![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#34 |
sound.vision.soul
Data rejestracji: 31.01.2005
![]() |
No ja już mam dosyć tego BenQ, napędu nie używam dłużej jak 24 godziny a juz znalazłem dwie wady:
1. Już na samym początku uaktualniłem BIOS'a do BCHB, i wypaliłem plik testowy w nero CD-DVD Speedzie (Verba DVD+R x16) i zdziwienie nagrywarka mimo ustawionej prędkości x16 wypala rzeczywiście x12 i to bez względu na ustawienia w QSuite tzn. WOPC: ON czy OFF bez znaczenia zawsze jest max. x12 tak jak na załączonym obrazku: ![]() Przymrużył bym na to oko zwłaszcza że jakość nagrania jest dobra ale dziś pojawił się problem nr dwa ![]() 2. Sprzęt pracuje nie stabilnie przy wypalaniu CD-R tzn. zdarzyło się że mimo ustawionej prędkości x24 na Verbatim Crystal 52x płyta została wypalona w czasie dłuższym niż 7min. co wskazuje na prędkość rzeczywistą x12. Kilka płyt udało się nagrać, chociaż niestabilność się objawiała w jakości nagrania na Sony Supremax 48x wyskoczyły błędy C1 powyżej 500 ![]() Kilka Verbabim Crystal'i wypaliła nawet przyzwoicie i przestała nagrywać tzn. teraz wyskakuje przy prubie nagrywania CD-R'ów komunikat z NERO: "Burn process failed at x(tu prędkość)" Najlepsze że wypala pliki testowe w Nero tylko odzytać się ich nie da (nie dokończona sesja), płyty nie widać w napędzie. Może to te upały, ale co jak jest lato to mam nie wypalać ![]() Jak już pisałem nagrywarka po wymianie wyglądała na nową, jest z lutego 2006, nie wiem co w tym servisie robią ale pewnie sprzętu nie sprawdzili przed wysyłką, do wysyłki była nie najlepiej zabezpieczona, styropian który ma unieruchomić napęd i zamortyzować wstrząsy był tylko z przodu, na przednim panelu z tyłu napęd sobie "majtał" (całość w kartonowym pudełku) co było słychać nawet jak podawał mi go PanKurier, jutro sobie pewnie znowu z nimi porozmawiam, jak im się wydaje że znudzi mi się odsyłanie napędu to się pomylili...
Logitech UltraXMedia Keyboard Flat OEM; dysortografia; składak WIGRY 3 ![]() Ostatnio zmieniany przez tomek.xp : 11.07.2006 o godz. 19:02 |
![]() |
|
|