![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe zjawisko
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=560 zostaje przy PLATINUM is THE Best Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 19.12.2004 o godz. 00:49 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
U mnie wyniki z Nero Disc Quality Test pokrywają się. ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=10 ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 19.12.2004 o godz. 00:04 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a tu mamy 2 urzadenia(ten sam nosnik) i programy testujace stanol test nie chce mi sie go powtarzac przepuszcze przez litka i dvdinfo ale wynik obrazkow zblizony do cdspeed Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 19.12.2004 o godz. 00:48 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2003
![]() |
Aha.
Nawiązując do powyższego tematu. W znacznie większym stopniu dowierzam rekomendacji Benq niż temu co jest na płytce napisane.Oczywiście z pewnym, niezbędnym dystansem.Bezkrytyczne patrzenie na napis często kończy się na zmarnowanej płytce.A można by tego, być może uniknąć, nagrywjąc na prędkości zalecanej przez Benq -choć oczywiście niekoniecznie. Nie nagrałem jeszcze zbyt dużo płytek, ale jak na razie Qscan, jeszcze mnie nie zawiódł.Widać gołym okiem zależność wykresów testu z wykresami już nagranej płytki.Qscan nie jest doskonałym programem i nigdy nie będzie.To jest po prostu niemożliwe.Ale jak napisałem napewno jest bardzo przydatny.Daje przynajmniej jakieś pojęcie o jakości płytki.Na Windowsa też narzekamy, ale go przecież używamy.Lepszy jest taki jaki jest, niż gdyby go w ogóle nie było/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
pierwszy post na tym forum wiec sie przywitam
![]() kupilem te nagrywarke dwa dni temu. mam z nia nastepujacy problem: - plyty benq 8x dvd-r wypalone u kolegi (nie wiem jaki sprzet) u mnie nie dzialaja, tj sa widoczne jako puste, na a-open 16x chodza bardzo dobrze; - plyty, ktore wypalilem, vakoss 4x dvd+r (tak, wiem ze tanie. nagrane 4x) u mnie sie czytaja dobrze, natomiast w czytniku a-open sa z nimi problemy. co moze byc przyczyna? bios - B7C9. kilka dni przed kupnem przebrnalem przez ten temat. nie chcialbym robic tego ponownie - chodzi mi o sprawdzenie czy to optymalny bios do tego napedu. * na jakich plytach wg Was warto nagrywac na niej? +/-, jaka marka - verbatim, tdk? * jak interpretowac zamieszczane wykresy oraz jak je przeprowadzac, zeby dawaly rzeczywiste wyniki (nie znalazlem faq, wiec sie pytam) pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
B7P9 oraz B7S9 - to są "optymalne" biosy dla tego napędu. twój B7C9 z tego co się orientuję jest najstarszym firmwarem, na dodatek wgrywanym firmowo więc radzę zrobić małą aktualkę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
A co do nośników - zależy ci na jakości? Platinum i Verbatim to dobry wybór. TDK mogą mieć opory ale po co zawracać sobie nimi głowę? Na tańszych nośnikach też wypalisz i odczytasz co nagrałeś, ale kosztem krótszej żywotności danych i mniejszej kompatybilności z innymi napędami. Najsłuszniejszym wyborem będzie zakupienie cake'a 50 płytek Platinum 8x (+ albo -) za nieco ponad 80 zł i będziesz miał spokój na jakiś czas. Dobrze się palą nawet na 12x. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
![]() ![]() |
Jak najszybciej zmienić na B7P9 a do testów można B7S9.
B7C9 nie obsługuje dużo nośników i QScan'a. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
![]() ![]() |
Z płytkami to jak w loterii.
Są w tym temacie opisywane wpadki z Platinum + i - R i Verbatimem. Nie zawsze jest różowo. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ale powiedzmy sobie szczerze - czy istnieje na tym świecie coś idealnego? NIE.
Nawet najlepszym firmom zdarzają się wpadki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
![]() ![]() |
To prawda.
![]() Ale mamy QScana. Odrobina prawdy jest pokazana. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
dzieki za szybkie odpowiedzi =]
B7P9 wgrany, plytki sie czytaja. btw @slawekj: gratuluje tematu, przekonal mnie ostatecznie do 1620 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() To teraz nagrywanie i testy. Czekamy. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
![]() |
od nowego roku wchodzą na rynek nowe palarki z możliwością nagrywania DVD+RW 8x i DVD-RW 6x, np. NEC 3520 i Litek 1673S. Słyszałem że u Litka to tylko kwestia biosu i da się upgrade'ować nawet z 1633S.
pytanko - czy coś takiego będzie miało miejsce również u BenQ'a? czy jak wyjdzie ten powiedzmy BenQ DW1630 z wyższymi prędkościami wypalania DVDRW (przypuszczenie) to będzie się dało wrzucić biosik do 1620 i też cieszyć się szybkim wypalaniem? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|