![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3406 |
www.met.of.pl
Data rejestracji: 24.02.2005
![]() |
Mam mały problem, otóż mój Benek czasem nie radzi sobie z płytkami MCC03 (Copyme, Supratec) paliłem kilka sztuk i niektóre, mimo iż nagrane, są przez czytnik niewidziane (albo widziane jako puste)... Jest jakieś wyjście ?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3407 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() bardzo proste nota bene ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3408 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
NIE zawsze jest zle
![]() nosnik AZUL a swoja droga to gdzie mozna kupic po 50 groszy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3409 |
www.met.of.pl
![]() |
Hmm, kurde, mam problem.
Przy kopiowaniu plików z płyty DVD (próbowałem różnych) mam prędkości dochodzące tylko do 2MB/s i to tak dziwnie, rozpędza się i zwalnia... Skopiowanie plików z DVD trwa prawie godzinę... Jakieś pomysły? Ehhh Dodam jeszcze tylko że płytka rozpędza się na maxa, po rozpędzeniu się nic się nie dzieje kilka sekund i zaczyna się kopiowanie najpierw od 500kb/s aż czasem osiągnie 2MB, wcześniej z tych samych płytek miałem około 16 MB w porywach. O co chodzi ;/ Ostatnio zmieniany przez Metallicat : 09.03.2006 o godz. 00:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3410 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Sterowniki do płyty głównej, a tym samym tryb pracy napędu DMA masz załączony?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3411 |
www.met.of.pl
![]() |
Własnie najsmieszniejsze jest to, że mam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3412 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Boki zrywać! ^_^ ![]()
![]() |
![]() |
#3413 |
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
@Metallicat ,że tak napiszę - dlaczego co sprawdzałeś, co masz załączone, co zrobiłeś nie podałeś od razu, tylko .........prowokujesz VIZZARD'a
![]() ![]() Jeśli jest tak jak piszesz to masz źle jakościowo nagraną płytkę, napęd ma problemy z korekcją i odczytaniem owej. Zrób tes jakości swoich płytek ,a może znajdziesz odpowiedź. Ps. VIZZARD Ty..... cyniku ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3414 | |
www.met.of.pl
![]() |
Cytat:
A ja ze swoją spraą jakoś sobie poradzę. Dzieki za wysiłek Don Laser. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3415 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Cytat:
Musisz się do Niego przyzwyczaić. Często prowokuje i czeka na takie reakcje jak Twoja. Nie pomaga, ale i nie szkodzi. Trzeba patrzeć na jego odpowiedzi z przymrużeniem oka. ![]() Po prostu to jest cały "VIZZARD" Pozdrawiam ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3416 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Sami znawcy tematu! ![]() @Metallicat! Mnie nie trzeba lubić ![]() I moja pomoc nie zawsze tak wygląda ![]() Czasami ironia przeradza się w sarkazm ![]() A co do twojego problemu - to się nie dziw ![]() ![]() Po prostu tak jest, że ostatnio na forum jest bardzo dużo ludzi Którzy wymagają, żądają i psioczą na dno forum gdy nie chce im sie odpisać Pomijam już ton tych wypowiedzi Panów Pępków Świata Drażni po prostu to, że komuś wydaje się iż problemy z nagrywaniem sa białe lub czarne A odpowiedzi są przyporządkowane do pytań i zestawione w parach Pisałem już o złożoności problemów i o częstej niemożności stwierdzenia OCB na podstawie: Nie nagrywa mi, ło Jezu, odchodzę od zmysłów... ![]() Gdyby komuś chciało się przejrzeć kilka stron i poszukać - chociaż te kilka króciutkich tematów dla początkujących - rozmowy pewnie toczyły by się inaczej ![]() O co chodzi u ciebie? Kto to wie? ![]() Miałeś już podpowiedź co by zrobić wykresy płytek wolno się czytających Masz je? ![]() Poza tym standard: płyta, stery, urządzenia, konfig IDE, rodzaj kopiowanych danych, itp... Trzeba trochę naświetlić problem ![]() A tak, każda dyskusja polega na tym, że ktoś pyta o banał, zadając banałowe pytanie o banalnym tytule tematu A odpowiedzi są takie jak zwykle: ASPI jest? DMA załączone? Jaki konfig? Jak podpięte? A do prądu włączone? ![]() Puenta: Same asy, temat klasyk ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#3417 |
www.met.of.pl
![]() |
Hah, tylko że teraz to już widać że od razu mówisz po ludzku. Po co walić kolejne posty zaśmiecające forum i nie wnoszące nic do prawdziwej dyskusji...
VIZZARD, No Offense, poza tym nigdy nie powiedziałem że Cię nie lubię ![]() EOT |
![]() |
![]() |
![]() |
#3418 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A poza tym ja też nigdy nie powiedziałem, że napisałem, że ty powiedziałeś, że mnie nie lubisz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3419 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.01.2006
![]() |
Vakoss za 99gr. Płytka pomarańczowo- biała X8 (nagrane x12 już troche temu ale właśnie wróciły do mnie po tym jak poszły sobie do znajomego ). Oto wykresiki
![]() ![]() ![]() zaóważyłem ze umnie jest tak jak opisywał Sławek ![]() ![]() Następny Vakoss z tego samego cake boxa ( wiem samobójca ze mnie ![]() ![]() ![]() i kolejny Vakossik z tej samej paczki ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez raffal : 10.03.2006 o godz. 04:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3420 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.01.2006
![]() |
i kolejny
![]() ![]() ![]() ![]() Moge tylko napisać -- wystrzegajcie się tego badziewia i nie bierzcie nawet za darmo ![]() http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?p=21443 tak wyglądają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.czystaplyta.pl/baner/plyt...8_dvd_info.jpg ![]() najgorsze jest to że nagrałem ich 10 ![]() Ostatnio zmieniany przez raffal : 10.03.2006 o godz. 04:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[Muzeum] BENQ DVD DD EW164B 2006r. | seku | Napędy optyczne DVD | 16 | 23.05.2019 02:51 |
BenQ DW 1640 Refurbished \wymiana OPU Philipsa | czary2mary | Napędy optyczne DVD | 2 | 28.01.2018 22:02 |
BenQ DW 1640 nie nagrywa plyt - popsuty czy nie ??? | twinxx | Napędy optyczne DVD | 16 | 26.03.2006 01:12 |
Przeróbka BenQ 1640 na EW164B | Zetoxa | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 22.01.2006 17:55 |
BENQ DW 1640 (SławekJ pomóż mi !!!) | dragan19 | Napędy optyczne DVD | 14 | 01.08.2005 19:44 |