![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hawk DVD+R x4 burn x4 1620B7T9
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
A probowales podmienic strategie? Jak sie nudzisz ![]() Niestety Harry strategie dla tego nosnika wzial od nec'a 3500 wiec nie wiem czego moznaby uzyc... jedynie metoda prob i bledow. Zreszta zaraz sprobuje pokazac ze nie zawsze to co dobre dla Nec'a, jest rownie dobre dla Benka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale z tymi Hawkami - kupiłem cake10 za 10zł I chcę je po prostu wypalić ![]() Nie dla mnie ![]() Niedługo będę miał coś dla siebie To w ruch pójdą eProformance x8 +R i -R Oraz Memorexy DVD-R x8 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
No wlasnie dlatego ze nie dla ciebie, to tym bardziej powinienes potestowac. ![]() Przeciez nie bedziesz testowal strategii na plytkach nagrywanych dla siebie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.06.2003
![]() |
Mój znajomy kupił też tego benka. Wcześniej na jego kompie też wypaliłem płytkę i też miała taki sam marny poziom jak te wypalane u mnie. Jego benek nawet bez upgradu biosu wypalił Esperanze z bardzo ładnym wynikiem. Ewidentnie świadczy to że z moim Benq jest coś nie tak. Jeszcze podłączę jego palnik do mojego kompa, ale to dopiero za 2 dni.
Dzwoniłem do serwisu IT Usługi Serwisowe. Powiedziałem że marnie nagrywa, że duże PIE, że potrafi przyciąć nagrany film. Pan powiedział że testy w Nero CD-DVD Speed nie są żadnym wyznacznikiem jakość dla tej nagrywarki, bo nie jest to soft pisany specjalnie dla niej. Jeżeli będą błędy odczytu, będą się przycinały filmy i to nie sporadycznie, dopiero wtedy jest to wystarczający powód do reklamacji. Tak więc zostałem z ręką w nocniku, z nagrywarką która nagrywa płyty które da się odczytać lecz nie tak jak bym sobie tego życzył. P.S. Jak popsuć palnik aby uznali reklamacje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Moze ktos zgrać oprogramowanie do wersji OEM napędu Benq DW1620 (Sonic - dwie płytki) i wrzucic na jakiegos FTP'a obrazy (albo odezwać się GG: 4942995 to udostepnie łącze)? Ja na swoje oprogramowanie (należne!) bede czekał jeszcze z dwa tygodnie :-( A Pronox nadal kombinuje jak wy**** sprzedawców z tego softu...
![]() Błeeeeee... Zgóry dzięki 8 ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Hawk DVD+R x4 burn x8 1620B7T9
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
Czlowieku malo masz softu na necie? Wrzuc w wyszukiwarke i znajdziesz cala wuchte tego ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
OGame Master
![]() |
Cytat:
![]() Po drugie to nie wiem co dla Ciebie jest kradzieza, ale dla mnie sciagniecie od kogos softu wlasnie nia jest. Tak wiec nie badz smieszny bo najpierw wypisujesz tu blagalne prosby o zgranie i wrzucenie na ftp'a a zaraz sie oburzasz... czysta falszywa moralnosc ![]() Zreszta powinnismy zaczac od tego ze jest to temat o nagrywarce Benq 1620 a nie o poszukiwaniu oprogramowania do niej, wiec ![]() A softu darmowego w sieci jest zatrzesienie, wystarczy poszukac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
OGame Master
![]() |
Porownanie strategii dla plytek AML001.
Zmieniona (w sumie to uzyta-bo B7T9 nie ma strategii dla tych plytek) zostala na AML002 i MCC003 (takiej uzyl Herrie dla Nec'a 2500a). Tym razem QScana nie bedzie bo do jednej plytki mam, do drugiej nie, wiec nie ma co porownywac. W kazdym badz razie wykres Qscana dla wszystkich moich Espek jest bardzo podobny wiec wiadomo czego sie spodziewac ![]() Esperanza DVD+R 4x@8x AML001@AML002 Esperanza DVD+R 4x@8x AML001@MCC003 Wszystkie rodzaje bledow mniejsze na strategii AML002. Tak wiec wygrywa wlasnie ona ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
OGame Master
![]() |
Porownanie strategii dla plytek AML001 - cd
Zmieniona (w sumie to uzyta-bo B7T9 nie ma strategii dla tych plytek) zostala na AML002 i MCC003 (takiej uzyl Herrie dla Nec'a 2500a). QScana nie bedzie bo do jednej plytki mam, do drugiej nie, wiec nie ma co porownywac. W kazdym badz razie wykres Qscana dla wszystkich moich Espek jest bardzo podobny wiec wiadomo czego sie spodziewac Esperanza DVD+R 4x@12x AML001@AML002 Log z nagrywania tej plytki w dvddecrypterze tutaj Esperanza DVD+R 4x@12x AML001@MCC003 Podsumowanie: Plytka lepiej wypalila sie na strategii AML002, chociaz jak widac obie sa wypalone raczej marnie - mowie o koncowce. Tak wiec bezsensem jest ich nagrywanie z predkoscia 12x. Optimum to wg mnie 8x (co jest bardzo dobrym wynikiem dla plytek za 1,12) na strategii AML002. Ostatnio zmieniany przez Realok : 09.02.2005 o godz. 13:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
AMD User
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
Panowie, bo przez takie rozmowy, pozniej trzeba sie przekopywac przez temat zeby sie czegos doszukac. Realok ma racje, to jest piractwo. Jak masz dostac te programy to sie wstrzymaj, nie wiem po co Ci one tak bardzo. Sa tez pewnie gdzies do sciagniecia, wiec jak juz tak Ci zalezy to sobie sciagnij.
Pozdrawiam
![]() |
|
|