![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Test w: K.Probe - CD Speed - DVDINFO - który bliższy prawdy?
Witam.
Mam nagrywarkę NEC 2500 oraz COMBO SOHC 5232 K, natomiast nie mam dostępu do nagrywarki Litka. Spotkałem się z opinią, iz K.Probe jest tworzony do nagrywarek, dlatego do testów na DVD-ROM-ie lepiej jest stosować CD Speed lub DVDINFO. Poniżej zamieszczam trzy zrzuty próby tej samej płytki wykonane w K.Probe, Nero CD Speed i DVDINFO. Który z nich jest bardziej wiarygodny (bliższy prawdy). ![]() ---------- Płytka TDK +4 palona na Necu x2. (jedna sesja - zamknięta). Swieży system XP + SP1 po format C: -- Na każdym z wykresów pojedyńcze szpilki (prawdopodobnie błąd chipsetu) usuwałem, tak ażeby wykres był czytelniejszy). PS. Czwarty wykres z próby po wgraniu najnowszego oficjalnego BIOSU do COMBO - czyżby gorszy odczyt, czy wyniki bliższe prawdy ![]() Wszystkie testy wykonane w tym samym dniu. ---------- ![]() ----------- I ostatnie pytanie: dlaczego na wszystkich płytkach które testuje wykres PIF tak jakby zaczynał się od poziomu 1 (brak jakiegokolwiek skoku, szpilki poniżej pozoimu 1)? Z innej beczki: w jaki sposób wrzucać załączniki, aby były wyświetlane w poście a nie linki - wie ktoś. Ostatnio zmieniany przez krasnal : 29.09.2004 o godz. 01:02 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004