![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2281 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Cytat:
Zółte - obszary tak uszkodzone że do ich korekcji (pomyślnej) potrzebne były kody poziomu C1 oraz C2 (poważne uszkodzenia) Czerwone - obszary takie których nie udało się odczytać przy pomocy korekcji na poziomie C1 i C2 (uszkodzenia niekorygowalne) Błędy korygowane na poziomie C1 są dopuszczalne nawet na dobrych płytach. Płyty CD maja dwa poziomy korekcji i błędy na poziomie C1 są całkowicie normalne. Czyli pola żółte i zielone nie zawieraja błędów dla użytkownika "końcowego". Benq nie wyświetla zółtych pól bo nie raportuje błędów poziomu C2 przy odczycie. Co jest kiepskie np. przy ekstrakcji audio ze słabych płyt. Natomiast przy testach jakości podaje zarówno błedy C1, C2 jak i jitter (czyli nierownomierność ułożenia pitów i landów). Ostatnio zmieniany przez nixz : 28.02.2005 o godz. 23:30 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2282 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() pozdro |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2283 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Cytat:
EEEE no to super testuj sprzet i mam nadzieje że ci długie lata posłuzy. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2284 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I żółte to też C1? Czy zawsze C1 i zawsze C2? Czy czasami C1 i zawsze C2? Czy zawsze C1 i czasami C2? ![]() No i zielone - to obszary raz błędne, a raz bezbłędne? ![]() O rety! ![]()
![]() |
![]() |
#2285 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
kolejny verb 8x@8x do kolekcji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To moze i ja Verbatim DVD+R x8 palony x8.
![]() |
#2287 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
mam pytanie, może ktoś sprawdzić jaką jego nagrywarka ma temperaturę? chodzi mi o temperaturę na spodzie nagrywarki w miejscach tych wgłebień, zwłaszcza tego z prawej strony patrząc na panel przedni, bo u mnie bez płyty jest ok, po załadowaniu jest że tak powiem gorące (przy tym prawym wgłebieniu można się sparzyć dotykając go), przy nagrywaniu tak samo, moja nagrywarka cd jest przy nagrywaniu lekko ciepła więc się chciałem upewnić czy to normalne
![]() pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Iniemamocny
Verbatim x8 palony x12.
![]() |
#2289 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
To tak wzmiank w nowym cdspeed 3.70 mozna ukryc LABEL (jest tak opcja w konfiguracji) nie trzeba bawic sie
![]() POZdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2290 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
A co do bledow C 2 jestem sklonny twierdzic ze BENQ nie zwraca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2291 | |
Iniemamocny
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2292 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Generalnie są cztery przypadki: - paczka odczytana bez błędów (dla CD kolor zielony, dla DVD PI=0) - paczka odczytana z błędami, ale błędy zostały skorygowane kodami pierwszego poziomu - C1 lub PI (CD kolor zielony, DVD PI>0, PIF=0) - paczka odczytana z błędami, kody pierwszeko poziomu zawiodły dopiero korekcja kodami poziomu drugiego (C2 lub PO) powiodła się (CD kolor żółty, DVD PI>0, PIF>0, PO>0, POF=0) - paczka odczytana z błędami, ale kody ECC poziomu 1 oraz 2 nie były wstanie skorygować danych - dane utracone (CD kolor czerwony, DVD PI>0, PIF>0, PO>0, POF>0) Benq nie raportuje błędów na poziomie C2 przy odczycie -> CDSpeed nie rysuje zółtych obszarów. Dodajmy że dobra płyta CD ma C2 na poziomie 0 na całej powierzchni. Jasne teraz? Ostatnio zmieniany przez nixz : 01.03.2005 o godz. 23:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2293 | |||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ale się naprodukowałeś ![]() Jestem pod wrażeniem, ale ... Nie dowiedziałem się niczego nowego, czego bym wcześniej nie wiedział ... ![]() Doszliśmy tylko do tego, o czym mówiłem A mianowicie, że zielone kwadracika są i dla sektorów błędnych i dla bezbłędnych A przecież błąd i nie-błąd to nie jest to samo, prawda? Przydałoby się chyba jakieś rozgraniczenie ![]() A poza tym Cytat:
![]() Cytat:
To spójrz kilka postów wyżej Tam właśnie BenQ raportuje błedy C2 ![]() Jeżeli teoria kwadracikowa Nero CD/DVD Speed jest słuszna To nie pokazuje tych błędów tylko przy ScanDiscu Natomiast w przypadku Testu Jakości Nośnika to niby co tam wyświetla jako C2? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2294 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Piszesz ze rozumiesz, a nie rozumiesz prawie nic. Do tego nie czytasz ze zrozumieniem ![]() Co do kwadracików to jeszcze raz, specjalnie dla Ciebie: - czerwone - błędy - żółte - odczytane bezbłędnie (ale z trudem) - zielone - odczytane bezbłędnie Benq nie zwraca informacji o błędach C2 przy odczycie, więc CDSpeed nie wyświetla żółtych pól. Co do PIF to jest to "PI failure" czyli liczba błędów niemożliwych do skorygowania na poziomie kodów PI, błędy te są korygowane kodami PO. Jeżeli pojawi się POF to paczka jest nieczytelna. Pozdrowienia Mikolaj Ostatnio zmieniany przez nixz : 02.03.2005 o godz. 11:59 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2295 | ||||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
BenQ 1620 robi jakiś odczyt, czy płyta stoi w miejscu? ![]() Cytat:
A czy przy żółtych - poziom tego trudu jest jakoś stopniowany? ![]() Cytat:
To jakimi kodami korygowana jest liczba błędów PI? ![]() Cytat: