Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.04.2008, 18:17   #1
chester86
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.04.2008
chester86 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ASUS DRW-2014L1T problem

kupiłem dzis nagrywarke jak w temacie....i problem nastepujacy otóz nieczyta mi płyt mysli mysli i nic niewymysla..wiesza sie albo w jalepszym wyapdku da sie wyjac plyte bez bluescreena,,,aktualizowalem biosa-bez zmian. dodam ze mam XP bez SP jak ma to znacznie wtym wypadku
chester86 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.04.2008, 18:43   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez chester86 Podgląd Wiadomości
kupiłem dzis nagrywarke jak w temacie....i problem nastepujacy otóz nieczyta mi płyt mysli mysli i nic niewymysla..wiesza sie albo w jalepszym wyapdku da sie wyjac plyte bez bluescreena,,,aktualizowalem biosa-bez zmian. dodam ze mam XP bez SP jak ma to znacznie wtym wypadku
Chaos, chaos, chaos i brak podstawowych informacji

Mi się nie chce podpytywać już: jaka płyta, a sterowniki, a....

Stary 18.04.2008, 19:14   #3
chester86
Nowy na forum

płyta asus a8n...grafika GF6600 proc ..athlno 64 3000+

i jescze jedno pytanko bo teraz zwalilo sie zbiosem...czytalem artykul o naparwianiu biosu..nima tam o serial ata..czy robie sie to tak samo?
Stary 18.04.2008, 19:31   #4
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie chodzi o plyte glowna tylko o marke plyty ktorej nie moze odczytac, kombinowa***322;e***347; i wykombinowa***322;e***347; zepsu***263; nowa nagrywarke

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2008, 19:35   #5
chester86
Nowy na forum

czytaj uwaznie -napisałem ze nieczyta mi PŁYT..nie jakiesj danej konretnej płyty....wszytko jzu wkładałem czyste i zwykłe plłyty...

a ktos wie jak zrobic ta naparwe biosu jezeli mamm SATA?
Stary 18.04.2008, 20:11   #6
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
czytaj uwaznie -napisałem ze nieczyta mi PŁYT..nie jakiesj danej konretnej płyty....wszytko jzu wkładałem czyste i zwykłe plłyty...

a ktos wie jak zrobic ta naparwe biosu jezeli mamm SATA?
Czytam uwa***380;nie, czytam, czytam, czytam i nic nie rozumiem.

Napisz jeszcze raz, tym razem po polsku, stosuj***261;c zasady ortografii i interpunkcji.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2008, 20:18   #7
chester86
Nowy na forum

czy da sie naprawic biosa jezeli naped jest SATA

postarałem sie prosto i krótko
Stary 19.04.2008, 08:47   #8
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
czy da sie naprawic biosa jezeli naped jest SATA

postarałem sie prosto i krótko
Teraz jest poprawnie i gramatycznie

Ale nie wiadomo o co chodzi merytorycznie

Jakiego biosa naprawić i jak zepsułeś biosa?

I w ogóle co to znaczy zepsuć biosa?

Stary 19.04.2008, 15:23   #9
chester86
Nowy na forum

hmmm...chyba niebardzo jetes w temacie:/ jak cie to intresuje to przeczytaj artukul o biosie i jest tam usuwanie awari.

no i prosze wsyztkich o odpowiedz czy sie to da zrobic w mtkflash albo w czym kolwiek
Stary 19.04.2008, 15:42   #10
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
hmmm...chyba niebardzo jetes w temacie:/ jak cie to intresuje to przeczytaj artukul o biosie i jest tam usuwanie awari.

no i prosze wsyztkich o odpowiedz czy sie to da zrobic w mtkflash albo w czym kolwiek
No to teraz mi dałeś..

To tak jak byś kazał przeczytać mi moje testy, które robiłem...

Chłopie!

Weź się w garść i napisz o co ciebie idzie

Bo na razie piszesz taki bełkot, że pożal się Boże

Jeżeli chcesz jakiejkolwiek odpowiedzi to:

Cytat:
Bądź precyzyjny i podawaj dokładne informacje dotyczące problemu
  • Opisz swój problem lub błąd, który znalazłeś, dokładnie i przejrzyście.
  • Opisz środowisko, w którym się pojawia (sprzęt, system, aplikacja, cokolwiek). Zaznacz wersję bądź dystrybucję systemu (na przykład "Red Hat 8.0", "Slackware 5.1" itp.).
  • Opisz, co sprawdziłeś, próbując zrozumieć problem, zanim zadałeś pytanie.
  • Opisz, jakie kroki podjąłeś, żeby ustalić, co jest problemem, zanim zadałeś pytanie.
  • Opisz wszelkie zmiany w komputerze i konfiguracji oprogramowania, jakie zaszły w ostatnim czasie i mogą mieć znaczenie.
Zrób wszystko, co w Twojej mocy, by odpowiedzieć na pytania, jakie zostaną Ci przez nas zadane.
Cytat:
Pytając, wyrażaj się precyzyjnie

