Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.11.2005, 17:25   #2176
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Bios BLSB wydaje mi sie dosc dobry - nie ma co do niego zadnych zastrzezen poki co - jest stabilny.

Wersje CD Speeda powinniscie wybrac konkretna, podobnie QSuite, jezeli macie zamiar uzywac.

Wydaje mi sie ze powinniscie wypalac plyty z predkoscia certyfikowana - plyty z indeksem 8x - wypalac 8x, plyty 16x - wypalac 16x (tak sie robi w testach), niezaleznie od wynikow QScana, ktorego generalnie w testach sie wogole nie uzywa, ale jak chcecie - czemu nie. Jezeli ktos chce to OPROCZ palenia certyfikowanego moze wolniej.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.11.2005, 17:35   #2177
Daniel290
Życie to nie je-bajka

Data rejestracji: 29.03.2003
Daniel290 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Conti
Daniel
To może dla równowagi też się przyłączysz ??
Jeśli udałoby się trzymać wszystkim nerwy na wodzy i podejść poważnie do sprawy wyszedłby kompleksowy opis. Tak - opis bez zbędnych pochwał i nagan, opis a nie ocenę, bo to trzeba zostawić tym, co będą czytać opis.
Musze odmówić.Pracuje w budowlance po 14-16 h na dobe.Zima-jak najbardziej chętnie.Teraz nawet brak mi czasu na przetestowanie dokładniejsze czemu musiałem wyrzucić tyle płyt. Jedyne co moge zrobić z racji tego że mam też malutki sklepik z płytami cd-dvd to moge podesłac na priva lub maila testy badziewnych nośników.Ugne się nawet w strone Sławka i moge je testować plikiem testowym nero,choć nie uwazam tego za dobry pomysł.
Stary 05.11.2005, 17:39   #2178
Conti
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.12.2002
Conti zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bios BSMB u wielu osób powoduje problemy podczas testowania qscanem. Ostatni pewny i stabilny bios to BSLB.

Czyli procedura testowa to:
Płyty R:
1. Bios BSLB
2. Qscan (qsuite v2.1) z prędkością "indexową" dla płyty (wskazane, aczkolwiek czy faktycznie obowiązkowe?? ja się powstrzymam od tej decyzji)
3. Nagranie z prędkością "indexową"
4. Test w CDspeed v4.10 8/8 z prędkością 8x cdspeed v4.10

Płyty RW
1. Bios BSLB
2. nagranie po pełnym kasowaniu z prędkością "indexową"
3. test CDspeed v4.10 8/8 z prędkością 8x

Daniel - szkoda, to co możesz wrzucaj na piva albo tutaj w ten temat.
Napisz koniecznie jak z tymi błędami CRC - jest to martwiące. Ja niestety nie mogę tego sprawdzić bo nagrywam dla siebie praktycznie zawsze na Verbach (90%), czasami TDK/Sony.

Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 17:52
Conti jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 18:04   #2179
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Fiu, fiu jakie zaangażowani, brawo !!! Jestem mile zaskoczony

Tak "widzę" opis :

1.\ Specyfikacja techniczna
2.\ Wprowadzone zmiany w porownaniu do DW-1620
3.\ Qsuite (2.1) - opis funkcji, jak stosować, Qscan - błędy TE/FE
4.\ Testy nośnikow - nie za dużo żeby nie rozbudowywać niepotrzebnie opisu.
moja propozycja po 2 (najlepiej popularne) nośniki z rodzaju.
5.\ Podsumowanie - wnioski, uwagi.

Kto będzie koordynował opis ? proponuję kolegę @Conti.

melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 18:19   #2180
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Daniel290
Troszke mnie tu nie było i widze same złe rzeczy.Test ?? Jaki test .Panowie.Test może przeprowadzić ktoś OBIEKTYWNY.Jedynymi w tej czwórce są Conti i po trosze melag.Sławek ?? Do obiektywizmu moim zdaniem mu daleko.Ma swoje zdanie i za to Go szanuje ale uważam jednak jak wyżej -brak obiektywnej oceny.Czechoj ?? Za swoją pyskówke w moim kierunku kiedy ODWAŻYŁEM SIE POWIEDZIEĆ COŚ ZŁEGO w strone tego "napędu" nawet nie przeprosił a teraz jak gdyby nigdy nic próbuje coś zrobić.Obiektywizm - bynajmniej.
Tak jak conti wcześniej pisał-litek mógł mieć wady a benq ma wady w osobie użytkownika,który krzywo laser trzyma.
Jeszcze raz PROSZE O NIE NAMAWIANIE UŻYTKOWNIKÓW DO KUPOWANIA TEGO NAPĘDU BO STWARZA WIECEJ PROBLEMÓW NIŻ MA ZALET.
Na słabych płytach żaden napęd nie pali dobrze a już w szczególności nie benq
Na dwdrw to już loteria,przeczyta albo i nie.Może nawet wpali.
Kupmy obudowe usb i..... sie módlmy czy zechce działać.
Cdrw na większych prędkościach - hmmm może się uda.
Pomijając wszystko.Daje sobie dwa tygodnie na udowodnienie że benq w testach kłamie na swoją korzyść.Własnie wyrzuciłem 12 płyt platinum,palonych na benq,testowanych na benq i NIE DO ODCZYTANIA NA ŻADNYM NAPĘDZIE.A niby w/g tego złomu były piękne.
Wpiąłem teraz drugi egzemplarz benka żeby miec absolutną pewność.
A swoją drogą.Wróćcie Panowie tak dla spokojności sumienia do wczesniej palonych płyt na tym czymś co zwie się napedem i nie patrząc na super wykresy spróbujcie coś skopiować na dysk.Tylko błagam.Nie verbatim lub tdk
Zalety- pali dobrze na verbatimach i ma niską cene.Coś jeszcze ??
Znowu zaczynasz? pyskówki prowadzisz Ty od momentu pojawienia sie w tym temacie. Naucz sie czytać ze zrozumieniem co piszą inni (np. ja) bo leci od Ciebie lepperiadą. NIGDY NIE ZRUGAŁEM CIĘ ZA POGLĄDY A JEDYNIE ZA PASKUDNY (nie napiszę inaczej bo jesteś wrażliwy ) SPOSÓB ICH WYRAŻANIA.
Stary 05.11.2005, 18:21   #2181
Conti
Wymiatacz

Miło mi, ale jak już pisałem - mam wolne łącze (współdzielone 128 / 56 kbs ) i jeśli miałbym dostawać i wysyłać materiały to trwałoby to wieczność. Wysłanie czy edycja pojedyńczego posta to czasami pare minut. A przesłanie parunastu MB graniczy z niewykonalny.
Dlatego zaproponowałem oddzielny temat w dziale "śmieci" - dla koordynacji i stopniowego powstawania / uzupełniania.

Zajme się:
- Specyfikacją
- qsuite
- testy płyt RW: Verbatim DVD-RW 4x, Verbatim DVD+RW 4x, Sony DVD+RW v1.2 4x, Verbatim / Dysan / Traxdata CD-RW 700MB HS 10x (plikiem testowym cdspeed, prędkość max.) Bios BSLB.

Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 18:24
Stary 05.11.2005, 18:34   #2182
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Conti
Dlatego zaproponowałem oddzielny temat w dziale "śmieci" - dla koordynacji i stopniowego powstawania / uzupełniania.

Jestem za! Najlepiej by było jak dało by się założyć topic dostępny tylko dla ludzi piszących recenzje (na hasło??), ale to chyba niemożliwe, dzięki temu inni użytkownicy nie zaśmiecali by niepotrzebnie pytaniami topica

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 18:40   #2183
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie widze mozliwosci, zeby proces tworzenia recenzji odbywal sie jawnie - 'online', bo moze to doprowadzic do tego ze kazdy pojedynczy test bedzie rodzil spor i nic nie zrobicie. Ustalcie globalnie kto co robi. Procedura testowa jest znana i niech koordynator zbiera wyniki przez PM i redaguje niejawnie (jawnie w ramach zespolu). Uwierzcie, ze tak bedzie najsprawniej
Generalnie dobrze by bylo gdybyscie sie dokladnie zgadali na GG. Moze lepiej przesylac sobie wiadomosci mailem (oczywiscie z kodami vb, ktore chyba znacie - w zasadzie bedzie wam potrzebny tylko [IMG]).

edit: Z tego co mi wiadomo nie da sie zrobic tematu ze specyficznymi uprawnieniami.
Stary 05.11.2005, 18:50   #2184
Conti
Wymiatacz

Problemem jest "jawnie w obrębie zespołu" bo cały zespół w jakimś miejscu powinien mieć możliwość obejrzenia stanu aktualnego.
Komentarze można sobie przesyłać na priva, gg czy mailem - ale chodzi o tzw obraz ogólny na bierząco.

Koordynowanie pracy paru osób w momencie, kiedy te osoby nie widzą aktualnego stanu i postępów byłoby dość trudne.

Chyba, że nastąpi konkretny podział (kto jakie płyty testuje, kto co opisuje) i po wykonaniu całości przez każdą osobę połączymy fragmenty w komplet. Ale może to być troche niespójne.
Aktualnie szukam zdjęcia Benqa oem - gdzieś było na początku tematu.....

Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 18:53
Stary 05.11.2005, 19:05   #2185
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@pawelblu ma chyba rację należy skontaktować się przez gg i ustalić "kto, co i jak". Wyniki testów i postep prac wystawiony online bedzie prowokował do komentarzy i może storpedować każdą grupę projektową.
Stary 05.11.2005, 19:48   #2186
melag
MiniDisc
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.02.2005
melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>melag jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Dobrze w takim razie zabieram się za :
Cytat:
2.\ Wprowadzone zmiany w porownaniu do DW-1620
zrobię testy : Verbatim +R 16x, BenQ +R 8x, Mediastore -R 4x, BenQ -R 8x.

