![]() |
Cytat:
Jeśli mój napęd dobrze nagrywa, odczytuje i skanuje błędy a dziwne zwolnienia występują przy skanowaniu x8 to dla mnie to wada nie jest, jak bym coś takiego reklamował to chyba w servisie by mieli niezłą zabawe, obciążając mnie kosztami wysyłki w obie strony... @melag ja to cały czas analizuje te "cykliczne" :) to o te "cykliczne" chodziło Sławkowi, przynajmniej tak mi się wydaje. edycja: no właśnie dałeś linke do mojego testu, ja cały czas pisze o tych błędach |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/666575-post566.html Pozostaje natomiast nierozwiązana kwestia cyklicznych, w mniej więcej równych odstępach pojawiających się skoków prędkości podczas skanowania w disc quality. Przyznam że takich skoków nie miałem podczas skanowania płyt DVD, co innego podczas skanowania płyt CD gdzie prędkość ustawiona jest na MAX. EDIT Prędkość skanowania 8x - skoki, 6x - gładko : http://forum.cdrinfo.pl/666625-post526.html :czytaj: |
Uskoki nie powinny wyst***281;powa***263; a wyst***281;puj***261;.
Opisywane konkretne nap***281;dy Koleg***243;w ( uwaga nie dotyczy innych - nie wyst***281;puj***261; uskoki podobnie jak w pozosta***322;ych modelach BenQ) maj***261; wadliwy odczyt przy testowaniu pr***281;dko***347;ci***261; 8x. Mo***380;na z tym ***380;y***263;, ja jednak taki nap***281;d uwa***380;am za wadliwy. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
może ktoś napisze książkę albo artykuł pt.
Cytat:
|
Cytat:
Występują podczas testowania i równocześnie korzystania z innych programów. np. internet, skanowanie systemu, edytory, słowniki itd... :spoko: Widzę, że zrobiłem zamieszanie. ??? Porównując jednak testy Kolegi wykonane prędkością 8x bez uskoków ( nie mylić z opisywanymi zakłóceniami wyżej) a testami Kolegów: http://forum.cdrinfo.pl/666421-post547.html uważam, że nie jest to przypadek a reguła. Zakładając poprawną jakość wypalonych płytek test przy prędkości 8x powinien mieć linię ciągłą ( wyjątek stanowi uskok na początku - norma :spoko:) a nie jak na wskazanych wykresach. Napęd wyraźnie ma problemy z odczytem dlatego dokonuje tak częstej rekalibracji. Ten sam napęd raz odczytuje dobrze innym razem z uskokami. Przy wadliwym napędzie zawsze będą występowały takie uskoki. Raz dobrze innym razem z uskokami wskazuje jednak na płytkę. Być może, że partia sprzedanych napędów jest wadliwa i odczyt przy testowaniu z prędkością powyżej 6x sprawia problemy. :) |
Cytat:
|
Cytat:
W którymś biosie dla DW-1640 tego skoku nie było (nie pamiętam już w którym), natomiast w kolejnych biosach przy testowaniu skok prędkości na początku, powrócił. Dlaczego ? Nie mam pojęcia. Mnie jednak interesuje skąd biorą się te skoki przedstawione w tym poście : http://forum.cdrinfo.pl/666575-post566.html Cytat:
8 ) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co do działania dysku twardego. Większość osób ma już dyski SATA, a to eliminuje możliwość zakłócania urządzeń na IDE. Specjalnie sprawdziłem wykresy w momencie gdy nic kompletnie nie robiłem na komputerze, oraz gdy kopiowałem non stop duże i małe pliki, rezultat był taki, że przy obciążeniu kopiowaniem zakłóceń prędkości było trochę mniej :) - czyli związek z dyskiem żaden. Do tego równomierność występowania w niektórych przypadkach całkowicie eliminuje tą możliwość. pozdrawiam |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Skoki prędkości jak poniżej mogą być spowodowane błędami na płytce i/lub pracą HDD podczas wykonywania testu. |
Przepraszam ze zabieram głos (szczególne przeprosiny dla @Arepo:rotfl: ) ale jakis czas temu pisałem o tym ze skanowanie płyt na nero speed a DVDInfoPro rózni sie znacznie, to doszliscie do wniosku ze nie powinienem wrzusac skanów z tego drugiego bo sa dla was niejednoznaczne..moje pytanie brzmi..
- czy wg Was program który jest za darmo (NeroSpeed) jest lepszy osd tego za kase(DVDInfoPro)? Abstrachuje tu od wszyskich innych czynników jak nosniki, napedy itp historie . |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:05. |