![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2911 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba czas, żeby założyć i przykleić jakiś temat o DIODZIE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2912 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Slyszalem ze w nowym modelu oprocz zapalonej diody bedzie leciala melodyjka. Utwor zalezy od wersji OEM/Retail. Oprocz tego na gorze monitora co jakis czas bedzie pojawial sie napis ze w napedzie jest plyta (jezyk bedzie implementowany indywidualnie dla kazdego kraju).
Bez watpienia jest to "przykład dla innych napędów". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2913 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
![]() Cytat:
teraz rodzi sie podstawowe pytanie - komu sie chce? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2914 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
TDK czy Verbatim ?
Chce sobie kupic maly szpindelek plytek "minusowych".
Ktore lepiej pala sie na BenQ - TDK czy Verbatim ? Cena podobna, wiec chce kupic te lepsiejsze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2915 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może idźmy na całość i wszystkie tematy forum przyklejmy do nowego : PO CO MAM SZUKAĆ SKORO MOGĘ ZADAĆ KOLEJNY RAZ TO SAMO MNIEJ LUB BARDZIEJ (WAŻNE / IDIOTYCZNE)* PYTANIE ? *) niepotrzebne skreślić |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2916 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.04.2005
![]() |
Witam
Przeczytalem prawie caly watek ... tuz po zakupie i upgr. fw w moim benq 1620PRO, chcialbym zapytac co takiego bylo na plytkach z benq bo ja dostalem tylko jedna na ktorej jest Nero Suite, QVideo, Book Type Management i podreczniki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Czy do tego Philipsa można spokojnie wgrać firmware od BENQ 1620 ??
![]() |
#2918 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
To powinno wejść ![]() Chyba ... ![]()
![]() |
![]() |
#2919 | ||
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.05.2003
![]() |
Cytat:
Ja dostałem 1 cd wiem że tam było nero, QVideo, Book Type Management podrecznika w formie papierkowej nieotrzymałem, chyba że był w formie elektronicznej na cd która sie juz zdążyła gzies zapodziac ![]() Cytat:
Ostatnio zmieniany przez sts : 01.04.2005 o godz. 23:16 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2920 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2921 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Poniewaz nie palilem jeszcze na Benku Platinumek 8x +r, zrobilem to wczoraj
![]() Wyniki ponizej: Platinum 8x@12x dvd+r Jak dla mnie bardzo ladnie wypalona plyta ![]() Widac ze wzrost predkosci wypalania powoduje coraz wieksza ilosc bledow PIE i wzrost jitter. Niestety mialem tylko jedna, wiec nie moge sprawdzic jak nagralaby sie przy 8x. Przy okazji przetestuje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2922 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
Rozgryzlem te platinium 8x+ wreszcie bo przedtem palily mi sie zle a teraz po zmianie strategi na yuden t02 jest lepiej ale nec dalej jeszcze prowadzi (benq bylby lepszy gdyby nie ten 1 pik pod koniec bo jitter lepszy i bledow mniej) . 2x palenie tego samego x16 na obu benq czas palenia 6,23 nec 6,18. Wrzucam dla porownania test jakosci platinium 16x na benq bez zmiany strategi. (ten duzy plik png pierwszy)
I od razu jak ktos ma mozliwosc to prosze o test platinium 8x+ nagranej na 16x na starej strategi ricoh r02 ale do pelna np 4480 mb bo pod koniec wychodza dziwactwa i mniej wiecej takiej jakosci przed nagraniem jak ta moja (nie spelnione normy pod koniec w tescie 16x) Sprawdzil bym czy ta strategia ktora zastosowalem cos dala czy nie. Ogolnie 1:0 nec ale juz minimalna przewaga Ostatnio zmieniany przez bibok11 : 02.04.2005 o godz. 09:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2923 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Ciekawe platinumy 8x- (dlatego ciekawe ze nie na nosniku ritek a na cmc )
palenie 2x to samo z szybkoscia 8x na obu nagrywarkach (moglem palic 12x ale po tescie jakosci sie przestraszylem ze 1 plyta bedzie do kosza. ) Biorac pod uwage test jakosci plyt przed nagraniem nec zniszczyl benq. Test transferu nie wrzucam bo w obu przypadkach idealne Ogolnie 1:0 nec |
![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
Stały bywalec ;)
![]() |
2 esperanzy 4x- palone nec i benq z szybkoscia 4x. Nie palilem tego samego ale wielkosci sa identyczne. W szybkim tescie obie zaliczyly 4x. Benq zniszczyl neca nizszy jitter mniej bledow. Testow transferu nie wrzucam bo znow oba idealne
Ogolnie 1:0 benq |
![]() |
![]() |
![]() |
#2925 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Mimo większej ilości błędów PI/PIF Jitter jest mniejszy i równomierny. Jitter w/g Nero powyżej 12% jest za wysoki. A to przecież jakość pitów i landów. Dla przykładu i porównania test płytki DVD-ROM w/g której robię porównania testowanych płytek. Równomierne i niskie błędy PI i Jitter. ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 21:00 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|