![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2176 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Bios BLSB wydaje mi sie dosc dobry - nie ma co do niego zadnych zastrzezen poki co - jest stabilny.
Wersje CD Speeda powinniscie wybrac konkretna, podobnie QSuite, jezeli macie zamiar uzywac. Wydaje mi sie ze powinniscie wypalac plyty z predkoscia certyfikowana - plyty z indeksem 8x - wypalac 8x, plyty 16x - wypalac 16x (tak sie robi w testach), niezaleznie od wynikow QScana, ktorego generalnie w testach sie wogole nie uzywa, ale jak chcecie - czemu nie. Jezeli ktos chce to OPROCZ palenia certyfikowanego moze wolniej. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2177 | |
Życie to nie je-bajka
Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2178 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Bios BSMB u wielu osób powoduje problemy podczas testowania qscanem. Ostatni pewny i stabilny bios to BSLB.
Czyli procedura testowa to: Płyty R: 1. Bios BSLB 2. Qscan (qsuite v2.1) z prędkością "indexową" dla płyty (wskazane, aczkolwiek czy faktycznie obowiązkowe?? ja się powstrzymam od tej decyzji) 3. Nagranie z prędkością "indexową" 4. Test w CDspeed v4.10 8/8 z prędkością 8x cdspeed v4.10 Płyty RW 1. Bios BSLB 2. nagranie po pełnym kasowaniu z prędkością "indexową" 3. test CDspeed v4.10 8/8 z prędkością 8x Daniel - szkoda, to co możesz wrzucaj na piva albo tutaj w ten temat. Napisz koniecznie jak z tymi błędami CRC - jest to martwiące. Ja niestety nie mogę tego sprawdzić bo nagrywam dla siebie praktycznie zawsze na Verbach (90%), czasami TDK/Sony.
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 17:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fiu, fiu jakie zaangażowani, brawo !!! Jestem mile zaskoczony
![]() Tak "widzę" opis : 1.\ Specyfikacja techniczna 2.\ Wprowadzone zmiany w porownaniu do DW-1620 3.\ Qsuite (2.1) - opis funkcji, jak stosować, Qscan - błędy TE/FE 4.\ Testy nośnikow - nie za dużo żeby nie rozbudowywać niepotrzebnie opisu. moja propozycja po 2 (najlepiej popularne) nośniki z rodzaju. 5.\ Podsumowanie - wnioski, uwagi. Kto będzie koordynował opis ? proponuję kolegę @Conti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2180 | |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2181 |
Wymiatacz
![]() |
Miło mi, ale jak już pisałem - mam wolne łącze (współdzielone 128 / 56 kbs
![]() Dlatego zaproponowałem oddzielny temat w dziale "śmieci" - dla koordynacji i stopniowego powstawania / uzupełniania. Zajme się: - Specyfikacją - qsuite - testy płyt RW: Verbatim DVD-RW 4x, Verbatim DVD+RW 4x, Sony DVD+RW v1.2 4x, Verbatim / Dysan / Traxdata CD-RW 700MB HS 10x (plikiem testowym cdspeed, prędkość max.) Bios BSLB.
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 18:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2182 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Cytat:
Jestem za! Najlepiej by było jak dało by się założyć topic dostępny tylko dla ludzi piszących recenzje (na hasło??), ale to chyba niemożliwe, dzięki temu inni użytkownicy nie zaśmiecali by niepotrzebnie pytaniami topica
![]() |
![]() |
#2183 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Nie widze mozliwosci, zeby proces tworzenia recenzji odbywal sie jawnie - 'online', bo moze to doprowadzic do tego ze kazdy pojedynczy test bedzie rodzil spor i nic nie zrobicie. Ustalcie globalnie kto co robi. Procedura testowa jest znana i niech koordynator zbiera wyniki przez PM i redaguje niejawnie (jawnie w ramach zespolu). Uwierzcie, ze tak bedzie najsprawniej
![]() Generalnie dobrze by bylo gdybyscie sie dokladnie zgadali na GG. Moze lepiej przesylac sobie wiadomosci mailem (oczywiscie z kodami vb, ktore chyba znacie - w zasadzie bedzie wam potrzebny tylko [IMG]). edit: Z tego co mi wiadomo nie da sie zrobic tematu ze specyficznymi uprawnieniami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Wymiatacz
![]() |
Problemem jest "jawnie w obrębie zespołu" bo cały zespół w jakimś miejscu powinien mieć możliwość obejrzenia stanu aktualnego.
