![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() |
Nareszcie działa !!! Zasuwa ze az milo.
Problemem byly sterowniki IDE. Mianowicie: Na plycie CD ze sterownikami do mojego MOBO tj: ABIT NF7-S rev.2.0 są dwa różne sterowniki do IDE jeden z nich jest bez certyfikatu i to własnie ten jest instalowany podczas automatycznej instalacji z CD. Również po zainsatlowaniu tego sterownika windows nie instalował "Podstawowy kanał IDE" i "Pomocniczy kanał IDE". Komp mimo tego bez problemu śmigał ale jak widać nagrywarka DVD nie chciała. Po odinstalowaniu sterów NVidii, automatycznie zainstalował mi sterowniki Microsoft i pojawily sie wspomniane wyzej Podstawowy i Pomocniczy kana ł IDE. Oczywiscie przejrzalem plytke CD do mobo i zainstalowalem ponownie stery NVidii do IDE ale juz te z certyfikatem. Kontroler IDE jest teraz na sterach Nvidii a Podstawowy i Pomocniczy kanal IDE wciaz jest na sterownikach Microsoft bo na plytce nie bylo do tego sterow. Nie wiem czy tak ma byc, ale narazie tak to pozostawiam bo wszystko smiga. Osobiscie w tych kwestiach jestem jak sie okazalo zielony, bo nigdy bym nie przypuszczal ze sterowniki IDE mogly byc zle lub zle zainstalowone. W każdym bądź razie wszystko OKI Dziekuje Bardzo Mocno za Pomoc. Nareszcie moge się cieszyć z mojego BenQ
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alleluja!
![]() Cieszymy się razem z tobą ![]() Jak dzieci ze swoich pierwszych lizaków ![]() ![]()
|
|