![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2009
![]() |
wymiana laptopowej dvd-rw (matshita) na cos lepszego
Sprawa wygląda tak, od wczoraj jestem posiadaczem Xboxa 360 Arcade (Falcon) - konsola ma 2 miesiące, jest przerobiona iXtreme 1.51, naczytalem sie tu i tam
![]() dzis nagralem jeszcze raz to co wczoraj zepsułem ok, śmiga ![]() pozniej zabralem sie za nagranie jeszcze jednej gry, gra sie nagrala normalnie programem imgburn wkładam ją do konsoli, wczytuje się ładnie pieknie filmik wprowadzający wczytywanie zakonczone, "PRESS start" naciskam start chwila zamyślenia i wyskakuje komunikat, żebym wyczyścił płytkę szmatką ![]() i teraz są takie opcje, albo ta matshita nie radzi sobie zbyt dobrze z nagrywaniem DVD+R DL albo napęd w X'ie jest zajechany (ale czy to możliwe w 2 miesięcznej konsoli) myślę nad zakupem dysku do X'a ale i tak muszę mieć grę nagraną na płycie żeby ją zainstalować więc podejrzewam, że jak się źle wypali to nawet się nie zainstaluje. od kilku godzin rozmyślam nad zmianą DVD-RW w laptopie (acer 5720zg) tylko na co... przewachlowałem forum w lewo i w prawo i dowiedzialem się że: laptopowe nagrywarki nie grzeszą jakością wypalania płyt, po prostu są nagrywarki zewnętrzne są cholernie drogie i gdzies coś ktoś wspomniał o zakupie nagrywarki wewnętrznej (jakiś pionek albo nec) i podpięciu jej jako zew. nagrywarke usb - właśnie co do tego mam pytanie jak ? czy czymś takim podłącze nagrywarkę do laptopa pod usb: http://allegro.pl/item600907108_adap...a_2_5_3_5.html czy nie będzie problemów z identyfikacją jej pod usb ? (win xp) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |