![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#301 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
U mnie serwis nie zostawie tego tak.....
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#302 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u mnie to samo iutro zwrot do sklepu biore cos innego jeszcze nie wiem co
P.S. moze jakies propozycje ? a co do OverSpeed jak dam na Enabled to podczas Lead-In wywala odrazu blad nagrania wiec sam nie wiem a ten skaczacy buffor doprowadza mnie do szalu i jak predkosc nagrywania niejednokrotnie spada do 0 czy potem moze to nie miec czasem wplywu na odtwazanie filmu w stacjonarnym DVD ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pr***281;dko***347;***263; i bufor ma wahania bo dzia***322;a system WOPC. Dzi***281;ki niemu uzyskujemy lepsz***261; jako***347;***263; zapisu.
![]() |
#304 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Posłuchaj słyszałes kiedys zeby cos lepiej zapisyswało zatrzymujac sie do 0 ?? To tak jak bys stwierdził ze jedziesz szybko samochodem mimo ze szarpie nim jak furmanka z węglem ... i jeszcze powesz ze w imie komfortu jazdy ?? przesadzasz ... Myśle za na 100 napędów BENQ ok 40 % to kaszana ... mi chyba akurat przyszło kupić jeden z tych 40%
FreeBSD 6.2-RELEASE czasami zapyziały Win_Shit XP (jak musze ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez grz3si3k : 05.06.2006 o godz. 05:17 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Cytat:
Przyczyn może być kilka i nie koniecznie jest to wina napędu. Po czym wnosisz te 40% "kaszany" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#307 | |
kapitan Closs
Data rejestracji: 16.02.2006
![]() |
Cytat:
![]() 2. Octron DVD+RW x4(Ritek 004) burn x4 [ patrz pkt.1] http://img65.imageshack.us/my.php?im...655bchb2tw.jpg i co niedowiarku ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez marcus777 : 05.06.2006 o godz. 09:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
kapitan Closs
![]() |
![]()
Verbatim 8x DVD+R burn 8x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
kapitan Closs
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
kapitan Closs
![]() |
TDK 8x DVD-R slim burn 4x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
Panowie koniec problemow wlasnie wrocilem z nowym
Plextorem PX-760A ![]() koniec skaczocego buffora i innych dziwnych zeczy Benq jest fajne ale dla tych co maja duzo czasu na experumenty i stoicki spokuj u mnie ma dzialac i tyle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 | ||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Naprawdę wszyscy już wiedzą, że jesteś niezadowolony więc daj już spokój. Oddaj ten napęd i rozwiąż w końcu swój problem, a nie jęczysz jak stara baba.
![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
kapitan Closs
![]() |
Cytat:
dokładny test płytki na Plexie trwa ok 2 godzin ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
a wiesz co mi powiedziała miła pani w serwisie, ?? ze juz im brakuje napędów na wymiane tyle tego sie teraz sypie .. tak, dokładnie 1655 .... wiec nie mecz sie i nie sil na słowa typu "jecze" czy cos tam.. tylko zastanów sie dlaczego tyle tych npedów podlega wymianie ..? Nie to jest problemem ze sie trafił wadliwy model, a to ze swiat idzie do przodu a nie cofa sie do tylu ...wiec jesli firma robi naped to powinna myslec o rozwoju a nie cofaaniu sie ... nie wzruszaja mnie opcje WOPC czy suport dla nosników..nagrywarka ma wypalalc poprawnie płyty..to jej zadanie..
![]() |
![]() |
#315 | |||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Nie wnikam już w to, że takie niby czyjeś opinie (sprawa w rzeczywistości nie do sprawdzenia) wypisują zawsze osoby, które są niezadowolone i reklamują uszkodzony towar. Jeśli chcesz mi udowodnić, że to prawda to wyślij na PW numer telefonu tego serwisu, zadzwonię tam, powiem, że zbieram opinię jako przyszły dystrybutor i wszystkiego się dowiem. Sam pracuję w dziale sprzedaży więc dla mnie to żaden problem. Wyniki z rozmowy oczywiście przekażę na forum. Cytat:
Co do Twoich głównych zarzutów. Na sprawnym sprzęcie bufor nigdy nie spada do zera. Rzeczywiście momentami spada (u mnie najmniej do 19%), ale nie ma to wpływu na jakość nagrania. Szybkość nawet jak minimalnie spada to i tak jest większa niż większości innych napędów. Podczas nagrywania nigdy nie słyszałem, aby napęd zwolnił do zera. WOPC działa dobrze, po jego włączeniu wyraźnie wzrasta jakość nagrania na niektórych nośnikach. Generalna jakość nagrań jest znakomita. Jeszcze co do bufora, myślę, że cała sprawa to kwestia psychiki. Człowiek się przyzwyczaił, że nie powinien skakać (zawsze walczył o to, aby tak nie było) i naglę jak zaczyna, to już jest źle. Po prostu nie mieści się w głowie, że może skakać i jednocześnie wszystko być dobrze. Sam się tym niepokoiłem na początku. To samo było ze słynną zieloną diodą w Litkach, ileż to tematów było czemu nie pali się już na czerwono podczas nagrywania ![]() To chyba tyle. pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|
|