![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3571 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Teraz ponownie tylko potwierdzę to co napisałem wtedy Wówczas sprawdzałem kilka caków w Carrefour Ostatnio w Real W jednym cake10 potrafi być kilka płytek porysowanych, poklejonych, uświnionych Jak trafisz na czyściutkie - to pewnie są OK Sam zresztą kiedyś kilka wypaliłem Ale co do ich stanu - to radzę otworzyc każdego cake'a i dokładnie je sobie obejrzeć ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3572 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Te DVD-R od MCC to rzeczywiście często trafiały się porysowane.
Teraz DVD+R od MCC nie trafiły mi się ani porysowane ani uświnione ![]()
![]() |
#3573 | |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3574 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ale nawiązując do nie tak dawnej dyskusji w Nośnikach Tyle tysięcy ludzi nie może się mylić ![]() Skoro je kupują - to muszą być dobre ![]() Nikt tylko nie zadaje pytania - co dzieje się z nimi później ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3575 | |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3576 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Chodziło mi o to, że większość badziewia ląduje w koszalinie
A tego akurat statystyki sprzedaży już nie obejmują ![]() ![]()
![]() |
#3577 |
BenQ
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
Verby advanced azo palone X-4 na drugim bledy zaczely sie sypac lawinowo jak zobaczylem ze max 13 to mało zawału nie dostałem
![]()
![]() |
#3578 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() |
Witam!
Nie było mnie na forum już długi czas i mam duże zaległości do odrobienia. Chwilowo nie mam czasu na dokładne czytanie całego tematu, ale obiecuję solidnie poczytać późnej. Tym czasem potrzebuję odpowiedzi na kilka pytań, za co z góry dziękuję. Proszę nie odsyłajcie mnie tylko do innych watków itd. Miałem do niedawna stary palnik Lite-On 811s, ale przez kilka miesięcy miałem z nim poważne problemy. Żaden program nie był wstanie zmusiać go do nagrania płytki szybciej niż 2x. Wszystki programy czytały go jako nagrywarkę o prędkości x2. Nie wiem dla czego. Próbowałem różne nośniki. Z reguły nagrywam cały czas na DVD-R, ale na plus-ach było to samo. Tylko na płytkach Sony i Verbatim czasami (nie zawsze) mogłem ustawić x4 bardzo żadko x8 (na espreanzach choć ustawiłem 2x to czasami nawet predkość do 4 dochodziła ![]() Dziękuję za pomoc. Ostatnio zmieniany przez lordivanhoe : 19.06.2005 o godz. 17:10 Powód: błędy |
![]() |
![]() |
![]() |
#3579 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
lord-----
moze najpierw przetestuj swoja maszyne ! (computer) moze ? blad tkwi gdzies w nim ? a co do plytek , jest tu caly temat o nich. Ja sam od kiedy nacielem sie na TDK (polowa z25 poszla do kosza) kupuje juz tylko verbatim, a od czasu do czasu po kilka sztuk do testowania inne-ale w zadnych sie nie zakochalem. ps. szkoda ze sie nie skusiles na model DW1640
![]() |
#3580 |
BenQ
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
Zmień płytki na lepsze TDK Verby ewentualnie platinum lepiej nagrywać na + z bitsettingiem . Moze sproboj innych programów do nagrywania np DVD decrypter lub CloneDVD2 do zdejmowania zabezpieczeń polecam AnyDVD
![]() |
#3581 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Witam!
Jutro ide kupić Benq 1620 i mam pytanko. Przeczytałem na forum cdfreaks że tego Benq 1620 można przerobić na Philipsa 1640 czy to prawda? czy oprócz szybszego nagrywania DL coś ta zmiana jeszcze polepszy? i czy ktoś z was już próbował to zrobić?? Z góry dzięki. Pozdro
![]() |
#3582 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
kowanski właśnie takiego Philipsa przerobił na Benka ![]() To chyba raczej właściwszy tok postępowania ![]()
![]() |
![]() |
#3583 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2005
![]() |
Cytat:
Natomiast o problemach z płytkami MINUS też już było kilka razy , ale wcześniej więc Ci podpowiem , że w większości przypadków winny był prąd ![]() Ostatnio zmieniany przez GRZDYLEK : 19.06.2005 o godz. 23:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3584 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() |
Panowie pomóżcie! Pisałem już wcześnej o moich problemach z benq 1620. Dysanów DVD-R nie nagrywa wogóle. Samsungów pleomax DVD-R 8x też nie. Za to płytki benq DVD-R i DVD+R bez problemu. Verbatimy oczywiście też, ale tylko plusy testowałem. Jutro sprawdzę TDK i wezmę jakieś maxwelle i emtec. Ale kurde nowy palnik a takie problemy...
Na to,że mam złego kompa to raczej parę osób widząc go zmieniło by zdanie. Zailacz mam Enermaxa, więc problemów z zasilaniem niemam. W nocy spróbuję pod drugiego kompa podpiąć nagrywarkę i sprawdzić tam, ale jestem pewien że to nie win sprzętu. Wymieniłem taśmy na nowe. Może mam biosa zmienić.... Panowie poratujcie... ja mam niż dość straciłem już kupę kasy na płytki do testów... Błagam..... Dzięki za odpowiedzi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3585 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
Sory za lamerskie pytanie ale co to jest bitsetting ? Jak sie go wlacza w BenQ 1620 i jakie ma znaczenie przy nagrywaniu ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|