Komentarze można sobie przesyłać na priva, gg czy mailem - ale chodzi o tzw obraz ogólny na bierząco. Koordynowanie pracy paru osób w momencie, kiedy te osoby nie widzą aktualnego stanu i postępów byłoby dość trudne. Chyba, że nastąpi konkretny podział (kto jakie płyty testuje, kto co opisuje) i po wykonaniu całości przez każdą osobę połączymy fragmenty w komplet. Ale może to być troche niespójne. Aktualnie szukam zdjęcia Benqa oem - gdzieś było na początku tematu.....
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 05.11.2005 o godz. 18:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
@pawelblu ma chyba rację należy skontaktować się przez gg i ustalić "kto, co i jak". Wyniki testów i postep prac wystawiony online bedzie prowokował do komentarzy i może storpedować każdą grupę projektową.
![]() |
#2186 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Dobrze w takim razie zabieram się za :
Cytat:
@Czechoj może Ty się podejmiesz koordynacji ?, a moze @Slawekj ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2187 |
Zlotowicz
![]() ![]() |
A niech zbiera to wszystko koordynator. On bedzie wiedzial kto czym sie zajmuje i bedzie dysponowal zadaniami i wykonanymi juz pracami. Jak ktos bedzie mial problem wali do koordynatora.
Generalnie wszyscy nie musza miec mozliwosci podgladu pracy kazdego z osobna. Na tym polega praca zespolowa i podzial obowiazkow. Procedura jest ustalona i kazdy wykonuje ja niezaleznie i o ile bedzie sie trzymal procedury, to bedzie dobrze. Ustalacie miedzy soba kto co robi i macie pewnosc, ze nie dublujecie pracy. A dzieki ustalonej procedurze testow wiecie ze bedzie wykonana wedlug tego samego schematu. Jezeli pojawia sie jakies niescislosci to koordynator je odpowiednio poprawia/wyjasnia. UWAGA WAZNE: Zalatwilem wam bardzo fajna rzecz ktora wam niesamowicie pomoze, tylko musze od was dostac oficjalna deklaracje - forma taka jak w ogloszeniu zeby zaczac dzialac (zgloszenie - PM). EDIT 2 - KOMUNIKAT PARAFIALNY: Wszystkie przepychanki ktore pojawia sie za tym postem usuwam. Sorry - znudzilo mi sie juz czytanie tego. Jak macie konkrety o napedzie to prosze bardzo, jak chcecie pisac o innych userach, to dziekuje. Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 05.11.2005 o godz. 22:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2188 | |
Życie to nie je-bajka
Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
Cytat:
Wiem że mod zabronił przepychanek-jednak jesli mnie ktos bezpodstawnie obraża to trzeba zareagować.O benq moge powiedzieć tylko: Nie wszystko złoto co sie świeci Nie każde gówno jest dobre nawet jeśli pare milionów much tak twierdzi. Testujcie sobie.Moje doswiadczenia z filmami ,danymi - a nie z plikiem testowym nero,ktorego nikt nie potrzebuje, wskazuja jasno że benek to oszust jakich mało.Niby litek oszukiwał.Tylko ze płyty typu PLATINET nagrane tak jak leci,jakieś półtora roku temu,bez przygotowania na litku 812@832 czytaja sie do tej pory a na super napędzie z zaawansowanymi technologiami benq nagrane na ritek 003, czyli na płytach lekko lepszych niż platinet nie sa do odczytu tuz po nagraniu.Jaka cena taki szajs.I nie mówie tu o płytach,które na litku i necu pala sie bez zarzutu. Kto chce kupic dwa benq 1640 do nagrywania na verbatimach ?? -moze się uda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2189 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2190 | |
Bywalec
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam Maly |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 22:02 |
BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 01:12 |
Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 17:55 |
BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |