![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2003
![]() |
Po długich wyszukiwaniach problemu znów piszę odpowiedź na forum.
Tworzę kopię bezpieczeństwa swojej płyty DVD korzystając z programu DVD Shrink ver. 2.3. Zostawiam tylko sam materiał filmowy, tzn. film oraz jedną ścieżkę dźwiękową, oraz ewentualnie napisy. Po wykonanym authoringu mam pliki gotowe do wypalenia na płytkę. Wypalając poprzez Nero 5.5.10.42 z dysku na plytkę wyskakuje błąd na 19 min. nagrywania "SCSI TARGET ERROR" lub nagrywa się bezbłędnie, ale podczas odtwarzania są "zacięcia". Tak więc najpierw nagrywam na +RW, potem z płyty +RW kopiując w całości płytę kopiuję na +R. Nie wyskakują błędy podczas nagrywania, ale są zacięcia filmu przy późniejszym odtwarzaniu. Albo po ok. 100 min filmu, albo ostatnio mi się zdarzyło już po 15 min. nagrywałem na rozmaitych nośnikach, tak jak to opisywałem wcześniej. Nagrywalem też na firmowej płytcen +R HP. Taki sam objaw. Nagrane płyty sprawdzałem na kilku odtwarzaczach wewnątrznych oraz stacjonarnych zgodnych ze standardem +RW P odejrzewam tylko, że albo źle robię authoring płyty [co jest mało prawdopodobne] albo muszę wgrać nową wersję biosu - mam 1.36, a najnowsza jest 1.51 Obawiam się tylko, czy gwarancja wtedy mi przepadnie ? Prosze o odpowiedzi Tak więc naświetliłem mam nadzieję dość jasno problem. BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZI |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|