![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2431 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.02.2005
![]() |
Pytanie , nagrałem sobie SONY DVD-R w Nero , wrzuciłem dane , płyta nagrała się w 15 minut z prędkością x8 , weryfikacja wyszła ok , w nero pokazuje że jest nagrana sesja , ale w windowsie nie odtwarza płyty.
Nie moge przeglądać jej zawartości , tak jak by jej nie było. Sprawdziłem płyte na 2 kompie po Nec i też nic nie widzi. Spróbowałem również pod linuxem, ale tez klapa nie widzi płyty. To było moje 1 nagranie w nero (wcześniej nagrywałem w roxio). Podczas nagrywania nie zmieniłem na pojedyńczą sesje tylko była wielosesyjna , dopiero jak juz wcisnąłem wypalaj to wyskoczył komunikat o tym że może nie być czytana w dvd ta płyta wielosesyjna i czy chce zmienić ja jedna sesje , to zmieniłem. Ostatnio zmieniany przez coxis : 06.03.2005 o godz. 19:24 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2432 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
z prędkością x4 nagrywa się około 15 min u ciebie nagrała się z prędością x4 sądząc po czasie
![]() |
![]() |
#2433 |
Bywalec
![]() |
No właśnie tez się dziwiłem , ale jednak było napisane że nagrywa sie z x8.
Dodam że nero najnowsza wersja. Dobra już coś wiem , ale nero to badziewie. Niby dałem mu polecenie żeby nie było wielu sesji , ale on nie zamknął mi sesji. Teraz biore kontynuuj sesje i sie otwiera ale nie jest zamknięty. No to biore zamknij sesje i nagrywaj , ale wyskakuje błąd że za mało miejsca (potrzebuje 6MB) , a ja mam 1MB i dupa. Właczyłem Roxio , wyświeliło mi rzeczywiście że sesja nie zamknięta , to właczyłem zaknięcie sesji i dysk pracował ..... robił ... wyskoczył błąd zapisu na końcu , ale dysk jest czytany i pisze że sesja jest zamknięta ... miałem tylko 32 wolnego. Zaraz puszcze test nero. Coś się chyba jednak płyta nie podniesie. Teraz pokazuje że płyta zajmuje 127MB. Ostatnio zmieniany przez coxis : 06.03.2005 o godz. 19:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2434 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#2435 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Na gieldzie komputerowej. 50 zl za takie pudelko. Czyli 2 zl za plytke. Kolor nosnika jest ciemno niebieski, ale nie tak bardzo jak np. plytek CDR DataLifePlus Verbatima. A kod kreskowy : 4 902030 188306 (idem code juz podawalem). Ostatnio zmieniany przez DanielP : 06.03.2005 o godz. 20:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2436 |
Bywalec
![]() |
Nagrałem jeszcze raz na DVD+R SONY , w Nero na x4.
To robiłem wczoraj na czystej płytce : To jest x8 : A to jest teraz po nagraniu : Pytanie jak się nazywają te super płytki Verbatima, to są CDR DataLifePlus Verbatima ? Ostatnio zmieniany przez coxis : 06.03.2005 o godz. 21:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2437 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2438 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Verbatim DataLife PastelDisc. Takie kolorowe plytki. I musza byc "Made in Japan".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2439 |
Bywalec
![]() |
Ok spoko pewnie przed giełda ich nigdzie nie znajde.
Ale mam nadzieje że inne Verbatimy tez są dobre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2440 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Nie znam DVD Pastel, bo nigdy nie mialem. Zwykle CD Verbatima jak i Pastele sa w tej samej cenie ![]() Ale robi je zupelnie inna fabryka. Pastel to Japonskie Tayo Yunden, a "zwykle" to jakas tajwanszczyzna. Jesli Ci nie spieszno, to poczekaj na Pastele ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2441 |
Bywalec
![]() |
Nie no temat DVD to płyty DVD, o to mi chodziło , o płytki DVD Verbatima dobre.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2442 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
do tej pory najladniejsze wykresy mialy tutaj nosniki maxella, verbatimki pastelki oraz eproformance (rowniez platinumki byly ok). niestety ceny maxellek i pastylek
![]() ![]() pozostaje wiec kupno na allegro za 1.40 zl od sztuki (cake 25 za 35 zl) + przesylka. A oto zwykly verbek 8X@8X (troche bledami obrodzilo) Ostatnio zmieniany przez dziura : 06.03.2005 o godz. 23:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2443 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() Ja jeszcze na Verbatimach DVD nie nagrywalem. Na razie testuje TDKi. I oto 2 kolejne przyklady. Pierwsza palona na 4x, druga na 12x. Konkluzja z testu jest taka - nie ma najmniejszego sensu palenie przy niskich predkosciach ! Plytka wypalona prednoscia 12x wydaje sie nawet minimalnie lepsza od tej 4x. A roznica czasu jest znaczna. Benq to nagrywarka stworzona do wysokich predkosci nagrawania. W kazdym razie na plytkach TDK. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2444 |
Bywalec
![]() |
A ja czegoś nadal nie kumam.
Te wyżej testy co dałem Sony. Dużo PI błedów , przy max. predkości mam mniej , a przy prędkości x4 pokazuje dużo błedów PI. Już wogule tego nie czaje. Na czym to polega jak trzeba testować , co daje miarodajne wyniki. Czy trzeba ustawiać prędkość z jaką się nagrywało czy max. predkość. Im wolniejsza tym więcej błedów PI i wogule czemu tak dużo mam tych błedów bo jak patrze na innych to mają poniżej 10. To była w sumie moja 1 płyta wypalona w z nowym biosem w nero. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2445 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Panie i Panowie
![]() Maly news nt. naszych Benq 1620 ![]() Benq zapowiada ze na wiosne wypusci fw ktory pozwoli na zapis dyskow DL z predkoscia 8x!!! ![]() Jesli to sie sprawdzi to bedzie calkiem dobrze ![]() Pozostaje czekac na wiosne i obnizke cen plyt DL. ŹRÓDŁO ![]() EDIT: Ahhh... gdyby tak jeszcze obsluga DL- ![]() Ostatnio zmieniany przez Realok : 07.03.2005 o godz. 00:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|