![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i znów Verbatim, czy oni te płyty robią na złość konkurencji, czy jak, a może chcą konkurencję zwyczajnie doprowadzić do płaczu?
Oj niedobry verbatim
|
|
|
#2 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Dokładnie do ściany płaczu ![]() A na tej ścianie Każdy przyklejał by nośnik Którego zapis zakończył się niepowodzeniem
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
Cytat:
![]() W Szczecinie chyba takiej nie ma
|
|
|
|
#4 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Naklejało by się wartswami: Szwindle Lejer Dupal Lejer Fruuuall Lejer Fortrashll Lejer Fiutall Lejer Shitall Lejer Sickall Lejer Ejtamll Lejer Neinall Lejer Thendall Lejer ... ^_^
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
TDK +Rx8 (MM cake 10szt. 16,99)
QScan prędkość 8x TDK +Rx8 palona 8x na BenQ 1620 bios B7V9
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 21:02 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Moj najlepiej wypalony eProformance
Po problemach z "gruba, wysoka szpila" z PIE (do nawet 100-160) przy nagrywaniu z wiekszymi predkosciami, zaczalem na probe palic je 4x. Tym bardziej ze nigdzie mi sie nie spieszy ![]() Testu QSuita nie robilem bo i tak palilbym go 4x (a przy okazji chcialem skorzystac z zawartosci plyty )
Ostatnio zmieniany przez Boger : 11.06.2005 o godz. 00:34 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Szczerze mowiac to pewnie w wiekszosci sklepow tak jest - ogromna role odgrywa pierwsze wrazenie i prestiz. Poza tym nie oszukujmy sie - kupic tanio, sprzedac drogo - o to chodzi w tej grze. Zgadzam sie w zupelnosci z tym, ze sprzedawcy nie doceniaja Benq - zreszta odczulem to kiedy sam kupowalem sobie ta nagrywarke.
Ale jestem przekonany ze rynek wlasciwie wyrowna te dysproporcje. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |
Podobno ma być Benq DW1650 http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=139508
ciekawe czy to prawda. Wiecie cos o DQ60?? kiedy on wyjdzie?? bedzie obsługiwał mt. ruiner czy jakos tak?? Mam zamiar kupic palnik, i z tego co sie orienuje to benq jest najsłuszniejszym wyborem, tylko jaki model ?? Opłaca sie czekac na DQ60?? A moze kupic 1625 ?? albo inna marke ?? Zastanawiłąem sie nad najnowszym LG i NEC. Zależy mi na zgrywaniu safedisc 2.9, i płyt audio zabezpieczonych różnymi zabezpieczeniami. A przedewszystkim musi bardzo dobrze palic. Mam juz kaske na ten cel 500PLN. Czekac czy kupic cos z tego co jest dostępne ??
Ostatnio zmieniany przez 963852 : 12.06.2005 o godz. 12:07 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
A tak ciśnienie rośnie. Mając 500,- proponuję kupić BenQ 1620 i LG 4163B. ![]() Oba napędy świetnie się uzupełniają. Osobiście czekam na BenQ DQ60. Koniecznie zwiększyć RAM i zasilacz. ![]()
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 12.06.2005 o godz. 12:59 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
> Oba napędy świetnie się uzupełniają.
moglbys rozwinac w czym sie uzupelniaja? bo mam juz 4163B i mam ochote kupic sobie BenQ, ale jeszcze sie zastanawiam - moze mnie przekonasz ...
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2004
![]() |
Chyba poczekam na DQ60 to tak jak multi od LG +super jakość wypalania (chociaż LG wcale nie jest zły, mój stary ale jary naped ładni pali)
Ma miec cene taka samą jak 1640 czyli 99$ A z tego co wyszperałem ma być w następnym miesiącu. @slawekj, z tym uzupełnianiem sie to miałes na mysli wszechstronnośc LG i jakość wypalania Benq ?? Zgadłem ?? Tak swoją droga ja by tak LG i Benq połaczył siły to dopiero by napęd wyszedł. A z jakiego powodu miałbym dokupic pamięć?? przeciez z pamieci RAM dane są przesyłane do bufora nagrywarki teoretycznie to mi wystarczy. A jak jest w praktyce ?? Moze jakieś linki do testów albo opisu różnicy ?? Oczywiście chodzi o kontekst palnika DVD, oczywiscie do grania to za mało. PS: Moja zasiłka jest nie do zdarcia, jak kupowałem GF6 to myslałem ze sie wkoncu sfajcy, a tu juz miesiace miaja i sie dobrze trzyma, jak sie zjara to zmienie na Tagana.
Ostatnio zmieniany przez 963852 : 12.06.2005 o godz. 13:18 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
króciutko.....LG - obsługa DVD-RAM, zwraca błędy C2, na wybranych nośnikach -R mniejsze błędy PI przy porównywalnych z BenQ PIF. RW zapisywane 6-8x. BenQ - możliwość testowania płytek, zapis z niskim Jitter. Niskie czasy dostępu. Sprawa pamięci. Moje zdanie w tym temacie od postu 27: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...2&postcount=27
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 12.06.2005 o godz. 19:59 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
> zwraca błędy C2
o co chodzi z tymi bledami C2? jak je "zobaczyc" na LG? > zapis z niskim Jitter LG ma wyzszy? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
![]() ![]() |
Kolega @to-ja
Forum. Błędy C2: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...8&postcount=83 Testy płytek nagranych na LG: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...light=LG+4163B http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...light=LG+4163B .... .... a wszystko będzie jasne. ![]()
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Kolega @to-ja jest jak zwykle w świetnej formie: A co to jest Forum? ![]() I gdzie to można znaleźć? Czy to jest płatne? ![]() Czy czynne w dzień czy też w nocy? A czy w nocy jest taniej niż w dzień czy tak samo? ![]() A jak się wstawia obrazki do tego Forum? A dlaczego nie można pisać po osiem postów jeden pod drugim? ![]() A jak edytuje się posta? A czy to Forum przegląda się w Internet Explorer czy nie? ![]() A w jakich innych jeszcze można przeglądarkach? A czemu mi piszą: SZUKAJ? ![]() A gdzie znaleźć to SZUKAJ? A czy lepiej mieć jedną nagrywarkę czy dwie? ![]() A jak dwie to jakie? A jak jedną to jakąś droższą czy może być też tańsza? ![]() A czy jak droższa nagrywarka to będziemi nagrywać na byle czym czy też muszę inwestować w nośniki? A jak już inwestować w nośniki to jakie? ![]() A gdzie najlepiej kupić te nośniki? A jak będę kupował to brać paragon czy fakturę? ![]() Czy jak będę wiózł nośniki do domu to mogą być w reklamówce czy lepiej w walizce? A w domu płyty można trzymać blisko komputera? ![]() A jaki kolor pisaka używa się do opisania płyt? A lepiej pisać małymi czy dużymi literami? ![]() ...
|
|
|
![]() |
|
|