![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#391 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Benq Platinum palona 12 X (ta sama co tam te Qscan-Y) i wynik a tak moze by kto puscil jakis test 12 x palonej przeciez istnieja nagrywarki co pozwalaja palic INNE niz Benq moze byly tylko ja przegapilem Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 15.12.2004 o godz. 13:51 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#392 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Mam inne spojrzenie na wyniki i wykresy. Wypalam zgodnie z zaleceniami i każda płytka minus czy plus ma ocenę wysoką. Co jeszcze trzeba zrobić ? Moja propozycja kupić BenQ. I wszystko będzie jasne. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() ze program mowi co innego a w naprawde jest co innego. edit: brakuje mi tu tylko jednego tematu do pelni szczescia "wplyw temperatury na jakosc palenia benq 1620" ![]() nie moglem sie powstrzymac
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 Ostatnio zmieniany przez Turboni : 15.12.2004 o godz. 14:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#394 | ||
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Odroznijmy sprzet i soft. Czytajac na biezaco ten watek widze ze Benek rzeczywiscie potrafi bardzo ladnie wypalac... i za to mu chwala ![]() Podobaja mi sie testy mensir'a67pl - pokazuje co nagral, jak wyszlo i bez selekcji - wg mnie sa rzetelne. Za to ma odemnie reputke ![]() Co do testow Slawka - wykonal duzo DOBREJ roboty i ... napracowal sie przy tym, ale... no wlasnie... Dlaczego wiekszosc z nas czepia sie jest upierdliwa? Slawek nie przedstawiaj Benq jako jedynego slusznego napedu. Twoje podsumowania "Plus dla Benq", "kolejny wielki Plus...", "i wszystko jasne..." draznia mnie (i podejrzewam ze reszte tez). Podchodzisz strasznie subiektywnie do tego napedu i nawet jego wady probujesz przedstawic jako zalety ![]() ![]() Ignorujesz niektore pytania ![]() Tak nie mozna ![]() Masz u mnie 2+ za testy i wydana na plytki kase ![]() I 1 - za fanatyzm i brak obiektywizmu ![]() Czyli to daje jedna + reputke ![]() Na koniec oczywiscie ![]() Ostatnio zmieniany przez Realok : 15.12.2004 o godz. 14:10 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#395 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ja nie przecze ze pali dobrze 12x, ale CZYTAJAC LISTY slawkaj gdzie plytki przechodza inne rekomendacje niz zalecane to mozna sie klocic ![]() ale ogolnie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ja nie mowie ze to jest zly naped ale soft do niego jak dla mnie jest lipny
![]() testy mensir'a67 sa ok tak jak pisales nagrywa i nie patrzy czy plyta jest taka czy taka tylko pali i za to ma duze ![]() a z reszta zgodze sie na 100% z toba ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 | |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
![]() Co do softu - w Qscanie podoba mi sie to ze pokazuje jakosc plytki (zakladajac ze jest ona prawdziwa ^_^) . Pomijam kwestie pozniejszej oceny, samemu mozna podjac decyzje na podstawie wykresow. Z drugiej jednak strony, czy roznica powiedzmy 2-5 PO (w sredniej) wiecej, jest warta spedzenia przy kazdej plytce zamiast 10minut, powiedzmy 30 minut? Przy nagrywaniu 1 plytki moze tak, ale przy wiekszej ilosci - nigdy (no, chyba ze jakies super wazne dane, ale ile takich nagrywamy? ![]() Tak wiec ciekawe opcje, gorzej z wykonaniem. Moze poprawia cos w nastepnej wersji ![]() A tak pozatym to i tak najlepszy jest moj Nec2500a ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SOFT SOFTEM, WYNIKI WYNIKAMI, A ŻYCIE I TAK PÓŹNIEJ POKAZUJE CAŁKIEM CO INNEGO
