![]() |
Ilość załączników: 1
Jak chcecie sobie zobaczyć wykres bez skoków prędkości to proponuję użyć DVDInfoPro (zamieszczam przykład przed chwilą wykonany). To nie jest wina ani nośnika, ani napędu, stawiam na jakiś bug Nero CD-DVD Speed ;).
pozdrawiam edit : oczywiście to ta sama płyta :taktak: |
Ta sama płyta (tłoczona) przy prędkości skanowania na x6 CLV
Załącznik 32874 Edycja//: Uskoków brak, ale z drugiej strony "ładne" CLV... :) |
Cytat:
Edycja: Szkoda że drugim razem nie wyszło ale cóż dziś nie piątek 13-tego :> |
co do skokow skoków prędkości
poszperaj cos na HDD w trakcie testow i juz widac - a jeszcze jak sa podpiete na tej samej tasmie |
Cytat:
|
Verbek DVD+R palony x8 :D
http://img154.imageshack.us/img154/6...0062331ux0.png |
@@ndy
prubujesz udowodni***263; ***380;e problem Cie nie dotyczy... :> |
Ilość załączników: 2
Czy tak by przeszła test na maksimum źle wypalona płyta?
I czy jest możliwa taka regularność w występowaniu tych błędów, bo jeśli to nie bug'i to muszą być błędy w źle wypalonych PIT'ach i LAND'ach w miejscach zwolnienia (kalibracji lasera) Załącznik 32875 Edycja: Ta sama płyta skanowana x6 Załącznik 32876 Widać już wyraźnie zanik "spadków" prędkości więc dla mnie nieprawdziwa jest teoria że te spadki wynikają z nierównomiernie wypalonych pit'ów zwłaszcza że test mogący to w miare profesjonalnie ocenić robi się na Plextor'ach przy prędkości x2! |
Tym razem w palnik posz***322;a p***322;ytka Benq CDR x52 [Daxon], palona 32x. Skan jako***347;ci robiony na Litku SOHR-5238S 4S09
http://img97.imageshack.us/img97/1894/benqaj4.png |
Przepraszam ze zabieram głos (szczególne przeprosiny dla @Arepo:rotfl: ) ale jakis czas temu pisałem o tym ze skanowanie płyt na nero speed a DVDInfoPro rózni sie znacznie, to doszliscie do wniosku ze nie powinienem wrzusac skanów z tego drugiego bo sa dla was niejednoznaczne..moje pytanie brzmi..
- czy wg Was program który jest za darmo (NeroSpeed) jest lepszy osd tego za kase(DVDInfoPro)? Abstrachuje tu od wszyskich innych czynników jak nosniki, napedy itp historie . |
Cytat:
Skoki prędkości jak poniżej mogą być spowodowane błędami na płytce i/lub pracą HDD podczas wykonywania testu. |
Cytat:
Co do działania dysku twardego. Większość osób ma już dyski SATA, a to eliminuje możliwość zakłócania urządzeń na IDE. Specjalnie sprawdziłem wykresy w momencie gdy nic kompletnie nie robiłem na komputerze, oraz gdy kopiowałem non stop duże i małe pliki, rezultat był taki, że przy obciążeniu kopiowaniem zakłóceń prędkości było trochę mniej :) - czyli związek z dyskiem żaden. Do tego równomierność występowania w niektórych przypadkach całkowicie eliminuje tą możliwość. pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
W którymś biosie dla DW-1640 tego skoku nie było (nie pamiętam już w którym), natomiast w kolejnych biosach przy testowaniu skok prędkości na początku, powrócił. Dlaczego ? Nie mam pojęcia. Mnie jednak interesuje skąd biorą się te skoki przedstawione w tym poście : http://forum.cdrinfo.pl/666575-post566.html Cytat:
8 ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:37. |