Nieprecyzyjne pytania są uważane za bardzo czasochłonne. Ludzie, którzy z pewnością udzielą Ci dobrej odpowiedzi, są również bardzo zajęci (biorą na siebie wiele obowiązków). Są uczuleni na czasochłonne pytania, więc na nieprecyzyjne też.
Najprawdopodobniej uzyskasz użyteczną odpowiedź, jeśli wyjaśnisz dokładnie, czego oczekujesz (dostarczenia wskazówki, przesłania kodu, sprawdzenia Twojej łatki itp.). To pozwoli skupić wysiłek na konkretnych czynnościach i pośrednio ograniczy czas i energię, którą trzeba włożyć, by Ci pomóc. To dobrze.
By zrozumieć świat, w którym żyją fachowcy, pomyśl o fachowości jako o niezmiernie obfitych zasobach i bardzo krótkim czasie, który masz na korzystanie z nich. Im mniej czasu fachowcy spędzą nad zrozumieniem pytania, tym prawdopodobniej otrzymasz odpowiedź od kogoś naprawdę dobrego (i bardzo zajętego).
Spraw, by forma Twojego pytania skróciła czas potrzebny fachowcowi na zagłębienie się - często nie sprowadza się to jedynie do uproszczenia pytania. Zatem na przykład "Czy możesz dać mi jakąś wskazówkę do wyjaśnienia X?" jest zwykle o wiele mądrzejsze niż "Czy możesz mi wyjaśnić X?". Jeśli jakiś kawałek kodu nie działa prawidłowo, zwykle lepiej poprosić kogoś, by wyjaśnił, co jest nie tak, niż prosić o naprawienie.
Cytat:
Nie zadawaj bezcelowych pytań

Oprzyj się pokusie, by kończyć swoje prośby o pomoc nic nie znaczącymi pytaniami w stylu "Czy ktoś może mi pomóc?" lub "Czy jest na to jakaś odpowiedź?". Po pierwsze, jeśli opisałeś swój problem choć trochę fachowo, takie pytania są naprawdę zbędne. Po drugie, ponieważ są zbędne - niezmiernie nas drażnią - w odpowiedzi będziemy odpowiadać zgodnie z żelazną logiką, coś w stylu: "Tak, może Ci ktoś pomóc." lub "Nie, Tobie już nikt nie może pomóc."
Ogólnie rzecz biorąc, zadawania pytań "tak/nie" należy unikać, chyba że oczekuje się właśnie odpowiedzi "tak/nie".
Cytat:
Pisz poprawnie stylistycznie, gramatycznie i ortograficznie

Z doświadczenia wiemy, że ludzie, którzy niedbale i niechlujnie piszą posty, najczęściej są niedbali i niechlujni w myśleniu i programowaniu. Odpowiadanie na pytania takim ludziom mija się z celem, wolimy inaczej wykorzystać czas.
Formułowanie swoich pytań jasno i zrozumiale jest zatem bardzo ważne. Jeśli nie chce Ci się tego zrobić, nie oczekuj, że zwrócimy na Ciebie uwagę. Zadbaj o poprawność językową. Nie chodzi tu o sztywność czy oficjalność - porozumiewamy się raczej językiem swobodnym, żargonowym i z humorem, jesteśmy jednak bardzo precyzyjni. Precyzja jest konieczna - dzięki temu widać, że jesteś myślący i uważny.
Cytat:
Jeżeli nie otrzymujesz odpowiedzi

Gdy Twoje pytanie pozostaje bez odzewu, nie traktuj osobiście tego, że nie kwapimy się do pomocy. Czasem członkowie pytanej grupy mogą po prostu nie znać odpowiedzi. Brak odzewu to nie to samo, co ignorowanie, ale oczywiście trudno to odróżnić, patrząc z zewnątrz.
Przysłanie tego samego pytania jeszcze raz to zły pomysł. Jest drażniące i bezcelowe.
Istnieją inne źródła pomocy, z których możesz korzystać, często lepiej przystosowane do potrzeb nowicjuszy.
Stary 19.04.2008, 15:51   #11
chester86
Nowy na forum

skoro tak sie na tym znasz to czego ty nierozumiesz?