p.s. NIE DAJMY SIE ZBIC Z PANTALYKU JAKIMS PROGRAMOM, bo stacjonarki i tak to zweryfikuja (kProbe, Qscany i inne tego typu) jak co ma chodzic to bedzie chodzilo jak nie to nie ot i cala filozofia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Esperanza nagrana 4x
Qscan prędkość 4x |
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
***3665;***1769;***1758;
Palatinum 12 x i cd Speed wiadomo pif 8 ECC
|
![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Postaram sie powiedziec wprost: Mowienie ze QScan daje ocene czystej plyty i w zwiazku z tym uznawanie ja za zla czy dobra, to hipokryzja. Post 327: TE przy scanie x8 daje zwalona koncowke zwalona koncowka. Co sie stalo niesamowitego ze nagle test PI/PIF dal w wyniku bardzo dobra koncowke i gorszy poczatek (jak pisales wczesniej bledy PI sa malo wazne bo sa korygowane itp... a bledy PIF sa duzo wazniejsze) - CUD. Posty 306 i 308: Plytka TDK. Na Qscan x16 widac ze pkt krytyczny jest w okolicy polowy plytki (troche dalej niz polowa), ale wynik testu PI/PIF zdaje sie tego nie dostrzegac !! wynik 88 Post 314: Tym razem QScan dal plaski rownomierny wynik, ale golym okiem widac ze PIF jest wiecej pod koniec plytki. wynik 92 I teraz MEGA hipokryzja: wieszanie psow na TDK bo jego kiepska plytka przy nagraniu x16 (i brzydkim wykresie QScan, jakze kompletnie nieprzydatnym) daje wynik Nero 88. swietny Verbatim ktory przy nagraniu x16 (i plaskim - wrecz idealnym wynikiem QScan) daje wynik Nero 92. Ta kolosalna roznica 4 pktow sprawila, ze plytki TDK zostaly przez autora zmieszane z blotem, a plytki Verbatim zostaly beatyfikowane. Konkluzja. To jest narzedzie ktore wiecej przeszkadza niz pomaga i daje zniekompetentne wyniki. Co z tego ze program mi powie - rekomenduje plytke do nagrania x8 , a x12 juz nie skoro roznica wyniku wypalenia miedzy tymi predkosciami jest minimalna (no jak uznajemy ze wierzymy wynikom Nero to 4% !!). ZADEN REALISTA MAJACY GLOWE NA KARKU NIE DA WIARY TYM WYNIKOM. Prosze w to uwierzyc i przestac wciskac kit innym, ze jak Qscan powie bee to plytka jest bee, bo poki co wiecej jest dowodow przeciwko temu twierdzeniu niz ich popierajacych. A jezeli QScan nie ma dawac odpowiedzi czy plytke powinno sie nagrywac z jakas prekoscia czy nie, ale jedynie "rekomenduje bez zobowiazan", to ja osobiscie wszystkie plytki "rekomenduje bez zobowiazan" do nagrywania na wszystkich predkosci i dzieki temu nawet nie majac napedu DVD dostaje sie efekt QScana ![]() Troche czasu wam zajalem, ale raz na 4 dni mozecie mnie poczytac ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#403 | |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() Kupiłem cake 10 szt. w żanie, każda płytka ma to samo oznaczenie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.12.2004
![]() |
A CZY JEST TU KTOŚ POZA SŁAWKIEM KTO WYPOWIADA SIĘ TAK STRASZNIE POZYTYWNIE NA TEMAT TEJ NAGRYWARKI?
Bo dylemata mam... Toshiba SD-R5372 czy ten BenQ... Tyle że teraz ciężko je porównać bo Toshiba ma zamiar wypuścić nowy firmware dopiero w okolicach świąt, a ja nie mam zamiaru czekać jeszcze na testy napędu z nowym biosem i dopiero donać wyboru... Czy ktoś może mi cokolwiek poradzić w tej sytuacji? I czy jest taka możliwość, że BenQ, podobnie jak Toshiba, wypuści firmware jeszcze bardziej podciągający osiągi nagrywarki? Optyka na to pozwoli? Ostatnio zmieniany przez zalev : 15.12.2004 o godz. 22:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
***3665;***1769;***1758;
Platinum 12x
|
![]() |
![]() |
![]() |