...

NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez bbam111 Podgląd Wiadomości
neofighter a mogłbyś konkretniej
znaczy jak konkretniej?

jak ja dzielilem obraz w alcoholu po 700mb, to pozniej po zamotowaniu pierwszej czesci obrazu alcohol widzial wszystko jako jedna calosc, ktora mozna bylo wypalic lub inne rzeczy robic

Stary 12.07.2007, 23:21   #5
alyssia
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.07.2007
alyssia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam. nie chce zakladac nowego watku a tez mam problem z alcoholem:

Dzis rano wrzucilam plyte do kopiowania i mysle sobie niech nawet robi ten obraz filmu caly dzien to sprobuje potem nagrac plyte i zobacze czy choc poprawnie chodzi. I po 8 i pol godzinach stworzyl mi dopiero 38% calosci. To niemozliwe zeby on tak wolno chodzil cos musi byc nie tak tylko nie mam pojecia co a jak jest u Was? czy ktos moze mi cos na ten temat poradzic?
alyssia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2007, 23:36   #6
NeoFighter
try a run, try a hide...

witaj na forum alyssia
jaka plyte chcesz sopiowac?
oryginal, czy nagrana plyte?
napisz jaki masz sprzet

Stary 13.07.2007, 19:21   #7
alyssia
Nowy na forum

Chcialam skopiowac plyte zabezpieczona z filmem DVD zeby miec kopie bezpieczenstwa i moc zabierac w trase.

Sprzet moj to:
Laptop HP zx5100, Pentium 4 HT 3.0 GHz, Win XP home SP2, nagrywarka Toshiba ODD-DVD SD-R6252.

Alkohol poprawnie rozpoznal zabezpieczenie plyty co mozna bylo zobaczyc w informacji o plycie w oknie glownym kopiowania.
Stary 18.07.2007, 09:59   #8
alyssia
Nowy na forum

widze ze nic nie pomogly te dane moze ktos bedzie umial mi cokolwiek poradzic?

zasugerowano mi, ze tak wolno moze sie to kopiowac bo plytka z ktorej to kopiuje moze miec jakies zarysowania, bledy lub dobre zabezpieczenia. ale czy to mozliwe, zeby az tyle to trwalo?
Stary 18.07.2007, 10:58   #9
georg
Smakosz... Heinekena!

Data rejestracji: 04.01.2003
georg niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Na początek zainstaluj program anydvd. Wersja trial (21 dniowa) do pobrania: http://www.slysoft.com/en/download.html.
Po zainstalowaniu program musi działać w tle i wtedy powinno się udać zrobić kopie dvd obojętnie jakim programem do kopiowania.
georg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2007, 11:04   #10
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Myślę że zabierasz sie złym programem do zrobienia kopi bezpieczeństwa zabezpieczonego filmu DVD.Polecam z darmowych ShrinkDVD3.2+RipIt4Me lub DVDFab Decrypter
z płatnych AnyDVD+CloneDVD,DVDFabPlatinium,DVDCloner4
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.07.2007, 19:36   #11
alyssia
Nowy na forum

Czary2Mary pytalam moich kuzynow co sie znaja na kompach duzo lepiej niz ja i oni tez mi polecali wlasnie clonedvd. a to moj tata uparl sie przy Alcoholu i teraz ciagle sa z nim problemy. chyba musze mu wyperswadowac to z glowy

Georg dziekuje za namiary na anydvd. Czyli bez niego kopiowanie plyt jest niemozliwe
Stary 18.07.2007, 20:03   #12
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez alyssia Podgląd Wiadomości
Czary2Mary pytalam moich kuzynow co sie znaja na kompach duzo lepiej niz ja i oni tez mi polecali wlasnie clonedvd. a to moj tata uparl sie przy Alcoholu i teraz ciagle sa z nim problemy. chyba musze mu wyperswadowac to z glowy

Georg dziekuje za namiary na anydvd. Czyli bez niego kopiowanie plyt jest niemozliwe
AnyDVD deszyfruje w locie zakodowany film --program do nagrywania widzi taki film jako wolny od zabezopieczeń.Pamietaj że przeważnie orginalne płyty DVD są dwuwarstwowe o pojemnościmax. 8,5Gb,i aby nagrać taki film na DVD 4,7GB trzeba wykonać kompresje filmu do 4,7GB i tego Alkoholem120% nie zrobisz.
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: