Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.09.2004, 23:34   #1
krasnal
Bywalec

Data rejestracji: 23.01.2004
krasnal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Test w: K.Probe - CD Speed - DVDINFO - który bliższy prawdy?

Witam.
Mam nagrywarkę NEC 2500 oraz COMBO SOHC 5232 K, natomiast nie mam dostępu do nagrywarki Litka.
Spotkałem się z opinią, iz K.Probe jest tworzony do nagrywarek, dlatego do testów na DVD-ROM-ie lepiej jest stosować CD Speed lub DVDINFO.
Poniżej zamieszczam trzy zrzuty próby tej samej płytki wykonane w K.Probe, Nero CD Speed i DVDINFO.
Który z nich jest bardziej wiarygodny (bliższy prawdy).
----------
Płytka TDK +4 palona na Necu x2. (jedna sesja - zamknięta).
Swieży system XP + SP1 po format C:
-- Na każdym z wykresów pojedyńcze szpilki (prawdopodobnie błąd chipsetu) usuwałem, tak ażeby wykres był czytelniejszy).

PS. Czwarty wykres z próby po wgraniu najnowszego oficjalnego BIOSU do COMBO - czyżby gorszy odczyt, czy wyniki bliższe prawdy (skąd taka różnica)
Wszystkie testy wykonane w tym samym dniu.
----------
Tak jak powiedziałem nie mam dostepu do nagrywarki DVD LiteOna. Jak uda mi się tylko złapać mozliwośc testu na litku, postaram się dorzucić ten test.
-----------
I ostatnie pytanie: dlaczego na wszystkich płytkach które testuje wykres PIF tak jakby zaczynał się od poziomu 1 (brak jakiegokolwiek skoku, szpilki poniżej pozoimu 1)?

Z innej beczki: w jaki sposób wrzucać załączniki, aby były wyświetlane w poście a nie linki - wie ktoś.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-dvdinfo.jpg  
Dołączone obrazki
File Type: png KPROBE.PNG (65.1 KB, 109 oglądane)
File Type: png LITE-ON_COMBO_SOHC-5232K_NK0A_28-September-2004_17_13-1.png (123.3 KB, 96 oglądane)
File Type: png LITE-ON_COMBO_SOHC-5232K_NK0E_28-September-2004_18_40-nero.png (123.6 KB, 90 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez krasnal : 29.09.2004 o godz. 01:02
krasnal jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.09.2004, 12:27   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez krasnal

Z innej beczki: w jaki sposób wrzucać załączniki, aby były wyświetlane w poście a nie linki - wie ktoś.
Wrzucać je pojedyńczo

Albo zamieszczać na innym serwerze i dawać linki
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: