Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Benq Dw-1655 Lightscribe (https://forum.cdrinfo.pl/f15/benq-dw-1655-lightscribe-61110/)

tomek.xp 19.07.2006 22:49

Cytat:

Napisany przez grz3si3k
Platinum x4
nagrywarka benq-shit 1655 :rotfl:

kupiłem kiedyś te płyty, totalna pomyłeczka te Platinum normalnie śmieci i szkoda gadać a kupiłem bo sie napaliłem jak gupi po obejżeniu testów Platinum z ID:CMC Magnetics Corporation tamte to paliły się świetnie i też były x8

Hebel 20.07.2006 00:03

Cytat:

Napisany przez Hebel
Coś mam złą serję Verbatimek... :( :taktak:

Kurczę co za zryta seria...

burn 8x

Popatrzcie na to.... To dopiero jest porażka :wow:

:taktak: :fiu:

Arepo 20.07.2006 00:08

Cytat:

Napisany przez grz3si3k
Platinum x4
nagrywarka benq-shit 1655 :rotfl:

Muszę przyznać, że niesamowity z Ciebie gość, podsumujmy na chwilę Twoje doświadczenia :

post 266 - płyta RITEK03
post 273 - RITEK03
post 299 - RITEK03
post 364 - RITEK03
post 395 - RITEK03
post 434 - RITEK03
post 510 - bez niespodzianki - RITEK03

większość wypaliła się poniżej przeciętnej lub po prostu źle co widać zresztą po jakże błyskotliwych dopiskach typu "shit, fuck, nie ma ch***ja" itp.

Kolejny wykres RITEK03, jest łatwy do przewidzenia, więc daruj sobie jego zamieszczanie - nie sądzę abym był odosobniony w kwestii niechęci jego oglądania. Ponieważ jakbyś nie zauważył : NIE NAGRYWJĄ SIĘ ONE DOBRZE ! - przynajmniej te, które posiadasz, a pochodzące zapewne z jednego źródła.

Inną sprawą jest to, że normy w wielu przypadkach nie są przekroczone i płyty zapewne działają bezproblemowo, zresztą opieranie się tylko na wykresach zostało wielokrotnie ośmieszone, ale to inny temat rzeka.

Pomyśl przez chwilę jak Twoje wypowiedzi prezentują się w oczach innych forumowiczów i ile wniosłeś do tego tematu poza frustracją ?. Cóż, raczej niewiele ...

pozdrawiam

grz3si3k 20.07.2006 05:11

Cytat:

Napisany przez Arepo
..ciach..

Pomyśl przez chwilę jak Twoje wypowiedzi prezentują się w oczach innych forumowiczów i ile wniosłeś do tego tematu poza frustracją ?. Cóż, raczej niewiele ...

pozdrawiam

sorry ale nie wszystkie wykresy to te płyty były TDK, były Verbatim, były Esperanza i kilka innych...ale Arepo wie lepiej :rotfl:

grz3si3k 20.07.2006 07:45

Cytat:

Napisany przez tomek.xp
kupiłem kiedyś te płyty, totalna pomyłeczka te Platinum normalnie śmieci i szkoda gadać a kupiłem bo sie napaliłem jak gupi po obejżeniu testów Platinum z ID:CMC Magnetics Corporation tamte to paliły się świetnie i też były x8

sorry za drugi post ale chybaza późno na edycje poprzedniego..

masz racje te płyty to pomyłka .. ale nadal mi w głowie siedzi NEC2500A dla "którego" płyta, była płytą kolejną ... wypaliłem na nim chyba wszystkie mozliwe płyty jakie mi ktos dawał łacznie z jakimis nazwami z kosmosu..i chodzą...

Przy tym napedzie niestety juz tak ładnie nie jest ... ok płyta ważna rzecz ..ale bez przesady ... za chwile sie dowiem ze powinienam plic tylko i wyłacznie na VERBATIM`ach bo nawet markowe TDK to kaszana ...

Przepraszam bardzo ale zdania na temat firmy B... nie zmienie .. to jest cienizna. No poza LS :-) :)

tomek.xp 20.07.2006 10:34

Cytat:

Napisany przez grz3si3k
...
Przepraszam bardzo ale zdania na temat firmy B... nie zmienie .. to jest cienizna. No poza LS :-) :)....

no Twoje zdanie jest delikatnie mówiąc kontrowersyjne :D ale ja nikogo nie chce przekonywać "na siłe" do nagrywarki, poprostu lepiej będzie jak będziesz wypalał na NEC'u :>
Tylko chciałem zauważyć że jeśli chodzi o nagrywanie DVD to opowieści o nagrywarce która wypala z dobrą jakością na wszystkich nośnikach to można pomiędzy bajki wsadzić :)

Hebel 20.07.2006 10:38

Cytat:

Napisany przez tomek.xp
no Twoje zdanie jest delikatnie mówiąc kontrowersyjne :D ale ja nikogo nie chce przekonywać "na siłe" do nagrywarki, poprostu lepiej będzie jak będziesz wypalał na NEC'u :>
Tylko chciałem zauważyć że jeśli chodzi o nagrywanie DVD to opowieści o nagrywarce która wypala z dobrą jakością na wszystkich nośnikach to można pomiędzy bajki wsadzić :)

Całkowicie się z Tobą zgadzam :taktak:

Ja tam jestem bardzo zadowolony ze swojego BenQ Dw1655 jedyne co mnie boli to szajska linia verbów którą mam :( Lipa do kwadratu!!

:wow:

andy 20.07.2006 10:45

To si***281; nazywa "uprzedzenie" ;)

Arepo 20.07.2006 18:35

Cytat:

Napisany przez grz3si3k
sorry ale nie wszystkie wykresy to te płyty były TDK, były Verbatim, były Esperanza i kilka innych...ale Arepo wie lepiej :rotfl:

No oczywiście były i inne posty, głównie wprowadzające niepotrzebną nerwowość i zmuszające (poprzez powtarzanie w kółko swojego niezadowolenia) innych użytkowników np.: do takich odpowiedzi. Nie wspomnę już o wyssanych z palca teoriach odnośnie ilości wadliwych egzemplarzy w sprzedaży czy nie do zweryfikowania niby zasłyszanej złej opinii w serwisie. Myślę, że te kilka wykresów innych płyt (które standardowo poprzedza uprzedzony komentarz) z całego ogromu zero wnoszących, kolejnych i kolejnych Platinum, nie zmienia spojrzenia na Twój wkład w dyskusję. Każdy niech sam oceni, moje zdanie jest znane.

Nie wiem czy wyciągniesz jakieś wnioski z tego co piszę, spodziewam się raczej kolejnej wyśmiewającej odpowiedzi, ale wiedz, że nie zwracam Ci uwagi bez powodu. Nie chodzi o to przeciwko czemu prowadzisz tą krucjatę, ale sposób w jaki to robisz. Jeśli tego nie widzisz to jest to zwyczajnie przykre :ysz: .

melag 20.07.2006 21:27

Cytat:

Napisany przez Arepo
No oczywiście były i inne posty, głównie wprowadzające niepotrzebną nerwowość i zmuszające (poprzez powtarzanie w kółko swojego niezadowolenia) innych użytkowników np.: do takich odpowiedzi. Nie wspomnę już o wyssanych z palca teoriach odnośnie ilości wadliwych egzemplarzy w sprzedaży czy nie do zweryfikowania niby zasłyszanej złej opinii w serwisie. Myślę, że te kilka wykresów innych płyt (które standardowo poprzedza uprzedzony komentarz) z całego ogromu zero wnoszących, kolejnych i kolejnych Platinum, nie zmienia spojrzenia na Twój wkład w dyskusję. Każdy niech sam oceni, moje zdanie jest znane.

Nie wiem czy wyciągniesz jakieś wnioski z tego co piszę, spodziewam się raczej kolejnej wyśmiewającej odpowiedzi, ale wiedz, że nie zwracam Ci uwagi bez powodu. Nie chodzi o to przeciwko czemu prowadzisz tą krucjatę, ale sposób w jaki to robisz. Jeśli tego nie widzisz to jest to zwyczajnie przykre :ysz: .

Podpisuję się pod tym :taktak:

grz3si3k 21.07.2006 17:31

Nie bój sie @Arepo nie bede nikogo obrażał ...
ja nie zasłyszałem złej opinii o serwisie, ja wyrobiłem sobie w czasie usługi serwisowej...myslisz ze wpadłem na to bo tak mi było wygodnie..??
nie, w tym rzecz że rozmawiałem z serwisem wiele razy(codziennie raz) i wiem ze dostali tych napedów bardzo duzo..:taktak:

Wiesz dobrze ze były inne płyty i było jeszcze gorzej jak na Platinum które tak lubisz opisywac (powtarzam: TDK, VERBATIM, ESPERANZA, nawet firmowy BENQ ) ale co tam, ty wiesz lepiej jak było..wielu screenów po prostu nie wstawiłem ponieważ moje wqrwienie było takie ze szkoda słów...

NIe nie jestem pracownikiem konkurencji..stapam realnie po ziemi..||

ps.
pozdrawiam "baby" tego forum :spoko:

rcobex 21.07.2006 17:49

Cytat:

Napisany przez grz3si3k
Nie bój sie @Arepo nie bede nikogo obrażał ...
ja nie zasłyszałem złej opinii o serwisie, ja wyrobiłem sobie w czasie usługi serwisowej...myslisz ze wpadłem na to bo tak mi było wygodnie..??
nie, w tym rzecz że rozmawiałem z serwisem wiele razy(codziennie raz) i wiem ze dostali tych napedów bardzo duzo..:taktak:

Wiesz dobrze ze były inne płyty i było jeszcze gorzej jak na Platinum które tak lubisz opisywac (powtarzam: TDK, VERBATIM, ESPERANZA, nawet firmowy BENQ ) ale co tam, ty wiesz lepiej jak było..wielu screenów po prostu nie wstawiłem ponieważ moje wqrwienie było takie ze szkoda słów...

NIe nie jestem pracownikiem konkurencji..stapam realnie po ziemi..||

ps.
pozdrawiam "baby" tego forum :spoko:

Szkoda że jest tak mało ludzi "realnie stąpających poz ziemi". :wow:

seku 21.07.2006 20:35

Ilość załączników: 1
nie wiem jak wam ale ja z moich Platiniomow jestem zadowolony

Disc ID: CMC MAG-E01-00

Palona 8x bo na moim Benq moge palic tylko 2,4 albo 8

jak dla mnie wynik jest Dobry :spoko:

nie wiem dlaczego ale cos mam w systemie i pokazuje mi dziwna date :ysz:

a plytke wypalilem przed momentem BENQ____DVD_LS_DW1655_BCHB_21-July-2006_20_33

seku 21.07.2006 21:38

a to jusz kolejne palenie dzisiejszego wieczoru

tym razem Disc ID: SONY-D21-00 palone 8x

gdyby nie ten slupek na poczatku :ysz:

seku 22.07.2006 09:39

hm a to dzisiejszy wypal na

Disc ID: MCC-003-00 (Twister)

palona 8x

po wypale odrazu plytka laduje w koszu :sciana:

na etykiecie jest napisane ze predkosc 8x Gwarantowana :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:15.