![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2006
![]() |
bez sensu ale wlasnie tak jest to bylo moje pierwsze podejscie do nagrania DVD (calego)....nagrywalem z predkoscia x12 mimo ze teoretycznie moglem x16 ale test wykryl za mala predkosc dostepu do danych zrodlowych....
i co sie okazalo: weryfikacja kompilacji - POZYTYWNA zadnych bledow plyta bez opcji wielosesyjnej (zamknieta) .......---a po wlozeniu jej spowrotem do czytnika plyty nie ma - po kliknieciu na ikone nagrywarki pojawia sie okienko "WLOZ PLYTE......" co ciekawe ta sama plyta w innym czytniku DVD dziala bezproblemowo.... zaktualizowalem firmware - ale nic to nie zmienilo.......;/ zaznaczam ze w tym napedzie inne plyty typu CD oraz DVD (nie nagrane do konca lub nagrywane na innym napedzie) dzialaja prawidlowo..... a te nagrane na tym napedzie dzialaja wszedzie tylko nie na nim co moge zrobic zeby to naprawic ![]() czy nagrywajac plyte DVD z duzymi plikami np obrazy ISO musze miec jakies inne ustawienia?? czytalem watek o nagrywarce Liteone i podejrzeniach ze powodem moze byc rodzaj tasmy..... probowalem na 40-zylowej (1 dysk na tasmie) i na 80-zylowej niesety u mnie nic to nie zmienia...... nie potrafi odczytac tego co nagral - paranoja!!! |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Za***322;***261;cz *.log z nagrywania.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
)!!!!zainstalowalem nowe ASPI firmware i zaktualizowalem nero nie bardzo wiem co moge jeszcze zrobic..........
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
8 ) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
teraz zawiesil sie nero podczas nagrywania - teraz reinstaluje nero a w jego katalogu znalazlem taki plik log moze to o ten chodzi..... innego nei mam...... http://www.icpnet.pl/~klakier/inne/NeroHistory.log
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
EDIT : użyj tego narzędzia KLIK Ostatnio zmieniany przez melag : 11.09.2006 o godz. 21:43 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
ale ja mam tylko jeden hdd i jedna nagrywarke DVD hp840 nie mam zadnego napedu pod USB albo LPT
to jak mam to pozamieniac na tasmach?? |
|
|
|
|
#8 | |
|
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Wprzódy odpiąć a potem wpiąć Tak jak pisał @melag ![]()
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
oj ale wy dowciopni jestescie - fakt nie wzielem poprawki na humorystyczne podejscie, wszytsko przez to ze sie zirytowalem ze dopiero po roku sie taka afera
wydala i to calkiem przypadkowo oczywiscie pytanie nie dotyczylo czesci fizycznej a bardziej merytorycznej chcialem spytac w jakiej kolejnosci na tasmie podpiac te 2 napedy zwazywszy na to ze opis Pana melag odnosil sie do jakis urzadzen na LPT USB wiec chial sie upenic jak ma byc wykonalem co nastepuje zamienilem na: pri master HDD pri slave hp dvd840 odinstalowalem nero uruchomilem programik podany przez Pana melag narazie nie instalowalem nero ale po wlozeniu DVD komp sie wiesza z tym ze ctr+alt+del daje mozliwosc wywalenia procesu...........zainstalowac nero - czy jeszcze cos przedtem zrobic ![]() p.s.1) moj kabelek IDE nie jest tak wypasiony mam poprostu tasemke p.s.2) widze ze tu sie lubi zartowac ![]()
Ostatnio zmieniany przez gariz : 11.09.2006 o godz. 23:04 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Cytat:
![]() Można by rzec, iż to forum istnieje DLA JAJ ![]() Poza tym, wracając do tematu. Odinstaluj kanały IDE i uruchom komputer ponownie - u mojego kolegi, to zdało egzamin
|
|
|
#12 | ||
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Pimary Master HDD Secondary Master HP DVD840i ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
#13 | |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
Cytat:
|
|
|
#14 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ^_^
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
poprawilem sie jest tak jak kazaliscie zainstalowalem tez inne stery do IDE z CD od plyty gl i sam nie co o tym myslec bo jedna plytke DVD otworzyl ale chwile pozniej juz nie dalo sie jej otworzyc i zadnej innej..... macie jakies pomysly?? moze reinstalka systemu - to chyba zawsze dziala pod winshitem........chyba wroce na ux ;]
macie jakies pomysly?? |
|
|
![]() |
|
|