![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#316 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#317 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ^_^ ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.07.2005
![]() |
kupiłem wczoraj benq 1640 i na razie wypatrzyłem jedna dziwna rzecz mianowicie kiedy komputer jest właczony to nawet kiedy nie korzystam z napędu to jest gorący (dotykałem go od spodu) czy to normalne? Tak samo płytki które przerzucam na dysk albo wypalam tez sa gorące, czy Cooling System jest uszkodzony? (mam idsłoniete 8 z 12 dziurek) czy moze wszyscy tak macie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
ceny
Co do ceny benka 1640oem, to za 170zeta można jeszcze w paru miejscach kupić... Mój egzemplaż jest z: www.znak.pl
|
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Verb DVD+R 8x (Made in Taiwan 10szt) palony x8 na 1640,
a tu dla porównania na 1620 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3895
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych ![]() Ostatnio zmieniany przez kowanski : 03.08.2005 o godz. 14:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Dark Apprentice ];-}
Data rejestracji: 13.05.2004
![]() |
Witam wszystkich
![]() Zamierzam kupic benka w boxie i mam pytanko czy ktos kupowal w sklep.morele.net ![]() tam ceny za oemka 165, za boxa 186 + przesylka. a tak w ogole to czy oplaca sie kupowac benka? ![]() Ostatnio zmieniany przez qczu : 03.08.2005 o godz. 15:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#322 | ||
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#323 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Kilka slow osoby nie ogrnietej Benko-mania i patrzaca trzezwo na rynek.
W tym temacie mamy glownie wykresy TDK i Verba zwyklego i Pastela z malo wysrubowanymi predkosciami. Wychodza badzo ladnie. Tyle ze to tak naprawde zaden argument ... Na tego typu nosnikach potrafi w tej chwili nagrywac kazdy sprzedawany naped. Pojawilo sie jednak kilka innych: Plasmon - kiepsko Sony - srednio, nawet troche kiepawo jak na ten nosnik. Napewno nie dobrze. Ritek - troche lepiej niz na 1620 - bardzo przyzwoity wynik CD Sony (kowanski) - STRASZNY jitter i to na plycie audio gdzie jest to tak wazne ! Ja wiec uwazam ze to zadna rewelacja (na podstawie tego co zostalo zaprezentowane do tej pory, a bylo tego niewiele, bo testowanie TDK lub Verb po kilkanascie/kilkadziesiat razy, a brak jakichkolwiek innych poza 3 wykresami to chyba jakas pomylka). Jezeli naped ma jakies ciekawe WYROZNIAJACE cechy to napewno nie zostaly one tu zaprezentowane. No moze poza b. dobra korekcja ktora jakos sie przemknela z uzasadnieniami w morzu n-tych wykresow TDK i Verb. Co do retoryki niektorych osob... http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=148 Podobnie jak Boger nie zgadzam sie z retoryka polegajaca na rzucaniu JEDNOZNACZNYCH hasel typu: 'To wylot systemu Dual Cooling System (DCS). Jak jest zakryty to można zapomnieć o dobrych wynikach. ' 'Litek to najlepszy naped' 'Krol Kprobe prawde Ci powie' 'Benq jest najlepsza nagrywarka' itd. Na tego typu wypowiedzi nie odwaza sie nawet najbardziej doswiadczeni redaktorowie cdrinfo.com czy cdfreaks.com - dlaczego ?? Bo to nie jest prawda. W przypadku bycia najlepszym napedem decyduje to jakie kryteria sobie obierzemy. I nawet jezeli uznamy ze jest to 'jakosc nagrywania' to mozna ja oceniac na setki roznych sposobow (np. poprzez dobieranie odpowiednich nosnikow). Pozostale zdania sa tez dosc latwe do obalenia. To ze nie dziala jakas technologia ktora producent wlasnie wprowadzil na rynek nie znaczy ze 'można zapomnieć o dobrych wynikach' - do tej pory jej nie bylo wogole i ludzie plyty nagrywali. Sprawe kProba natomiast dyskutowalismy nie raz. Takze lepiej operowac konkretami niz sloganami, ale o tym tez rozmawialismy juz nie raz ... Dopoki jednak jest zapotrzebowanie na tego typu retoryke, bedzie ona powstawala i nie ma sie temu Berion co dziwic -takie sa twarde zasady popytu i podazy. Szczerze mowiac to patrzac na cene mam naprawde ochote dokupic tego Benka 740A (po to tu zajrzalem i przemoglem sie by przeczytac caly temat) do plexa i poprzedniego benka, jednak po tym co tu czytam troche sie zniechecilem ... naprawde nie ma nic innego do pokazania odprocz dziesiatkow powtarzanych testow TDK i Verbatim ?? Bo dla samej korekcji to nie wiem czy chce kupowac nowy naped i zapelniac ostania kieszen w obudowie ... Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 03.08.2005 o godz. 17:23 Powód: pomylilem nicki - oczywiscie chodzilo o Bogera |
![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Benq 1620-1640 to moim zdaniem napęd jak każdy inny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. cena tego napędu jest zastanawiająca, nawet "badziewie" liteon jest droższy hmm ciekawe (dumping czy coś innego jest na rzeczy ?) pozdro
![]() |
#325 |
Guru
![]() ![]() |
Faktycznie ale ze mnie frajer.... Tyle napędów chwalonych przetestowałem i.... zostawiłem sobie przeciętne.
Faktycznie ... dobrze wypala, świetna korekcja, testuje, niska cena... może teraz odwrotna moda ... sam nie wiem co mam o tym sądzić. Ale na co zmienić ? Panowie.... Koledzy .... doradźcie ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2005
![]() |
na samsunga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Guru
![]() |
@slawekj Kolego
![]() ![]() pozdro ![]() ps. ale cena nadal intryguje ![]() ps2. proszę o pare testów "no name" (hawk,blupop zresztą wiadomo jakich)nagranych x8 ![]()
Ostatnio zmieniany przez rork : 03.08.2005 o godz. 18:43 Powód: coś mi się przypomniało ;) |
![]() |
![]() |
![]() |
#328 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Nie tylko niskie i małe PI/PIF ale i Jitter. Na takie płytki szkoda pieniędzy. Jakość na pierwszym miejscu. Proszę mi wskazać dobry nośnik x8 i x16 z niskimi błędami TE/FE a zaraz go przetestuję. Nagrywanie na max to żadna sztuka. Sztuką jest dobrać właściwy nośnik, prędkość i nagrać idealnie płytkę. ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez slawekj : 03.08.2005 o godz. 18:55 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() proponuję - eProformance "+" - powinny się nadać
![]() |
![]() |
#330 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Powtarzające się błędy fizyczne nośnika ( testowane na trzech napędach -opis i porównania na Forum) i ostatnie nowe wydanie "Epro" (duże błędy TE/FE) nie zachęca mnie do dalszych zakupów tej marki. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 22:02 |
BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 01:12 |
Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 17:55 |
BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |