![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A teraz test LG
/tak wiem nie ten dział/ Polska - Francja 0 :3 -nagrywarka pali dobrze, Polska - Anglia 0:5 nagrywa bardzo dobrze. To jeden z tych stu paramtrów nagrywnia. 8 )
Ostatnio zmieniany przez adax : 16.12.2004 o godz. 18:08 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tak poważnie to ta dyskusja jest bardzo ciekawa czytam z dużym zaciekawieniem zwłaszcza że przmierzam się do kupna tego Benq. Mam Litka to będzie mój drugi napęd. /Litek oddany do serwisu ale wróci ten sam albo inny/ . :cool:
Prośba do @slawkaj aby nie przerywał testów.Testuj, testuj ........ i zamieszczaj wyniki.
Ostatnio zmieniany przez adax : 16.12.2004 o godz. 18:18 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() @slawek - zapewniam cie ze firma TDK nie produkuje plytek pod Twoje kryteria (ktore sa nieslusznie zreszta jakies 20 razy ostrzejsze niz swiatowe), tylko produkuje wedlug powszechnie przyjetych norm jakosciowych. Tak wiec jak komentowac to najpierw pomyslec a nie pisac glupoty w stylu: "To są kpiny to co firma TDK nam proponuje." (Post 342) Bo na tej samej zasadzie, dla mnie jest kpina sposob w jaki probujesz udowodnic te teze tym smiesznym programem. Bo czytaja to ludzie ktorzy czasem sie w testy nie zaglebiaja i taka krzywdzaca opinia (niesluszna zreszta) bardzo dobrej firmy jaka jest TDK moze miec bardzo negatywny efekt. Od razu mowie - opinie wiekszosci userow poznales, ja nie mam zamiaru czytac i uczestniczyc juz w tym temacie, bo coraz bardziej schodzi na droge propagandy ktora wytyczyles juz w pierwszym poscie. Skadinad uwagi na temat napedu w wiekszosci sa sluszne (chociaz przedstawione w bezkrytyczny sposob), to juz fanatyzm Qscana jest w pewnym sensie zalosny. Na duza ilosc argumentow przez nas przedstawiona, odpowiadasz tylko na jeden i to po kilku postach lania wody. Takze juz nie bede ciagnal tego tematu, Ty sobie pisz co chcesz tylko pamietaj ze swoimi nieprzemyslanymi i chybionymi komentarzami mozesz narobic wiele zlego. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Tym razem odpowiem kolejno na pytania.
TDK. Wynik QScan potwierdza większe i bardzo nierównomierne błędy w stosunku do testowanego Verbatima x16 i nie dostał rekomendacji. Dlatego nagrywany tym samym plikiem testowym otrzymał niższą notę. Różnica 4 punktów to niewiele. Ale jest. I błędy Jitter: śr. TDK-9.02%, Verbatim 8.50%. 4-krotnie większe błędy PI/PIF. 400% !! Znacznie dłuższy czas nagrywania o 58sek. To zasługa korekcji prędkości i rekalibracji lasera po to żeby optymalnie mimo braku rekomendacji nagrać testowaną płytkę. (widać to na wykresie zapisu Nero) Czy nie ma zależności ?. A końcowy wynik to nie zasługa firmy TDK a doskonałej motody zapisu BenQ. Dlatego TDK otrzymał minus. I to podtrzymuję. Niech zrobi taki nośnik jak Verbatim to dostanie plusa. ![]() To jest w moim przekonaniu rzetelna ocena. To prawda że końcowa ocena jest przybliżona i nie oddaje pełnego obrazu. Ale te sześć parametrów wskazuje na różnice w jakości (TE/FE, PI/PIF,PO i Jitter). I ja tego się trzymam. Co możemy zrobić innego. Na razie nic więcej. Taki test zrobiłem specjalnie pokazując jak bardzo ważne jest zachowanie jednakowych parametrów w czasie testów. Wówczas widać zależności. ![]() Cytat:
Oczywiście są granice min i max. Dlatego są takie rozbieżności jakości nośników i problem przestrzegania ich w czasie produkcji. ![]()
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 16.12.2004 o godz. 19:30 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
![]() ![]() |
Ja sobie to samo pytanie zadaję.
Jest silny nacisk na producentów nagrywarek. Ta nagrywarka robi kopie ale nie można ich na tym napędzie odczytać. Czy to wada czy celowe ograniczenie. Moim zdaniem celowe i tak pozostanie. Ale to tylko przypuszczenia. ![]()
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Witam
no to kupiłem tego kiepskiego i beznadziejnego benQ Sławku do ciebie pytanko do reszty także na jakiej wersji nero sprawdzacie płytki po na zagranicznym forum spotkałem się z dziwnym problemem z najnowszą wersą nero 6.6.0.3 http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=117915 pozdr. Martivip |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
![]() ![]() |
Witam w klubie.
![]() Ja nagrywam DVD Decrypterem płytki DVD. Wspomniany Nero 6.6.0.3 u mnie wskazuje prędkości 1-2-2,4 i maximum. A więc błąd Nero czy taka współpraca z tym napędem ? W DVD Decrypterze można dowolnie ustawiać prędkości. ![]()
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
u mnie OKI |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
![]() ![]() |
Test tej nieszczęśliwej płytki TDK +Rx16
Smart Scan QScan prędkość 16x Prędkość 12x Prędkość 8x Mimo dużych błędów TE dla testu nagrałem z prędkością 12x. Wynik pozostawiam bez komentarza. Czy jednak należy dokonywać testu czystej płytki ? Ja uważam, że jest to celowe dla nagrywania z najwyższą jakością. ![]()
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:57 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
i nie wiem czy nawet przy 8 x bylo by lepiej no troszke bez sensu wywalac kase na nosnik 16x i palic 4X o ile jescze sie dobrze wypali POZdrawiam Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 17.12.2004 o godz. 08:37 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
no wlasnie bez komentaza apropa softu
![]() smart scan mowi nie x16 i x8 tak x12 qscan mowi nie x16 tak x12 i x8 i nawet pisze to na zielona a nie na czarno po nagraniu x12 gdzie ta predkosc jest rekomendowana przez 2 programy testujace plyta jest do dupy nagrana wiec tylko to napisze - soft jest do dupy pokazuje rozbiezne rzeczy
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Z takimi błędami TE to cud że ta płytka została nagrana. Jest już w koszu. Szkoda dalej pisać. A ja dalej wyniki i wykresy czytam inaczej. Nic na to nie poradzę. A ocena jakości 62/100 to o czym świadczy. Chyba zamienię na inny napęd. Pytanie który napęd nadaje się do nagrywania płytek TDK x16. Proszę o podpowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
slawek ja napisalem dokladnie to co jest na twoich screenach wiec
![]() tylko pismo obrazkowe przelalem na pismo czytane. i nie mow ze dalej to samo jak widac to co napisalem na tych screenach.
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
![]() |
|
|