@Czechoj może Ty się podejmiesz koordynacji ?, a moze @Slawekj ?
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2005, 20:04   #2187
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

A niech zbiera to wszystko koordynator. On bedzie wiedzial kto czym sie zajmuje i bedzie dysponowal zadaniami i wykonanymi juz pracami. Jak ktos bedzie mial problem wali do koordynatora.

Generalnie wszyscy nie musza miec mozliwosci podgladu pracy kazdego z osobna. Na tym polega praca zespolowa i podzial obowiazkow. Procedura jest ustalona i kazdy wykonuje ja niezaleznie i o ile bedzie sie trzymal procedury, to bedzie dobrze. Ustalacie miedzy soba kto co robi i macie pewnosc, ze nie dublujecie pracy. A dzieki ustalonej procedurze testow wiecie ze bedzie wykonana wedlug tego samego schematu. Jezeli pojawia sie jakies niescislosci to koordynator je odpowiednio poprawia/wyjasnia.

UWAGA WAZNE:
Zalatwilem wam bardzo fajna rzecz ktora wam niesamowicie pomoze, tylko musze od was dostac oficjalna deklaracje - forma taka jak w ogloszeniu zeby zaczac dzialac (zgloszenie - PM).

EDIT 2 - KOMUNIKAT PARAFIALNY:
Wszystkie przepychanki ktore pojawia sie za tym postem usuwam. Sorry - znudzilo mi sie juz czytanie tego. Jak macie konkrety o napedzie to prosze bardzo, jak chcecie pisac o innych userach, to dziekuje.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 05.11.2005 o godz. 22:24
Stary 05.11.2005, 22:48   #2188
Daniel290
Życie to nie je-bajka

Data rejestracji: 29.03.2003
Daniel290 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
Znowu zaczynasz? pyskówki prowadzisz Ty od momentu pojawienia sie w tym temacie. Naucz sie czytać ze zrozumieniem co piszą inni (np. ja) bo leci od Ciebie lepperiadą. NIGDY NIE ZRUGAŁEM CIĘ ZA POGLĄDY A JEDYNIE ZA PASKUDNY (nie napiszę inaczej bo jesteś wrażliwy ) SPOSÓB ICH WYRAŻANIA.
Ja zaczynam ?? Ty nie skończyłeś.Oczekuje przeprosin.
Wiem że mod zabronił przepychanek-jednak jesli mnie ktos bezpodstawnie obraża to trzeba zareagować.O benq moge powiedzieć tylko:
Nie wszystko złoto co sie świeci
Nie każde gówno jest dobre nawet jeśli pare milionów much tak twierdzi.
Testujcie sobie.Moje doswiadczenia z filmami ,danymi - a nie z plikiem testowym nero,ktorego nikt nie potrzebuje, wskazuja jasno że benek to oszust jakich mało.Niby litek oszukiwał.Tylko ze płyty typu PLATINET nagrane tak jak leci,jakieś półtora roku temu,bez przygotowania na litku 812@832 czytaja sie do tej pory a na super napędzie z zaawansowanymi technologiami benq nagrane na ritek 003, czyli na płytach lekko lepszych niż platinet nie sa do odczytu tuz po nagraniu.Jaka cena taki szajs.I nie mówie tu o płytach,które na litku i necu pala sie bez zarzutu.
Kto chce kupic dwa benq 1640 do nagrywania na verbatimach ?? -moze się uda byle nie rw
Stary 06.11.2005, 00:17   #2189
Raus
Wymiatacz

Data rejestracji: 15.12.2003
Raus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Daniel290
Kto chce kupic dwa benq 1640 do nagrywania na verbatimach ?? -moze się uda byle nie rw
a ile chcesz

Kocham wszystkie!!!
BenQ 1640 + LG GSA 4163B + Pioneer 215L + Lite-On LH-20A1H + Optiarc AD-7261S + Lite-On iHAP122 + LG H20L(zaginiona w piwnicy )
Raus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.11.2005, 00:54   #2190
maly6
Bywalec

Data rejestracji: 13.10.2005
maly6 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
Hmmm jakie pyskowki? Nie rozumiem. Po prostu gosc ma swoje zdanie ta ten temat. Ja tez mam podobne bo w tym topicu nie ma porzadnych testow a jedynie wychwalanie. Dopiero w tej chwili jak ktos powiedzial maja zaczac sie jakies testy ale to tez pewnie typu plytka taka i taka palona tak i tak ale trzeba nam konkretnych testow, czy plyta da sie odczytac bo co mi po jakichs tam testach cddvdspeed ktore pokaza jakas tam wartosc a plyta bedzie nie do odczytu w czytniku? I co mam sie na nia przygladac bo przeszla testy i winic za to cddvdspeed? Dziwne podejscie byloby w takim razie wiec nie rozumiem krytykow i krytycyzmu co do autora postu.

Pozdrawiam
Maly
maly6 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: