![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2401 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
Dobra + i - Sony 1x-8x
Najpierw lipne + To jest x8 : Teraz - , nagrałem w 8 a potem w 12 bo smart napisał że w 12 jest ok (chociaz płyta 1-8) Dobra to już koniec testów, narazie nie mam więcej płyt , jak nagram sony to dam testa quality ... Slawekj jeżeli możesz to napisz co sądzisz o moich testach , bo chyba ty się dobrze już na tym znasz ![]() Zrobiłem jeszcze raz test tdk -r tego co dostałem 49 w quality, tym razem usatwiłem prędkość na max. nie na 8 jak wtedy i wyszło mi to samo. Czyli sam już sobie odpowiedziałem na kwestie ustawiania predkości w quality, będe ustawiał max. Acha no i jakie wnioski , sony - są dobre ale nie wiadomo jak wyjdzie po wypaleniu ... Ostatnio zmieniany przez coxis : 05.03.2005 o godz. 16:56 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2402 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
Dysan DVD+R 1-8X
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2403 | ||
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tylko coś przeoczyłeś ![]() Cytat:
![]() coxis wie o co chodzi Przypuszczam, że i większość wie o co chodzi Tylko nieliczni wyskakują z ![]() Tak więc specjalnie dla ciebie podaję identyfikację: Mówimy o płytkach TDK DVD-R 1-8x Pakowanych po 5sztuk różnokolorowych dostępnych np. w Geant W cenie chyba około 3zł/szt Z identyfikacją TTG02 ![]() Ale tak naprawdę płytki dzielą się na oryginalne - kolorowe I nieoryginalne kserowane - czarno-białe W tym przypadku mamy do czynienia z kolorową oryginalną I dziwimy się tak słabej jej jakości jak na oryginał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2404 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Co wy chcecie od plytek TDK ?
![]() Oto testy na TDK DVD+R (błękitne), nagrywane x8, testowane x4 i x Max. Dla mnie rewelka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2405 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Wrzuć testy tych płytek nagranych x12 ![]() To pokaże ci jak u mnie się nagrywa MBI ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2406 |
activation expired ;p
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Wreszcie po wielu dniach studiowania tekstu i medytacji zakupilem najodpowiedniejszy palnik dla mnie, czyli Benka
![]() Model 1620 PRO OEM za 237zl z biosem B7S9 (jeszcze nic nie zmienialem) Milym zaskoczeniem bylo dla mnie jak po otwarciu tacki szufladka okazala sie czarna, jak w plextorach ![]() Po pierwsze - jesli w napedzie siedzi jakakolwiek plytka, dioda swieci sie na zielono, nawet jak komp jest wlaczony bezczynnie przez godzine - dioda sie swieci non stop. Czy to normalne ? Pytam bo nigdy nie mialem tak z zadnym napedem ![]() Po drugie - zrobilem sobie test plytki nagranej jakis czas temu na NEC 3500 (TDK+R x4) Na waszych fotkach widze ze odznaczacie opcje Quick Scan (w nero) - ja nawet takiej opcji nie mam. Dalej - zaznaczacie predkosc x4 dla testu - u mnie test szedl predkoscia 0,9 by zakonczyc zaledwie na 1,07 i trwal koszmarnie dlugo. I trzecie - nie zwrocil mi zadnych PI Failrues (mowa o tych zoltych ![]() Zalaczam fotke: ![]() To chyba wszystkie watpliwosci, poza tym jak na razie wypalilem jedna plytke cd-r i wszystko w normie. Takze nie wiem czy to powyzsze to wina softu, czy moze z napedem jest cos nie tego? ![]() I tu jeszcze info o napedzie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2407 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Po drugie - ktorej wersji Nero CDSpeeda uzywasz ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2408 | |
activation expired ;p
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Jak czyta to juz miga, a jak wypala to miga na czerwono - wiec tutaj w normie ![]() A nero cdspeed mam w wersji 3.40 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2409 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
U mnie jest dokładnie tak samo , również mnie to dziwiło , ale ponad wszelką wątpliwość mój napęd jest ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2410 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Biosy masz na przykład TU i TU ![]() Można wrócić do poprzedniego ![]() Wgrywaj B7U9 z tego drugiego linka Dioda się świeci cały czas gdy płyta siedzi w napędzie - zwłaszcza gdy napęd płyty nie czyta Jeżeli ktoś ma inaczej - to ma podróbkę lub napęd jest sprawny inaczej ![]() ![]() STĄD ściągnij sobie najnowsze Nero CD/DVD Speed ![]() Opcje się pojawią ![]() I to chyba na razie tyle ![]()
![]() |
![]() |
#2411 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...4&manufactor=1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2412 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2413 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2414 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
A nie całego posta ![]() A w kwestii zielonej diody - to niby co bios ma zmieniać? ![]() Jeżeli wszystko jest OK ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2415 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
Z tą diodą to tak samo mam na napędach od Asusa ( dvd i cd-rw ). Może to mobo? Mam Epoxa 8RDA+.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|