w tym artykule jest o naprawie biosu ale opisany przypadek jest TYLKO I WYLONCZNIE o podłonczeniu IDE gdzie do wyboru mamy (wg artykuły który tak swietnei znasz)

" Zamiast numer-napędu wpisz:

* 1 dla urządzenia Primary Master,
* 2 dla urządzenia Primary Slave,
* 3 dla urządzenia Secondary Master,
* 4 dla urządzenia Secondary Slave. ""

a ja spytałem co w przypadku sata?

czygo ty nierozumiesz??!!

ale postaram sie jescze jasniej...popatrz tam jest napisane co mam wpisac w dosie w 4 wypadkach...wszytkich w okolicznosci posiadania IDE

a moje pytanie brzmi co wpisac jezeli posiada sie podlonczenie SATA? i czy wogole naprawa biosa jest w takim wypadku mozliwa
Stary 19.04.2008, 16:18   #12
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
skoro tak sie na tym znasz to czego ty nierozumiesz?

w tym artykule jest o naprawie biosu ale opisany przypadek jest TYLKO I WYLONCZNIE o pod***322;onczeniu IDE gdzie do wyboru mamy (wg artyku***322;y kt***243;ry tak swietnei znasz)

" Zamiast numer-nap***281;du wpisz:

* 1 dla urz***261;dzenia Primary Master,
* 2 dla urz***261;dzenia Primary Slave,
* 3 dla urz***261;dzenia Secondary Master,
* 4 dla urz***261;dzenia Secondary Slave. ""

a ja spyta***322;em co w przypadku sata?

czygo ty nierozumiesz??!!

ale postaram sie jescze jasniej...popatrz tam jest napisane co mam wpisac w dosie w 4 wypadkach...wszytkich w okolicznosci posiadania IDE

a moje pytanie brzmi co wpisac jezeli posiada sie podlonczenie SATA? i czy wogole naprawa biosa jest w takim wypadku mozliwa
Ja nie musz***281; czyta***263; ***380;adnych artyku***322;***243;w, bo tego nie potrzebuj***281;

Pyta***322;em tylko co spierdzieli***322;e***347; i w jaki spos***243;b i jakie s***261; objawy - bo stanowi sedno problemu

A ty dalej swoje...

Powodzenia wi***281;c!

BTW

Cytat:

i jescze jedno pytanko bo teraz zwalilo sie zbiosem...

Czaisz swoj***261; wypowied***378;, po kt***243;rej jest ju***380; wszystko jasne?

Bo wydaje mi si***281; raczej, ***380;e ci si***281; zwali***322;o, ale pod sufitem

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 19.04.2008 o godz. 16:22
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2008, 20:57   #13
chester86
Nowy na forum

odpyskujesz jak 14 latek "zwalilo sie pod sufitem" ŻAL

dobra niewazne ,naszcescie BIOS juz dzila a teraz musze tylko wiedziec dlaczego nieczyta PŁYT albo oddac na gwrancji.zna KTOŚ inne fora?
Stary 19.04.2008, 22:01   #14
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
odpyskujesz jak 14 latek "zwalilo sie pod sufitem" ***379;AL
Widz***281;, ***380;e dobrze odczyta***322;e***347; mi***281;dzy wierszami, ***380;e mi ciebie ***380;al...

Cho***263; w sumie niepotrzebnie

Takie chojraki przecie radz***261; se same, nie?

Cytat:

dobra niewazne ,naszcescie BIOS juz dzila a teraz musze tylko wiedziec dlaczego nieczyta P***321;YT albo oddac na gwrancji.zna KTO***346; inne fora?

Ja znam!

Na przyk***322;ad: FORA ze DWORA czy te***380; S***321;OWNIK J***281;zyka PolskieGO COM

BTW

No tera to polecia***322;em co najmniej szesnastolatkiem, nie?

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 19.04.2008 o godz. 22:06
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.04.2008, 22:09   #15
chester86
Nowy na forum

dobra znudziły mi ei gierki z toba tez bym mogl sie do wielu rzeczy przyczepic ale...gadasz gadasz..podajesz sie za speca ktory niepotrzebuje czytac artukul bo sam je pisze a odpowiedzi na pytanie neiznasZ

znalazłem podobny temat http://forum.cdrinfo.pl/f15/asus-drw...em-plyt-77913/

i tez nikt nic sensownego nieodpisał

wiec nieodpisuj JUZ TY jezeli mozesz jezli chodiz ci o wygranie wali na odpyskiwanie to moge ci przyznac racjie we wszytkim tylko daj juz spokoj bo i tak nic wartosciowego(apropo mojego problemu) nie napiszesz.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: