![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
Dlaczego nie chcesz uwierzyc w Benq Przeciez testy jednoznacznie wskazuja na to ze jest to najlepszy naped Przyznaj sie ... jestes zazdrosny A tak na serio to, na cdrinfo.com testy jakosci na plextorze pokazaly ze jakosc nagrania nie jest az tak rewelacyjna jak to niektorzy probowaliby nam udowodnic. No, ale oni chyba nie sprawdzali kazdej plytki przed nagraniem w QScan A jednak testy jakosci robione na Benq nie sa (prawdopodobnie) do konca obiektywne...Moze doczekamy sie jakiegos scana z KProbe'a na litku i zobaczymy czy te plytki sa rzeczywiscie tak dobrze nagrane jak pokazuje Benq... |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
no ale fakt, mozna by jakos te plytki potraktowac lite-onem. na pewno nie zaszkodzi.
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2004
![]() |
Kupilem ta nagrywarke dzisiaj wgralem od razu firmware B7S9 i mam pierwszy problem - nie moge wybrac predkosci nagrywania w nero (6601) jest tylko maximum , plyta to DVD-R 8x platinum , to samo jest na plycie DVD+RW tez platinum
(plyty cdr moge nagrywac w kazdej predkosci)a tu szybki tescik (dvd+rw platinum) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
pietrek
![]() |
Cytat:
jesli to nie tajemnica ...
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
http://lis.net.pl/add2cart.php?product=7117 tu taniej http://www.gigamike.pl/?p=tow&p_old=...wa&id_tow=4031 (ale to moje okolice - woj. slaskie) wybierz sobie swoja okolice moze na cos trafisz http://benq.pl/wheretobuy/ |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Nagrywaj DVD Decrypterem. Można wybierać dowolnie prędkości. U mnie w Nero to samo. Następna wersja pewnie będzie prawidłowo współpracować z tym napędem. Co do płyt RW to test robimy tylko raz na nowej. Z biosem B7S9 ostrożnie. Czekam na oficjalne ukazanie się na stronie BenQ Global.
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
jescze jedno pytanie , dlaczego neroinfotool pokazuje read speed 8x na kazdej plycie jaka mu zapodam (nawet tloki) (naped jest ponoc 16) ps. jak na razie jestem zadowolony z napedu - bardzo szybko rozpoznaje plyty max 3 sek poprzedni moj naped pod wzgledem byl do pupy (mieszal stukal trwalo to nie raz 10 - 15 sek) |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
pietrek
![]() |
a jak jest z oznaczeniami tej nagrywarki: 1620, 1620 pro
sa jakies roznice ? przegladam stronke benq.pl i sa tam rozne biosy do tych modeli oraz do retail / bulk - ale tu jest jasno opisane co do czego.
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
popieram kolegów !!!
niech slawekj zrobi test na innym napędzie i zapewniam że testy nie wypadną tak kolorowo ![]() pozdr. Martivip |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Mam pytanie odnośnie przedniego panela nagrywary BenQ. W sklepach są umieszczane różne fotki do różnych wersji nagrywary (bulk, retail), już nie wiem jak wygląda która wersja. Podajcie mi, jak w końcu wygląda wersja bulk i retail. Dzięki.
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Sławek czy nowe NERO cos zmieniło
|
|
|
#13 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Naprawdę nie wiem jak mam odpowiadać na takie posty.
Od początku uczestnictwa na Forum staram się mniej lub lepiej szukać przyczyn i próbować wyjaśnić problemy wynikające z jakości nagrywanych płytek DVD. Najczęściej padają odpowiedzi oderwane bez żadnej analizy. Tak wyszło a dlaczego to najlepiej niech inni wytłumaczą. A jak mają wytłumaczyć jak nie mają odpowiednich przyrządów (napędów) do sprawdzenie tego co nagrali. Pozostaje powiedzieć że albo jest zła płytka albo napęd. I tak w kółko. I dalej to samo.... I co z tego wynika. Nic. Dalej płytki są źle wypalane a jasnej odpowiedzi nie ma. Ja jednak idę dalej. Zmieniam napęd za napędem, robię setki nagrań nie przypadkowo tylko celowo określonym plikiem na różne sposoby. I wyciągam wnioski. Napęd BenQ kupiłem dlatego bo umożliwia przetestowanie kompletne płytki przed i po nagraniu. Dzięki temu wyjaśniło się wiele moich wątpiwości o których piszę na Forum. I co widzę. Krytykę. Prawidłowo. To lubię. Prośba tylko o merytorykę. Po to jest Forum. Jeżeli popełniam błąd (cały czas się uczę ) to prośba o uwagi ale rzetelne, porównanie poparte nie przypadkowo nagranymi płytkami tylko szeregiem celowo. I wówczas wspólnie dojdziemy do słusznych wniosków. A tak to tylko przepychanie i dalej brak postępu. Nie twierdzę że napęd BenQ jest najlepszy. Wiem jedno. Mogę robić testy które dotychczas były niemożliwe. Dla mnie to bardzo dużo. Cytat:
![]() Już pisałem poszukuję napędu, który najlepiej nagrywa płytki DVD. To mnie najbardziej interesuje. I o tym piszę. A co jest wiarygodne. To przykład jeden z wielu. Tak najłatwiej. Może Kolega zrobi cały ciąg testów swojego napędu i opisze na Forum. To jest właściwa dyskusja. A pozostawiam bez komentarza.
Ostatnio zmieniany przez slawekj : 04.12.2004 o godz. 15:30 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
pietrek
![]() |
testuj slawek
wlasnie od tego jest to forum wiadomo, ze nie kazdy uznaje wyniki testow. mozna wierzyc na slowo, ze dany naped jest najlepszy. mozna polegac lub nie na testach. ja jestem bardzo ciekawy jak moj nec wypala. musze sie zadowolic linia z nero speeda i wciskaniem F2. tak wiec twoje testy konsumuje na biezaco. odemnie prosba - wypalaj na necu i testuj. ja nie moge tego zrobic. mam tylko liteona 52327s wiec tylko cdr/w moge sprawdzic. ale nie nagrywam na cdr tylko na dvd czasami wysmaze okazjonalnie jakies audio .. wiekszosc jednak to dane na dvd na razie pale wszystko na verbach + i plantium + ale testowac ich nie moge.
|
![]() |
|
|