![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#571 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
uzywalem litka 411, 812 i 832 a teraz do srody bede mial plextora 716
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#572 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.12.2004
![]() |
Mam dwa pytania:
1) Czy będę mógł tą nagrywarką przegrywać filmy DVD ( przy użyciu dodatkowego oprogramowania do rekompresji itp) ? 2) Jakie są prędkości z najnowszym firmware: - DVD+RW - DVD+R9 (DL) Dzięki z góry za pomoc. Aktualnie mam Toshibę 5372 i zastanawiam się nad zmianą na Benq. |
![]() |
![]() |
![]() |
#573 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
DVD+DL Verbatim 4x pozostałe 2.4x Nie ma żadnych ograniczeń aby zrobić dowolną kopię bezpieczeństwa filmowej płytki DVD. ![]() Można ripować do 12x. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#574 | |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2004
![]() |
Cytat:
czekam na pierwsze spostrzeżenia co do 716 podobno poprawiono zapis w stosunku co do 712 też mam go na uwadze nie mniej jednak podobają mi się wykresy nagranych płyt na BenQ są bardzo równe i dlatego tego benka mam też na uwadze Miałem litka przez miesiąc i jestem szczęśliwy że się go pozbyłem (1633) mam teraz Neca 3500A wykresy na verbatimie +R są bardzo zbliżone do BenQ mowa o x4 i x8 Przekonałem się że najlepiej wypala na verbach +R zresztą innych nie będę już używał Jak się pozbyłem litka to już nie mam na czym testować dlatego chcę kupić jeszcze jeden napęd A co do tego że BenQ ma kłopoty z CD-RW to mi to lata bo mam nagryware CD Mnie chodzi tylko i wyłącznie o zapis DVD reszta mnie nie interesuje Pozdrawiam i czekam (nie tylko chyba ja) na testy nagranych płytek na plexie 716 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
pierwszy post na tym forum wiec sie przywitam
![]() kupilem te nagrywarke dwa dni temu. mam z nia nastepujacy problem: - plyty benq 8x dvd-r wypalone u kolegi (nie wiem jaki sprzet) u mnie nie dzialaja, tj sa widoczne jako puste, na a-open 16x chodza bardzo dobrze; - plyty, ktore wypalilem, vakoss 4x dvd+r (tak, wiem ze tanie. nagrane 4x) u mnie sie czytaja dobrze, natomiast w czytniku a-open sa z nimi problemy. co moze byc przyczyna? bios - B7C9. kilka dni przed kupnem przebrnalem przez ten temat. nie chcialbym robic tego ponownie - chodzi mi o sprawdzenie czy to optymalny bios do tego napedu. * na jakich plytach wg Was warto nagrywac na niej? +/-, jaka marka - verbatim, tdk? * jak interpretowac zamieszczane wykresy oraz jak je przeprowadzac, zeby dawaly rzeczywiste wyniki (nie znalazlem faq, wiec sie pytam) pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#576 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
B7P9 oraz B7S9 - to są "optymalne" biosy dla tego napędu. twój B7C9 z tego co się orientuję jest najstarszym firmwarem, na dodatek wgrywanym firmowo więc radzę zrobić małą aktualkę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Guru
![]() ![]() |
Jak najszybciej zmienić na B7P9 a do testów można B7S9.
B7C9 nie obsługuje dużo nośników i QScan'a. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#578 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
A co do nośników - zależy ci na jakości? Platinum i Verbatim to dobry wybór. TDK mogą mieć opory ale po co zawracać sobie nimi głowę? Na tańszych nośnikach też wypalisz i odczytasz co nagrałeś, ale kosztem krótszej żywotności danych i mniejszej kompatybilności z innymi napędami. Najsłuszniejszym wyborem będzie zakupienie cake'a 50 płytek Platinum 8x (+ albo -) za nieco ponad 80 zł i będziesz miał spokój na jakiś czas. Dobrze się palą nawet na 12x. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Guru
![]() ![]() |
Z płytkami to jak w loterii.
Są w tym temacie opisywane wpadki z Platinum + i - R i Verbatimem. Nie zawsze jest różowo. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ale powiedzmy sobie szczerze - czy istnieje na tym świecie coś idealnego? NIE.
Nawet najlepszym firmom zdarzają się wpadki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Guru
![]() ![]() |
To prawda.
![]() Ale mamy QScana. Odrobina prawdy jest pokazana. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#582 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
dzieki za szybkie odpowiedzi =]
B7P9 wgrany, plytki sie czytaja. btw @slawekj: gratuluje tematu, przekonal mnie ostatecznie do 1620 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#583 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() To teraz nagrywanie i testy. Czekamy. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#584 |
Stały bywalec ;)
![]() |
od nowego roku wchodzą na rynek nowe palarki z możliwością nagrywania DVD+RW 8x i DVD-RW 6x, np. NEC 3520 i Litek 1673S. Słyszałem że u Litka to tylko kwestia biosu i da się upgrade'ować nawet z 1633S.
pytanko - czy coś takiego będzie miało miejsce również u BenQ'a? czy jak wyjdzie ten powiedzmy BenQ DW1630 z wyższymi prędkościami wypalania DVDRW (przypuszczenie) to będzie się dało wrzucić biosik do 1620 i też cieszyć się szybkim wypalaniem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Guru
![]() ![]() |
Osobiście jestem optymistą i wierzę, że BenQ przygotuje odpowiedni bios.
Tylko czekać. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|