![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1591 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
problem z plikami mdf
Witam all mam problem z plikami mdf z poczatku myslałem ze to wina nagrywarki (benq 1640 dopieru co zakupiona) poszedłem wiec ja wymienic dali inna w zastepstwie a problem jest taki po wypaleniu image ktory ma ponad 2,5GB na cd, plikow mdf nie da sie spowrotem skopiowac na hdd z nagranej cd moj nr gg 2083593 jak by ktos miał podobny problem
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1592 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2005
![]() |
Padł tu temat testu płytek BENQ-R. A ot moje wypalanie. jak zbiorę materiał to wypalę X8, jak napęd wybiera niejako z automatu. Zadziwia mnie konsekwentnie powtarzana pika na samym początku. Jak widać nie ma powodu do zachwytu, ten nośnik jest kiepski i chwała że się kończy. To na razie i pooglądajcie, może jakieś wnioski.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1593 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Myszaqu2 na 6.6.0.16 znaczy sie w nero cdspeed 4.04 tak samo nie moge korzystac z opcji sprawdzania jakosci nagranej plyty(zapomnialem dopisac to w poprzednim poscie :p ).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1594 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2005
![]() |
Witam wszystkich.
Mam pytanie, a po przeczytaniu wszystkich 107 stron tematu wiem, że w tym wątku się ono jeszcze nie pojawiło. Chodzi o to, dlaczego podczas testu Disc Quality w Nero z prędkością 16x pojawiają się spowolnienia. Dla 8x jest wszystko ok (pomijam jedno tajemnicze spowolnienie blisko początku), ale przy ustawieniu prędkości na 16x napęd co kilkanaście - kilkadziesiąd sekund zatrzymuje płytkę po czym od nowa rozpędza kontynując odczyt. Ciekaw jestem czy macie tak samo. A może w nowszym firmware'rze jest lepiej ? Proszę tylko, nie odpowiadajcie mi że 'w BenQ jakość testuję się na 8x'. To już gdzieś widziałem. Chodzi mi o to DLACZEGO testuję się na max na 8x i z czego wynikają te spowolnienia podczas odczytu. Pozdrawiam forumowiczów |
![]() |
![]() |
![]() |
#1595 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
A ja mam jeszcze takie jedno pytanie
![]()
![]() |
#1596 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1597 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Dlatego ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1598 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Po przeczytaniu XXX postów z wspaniałymi wykresami poszedłem i kupiłem Benq, bo LiteOn to jest kiepski a Benq super. Okazało się że Benq jest lepszy niż Litek, ale nie zawsze i nie jest idealny.
To że pokazuje kiepskie płyty które się kiepsko nagrywają na Benq to źle ?? Czyli jak pokazywałem bdb nagrane o ocenach 97-99 to byłem fajny i było dobrze, a jak trafiła się gorsza to mam przemilczeć i udawać, że jest tylko super ?? Padały już pytania jak się nagrywają kiepski płyty. W odpowiedzi były wrzucane skany Verbatimek pasteli itp. Ja wrzuciłem wykresy kiepskich płyt. i Qscany kiepskich płyt. Część kiepskich płyt nagrywa się dobrze, ale zdarzają się i źle nagrane. Jeszcze raz powtórze: Benq to dobra nagrywarka o prawdopodobnie najlepszym stosunku możliwości/cena. ALE ma też pewne słabsze strony i nie można tego ukrywać. Ja pisałem o 2 sprawach - obsługa płyt RW oraz konkretne pomyłki qscana. Śmiecia nic dobrze nie nagra - wiem o tym i wcale tego nie oczekuje, ale niech chociaż qscan stwierdzi, że to śmieć. Cytat:
melag - wracając jeszcze do tego postu: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=1535 bo widzę, widze, że mnie nie zrozumiałeś więc wytłumacze: Zrobiłem qscan płyty 1 (8x) - wyszło, że można nagrywać, więc nagrałem. W efekcie płyta do d czyli do kosza - no to się wkurzyłem. Zrobiłem qscan 2 płyty (12x) - wyszło, że nie można ale mimo to nagrałem 12x. Płyta została nagrana dość dobrze z oceną 92. Pełne zaskoczenie - z jednej strony pozytywnie bo Benq sobie poradził, z drugiej strony negatywne, bo Qscan oszukuje. Kończe robić qscan kolejnej płyty z tej serii. Zrobiło się ciekawie: Testować czy prosto do kosza ?? Jeśli testować to z jaką prędkością i jak ustawia się prędkość nagrania w nero cdspeed?? (nie chce aby znowu nagrał 12x)
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 16.10.2005 o godz. 04:10 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1599 | |||
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jest na to rada MCSE : |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1600 |
Wymiatacz
![]() |
No to fajnie
![]() MSCE nie za bardzo chce się bawić, jakoś nie przepadam za zmianami / podmianami biosów. Mogę ręcznie "wygenerować" jakąś płytkę testową z plików na hdd pod postacią obrazu dvd i to nagrać spod nero. Chyba tak zrobie bo jestem b. ciekaw, czy się nagra czy nie z prędkością 8x. Ale to potem, teraz za bardzo boli mnie głowa ![]()
![]() |
#1601 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Przykład 8x. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1602 |
Wymiatacz
![]() |
To już zostały mi tylko 2 płyty z serii pierwszego taniego zakupu. 1x -R i 1x +R.
Test Benq DVD-R (niby 8x), nagrana na Benq 8x. Q scan nie poleca nagrywania z prędkością 8x a także nie poleca nagrywania z prędkością 4x. Benq sobie poradził z prędkością 8x. Wypadło to przyzwoicie. Plus dla Benq, minus dla qscan. W takich przypadkach o ile się zaryzykuje to jeszcze ujdzie (ale po co robić test qscan jak i tak trzeba sprawdzić po nagraniu ??). Gorzej to wypada, gdy qscan stwierdzi, że można nagrać i się pomyli. Mam pare płyt nagranych po teście qscan i nie sprawdzonych po nagraniu - dobrze, że to verby więc się nie przejąłem. ALE te pomyłki qscana "robią" z tego testu narzędzie o b. ograniczonym zastosowaniu, bo jeśli z góry wiadomo, że płyty są dobre (np Verby) - to po co testować, a jeśli płyty są wątpliwej jakości to i tak qscan nie da wiążącej odpowiedzi. P.S. Pierwszy mój zakup tanich płyt spowodował, że nie mam ochoty więcej kupować tanich płyt. 11 zł poszło w błoto, zamiast tego mogło byc 5-6 Verbów ![]()
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 16.10.2005 o godz. 11:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1603 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
ehh z tymi DVD RW zeczywiscie sa jakies problemy. Na dwoch TDKach (RW) nieudalo mi sie wypalic nic do konca. Teraz mam problem
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1604 |
Wymiatacz
![]() |
Sprawdź jeszcze te Philipsa.
Część DVD-/+RW Benq dobrze obsługuje. Lista płyt DVD -/+RW obsługiwana przez bios BSLB Benq1640:
![]() |
#1605 | |||
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
8 ) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 22:02 |
BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 01:12 |
Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 17:55 |
BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |