![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#271 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
tak pali***322;em na PLATIUNUM jest lepiej ale to nie zmienia postaci rzeczy ze p***322;yty TDK dla mojego starego NEC`a by***322;y wprost idealne ..Chyba kurier zarobi
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#272 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Stały bywalec ;)
![]() |
To prosze bardzo
PLATINUM 4x speed Płyta czyta sie idealnie na stacjonarnym DVD
FreeBSD 6.2-RELEASE czasami zapyziały Win_Shit XP (jak musze ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez grz3si3k : 01.06.2006 o godz. 18:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
MiniDisc
Zlotowicz
Ten scan wygląda całkiem przyzwoicie, nagraj coś prędkością 8x.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Przyzwoicie wypalony Ritek R03 ![]() http://forum.cdrinfo.pl/638157-post663.html ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
jakie w zwiazku z tym pomysł ; serwis czy meczenie sprzetu nadal ?
![]() |
![]() |
#277 | |
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
Nie chwytaj mnie za język, Twój Ritek jest wypalony b.dobrze ![]() Ja nie wyznaczam nowych norm. 8 ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Vebratim zapisany z prędkością X4, ciekawe dlaczego końcowy obszar wyszedł tak kiepsko ? Inny egzemplarz jest OK, ale niestety końcówki na Verbatimach wychodzą mi ostatnio coś kiepskawo......na najnowszym biosie jest trochę lepiej.
![]() |
#279 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Płytka DVD+R TDK palona 4x
Sorry ale z całym szacunkiem dla wszystkich guru tego forum ale napędy BENQ to kicha ... ta płyta którą tu pokazuje na nagrywarce NEC 2500A@DL nie wykazuje praktycznie zadnych błędów !! Płytka poniższa pochodzi ze starych zapasów (jakies 1,5 roku temu) POWIEM TAK: szukasz nagrywarki, poszukaj innej , nie inwestuj w BENQ`a bo to lekka kaszana ![]() Mam dośc skaczacego bufora, zwalniania nagrywania przez naped, sprawdzania płyt pod kątem wypalania, wkurzania sie na nosniki, skoro to naped jest do du**y Pozdrawiam ps. nie zal mi kasy, zal mi straconego czasu szkoda ze nie kupiłem Plextora jak planowałem, ale jeszcze nic straconego ![]()
FreeBSD 6.2-RELEASE czasami zapyziały Win_Shit XP (jak musze ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez grz3si3k : 03.06.2006 o godz. 14:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Może wadliwy egzemplarz ? Warto sprawdzić inny bios, w ten sposób można pisać o nagrywarkach każdego producenta. Plextor niewiele różni się od Benq. Każda firma ma swoje upadki i wzloty, nie ma sensu się od razu załamywać.
pozdr. Edit: Pokrewność Plextor/Benq była poruszana wiele razy na forum => http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...t=plextor+benq http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...t=plextor+benq
pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez rcobex : 03.06.2006 o godz. 15:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
kapitan Closs
Data rejestracji: 16.02.2006
![]() |
Cytat:
![]() ![]() sorry stary ale takie wyniki wykresów PIF to mi wychodzą na DVD+RW (nawet nie pamiętam nazwy,jakiś szmelc)wielokrotnie nagranej... na moim BENQu 1655 ![]() Ostatnio zmieniany przez marcus777 : 03.06.2006 o godz. 20:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
Witam
kupilem doslownie dzis nowy palnik Benq 1655 bios BCHB i problem jest taki ze bufor palnik skacze jak niewiem zwalnia i znow sie rozkreca poprzednie palniki to LG GSA-4167B ; i Liteon 1653S tam takich problemow nie mialem dajcie jakas rade co moze byc przyczyna z gory THX |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
Disc ID: CMC MAG-E01-00
dalem WOPC na off i dalej to samo buffor palnika lataw w prawo i w lewo plytke i co najgorsze predkosc nagrywania spada nie jednokrotnie do 0 probowalem palic za rowno x4 jak i x8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
@seku Nie ma się co przejmować, zobacz TEN temat. @Ricki Skoki bufora nie mają związku z WOPC, gdyż po wyłączeniu w QSuite nic się nie zmienia, spada jedynie jakość zapisanych nośników. pozdrawiam
![]() |
![]() |
|
|