Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Błędy nagrywania w Litku 451S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/bledy-nagrywania-litku-451s-40892/)

VIZZARD 15.10.2004 11:21

Cytat:

Napisany przez pykson
rozumiem, ze to mial byc wlasciwie tylk zart ;)

bo na powaznie to takie dyskusje nie maja sensu, kto chce liteona to go kuil/kupuje/kupi, kto nie chce to nie, przeciez nikt tu nikogo nie namawia do kupowania litka, moze to doradzic, ale kupujcie wszyscy pioniery jak was stac, bedzie spokoj na forum

ja tam jestem z mojego 451 zadowolony, ale nie twierdze ze reszta palnikow to badziewie

nie ma co sie goraczkowac, to tylko takie male szare pudeleczko, za pare stowek :)

niektorzy to tacy sa fanatycy jak kibole arki gdynia czy legii warsiawa, jeszcze szalikow i pal im brakuje ;)

Otóż to!

Ale czy to miał być żart?

Wątpię :ysz:

Tacy ludzie poza tym, że napiszą: "Liteon to syf!"

lub: "Miałem i to jest gówno" (czytaj: nie umiałem sobie poradzić :>ä)

Nie mają nic innego do dodania :nie:

O przepraszam! Oczywiście, że mają

Tyle, że nic sensownego :idea:

pykson ma rację mówiąc o tym kupowaniu/nie kupowaniu/doradzaniu

I na tym powinno się skończyć :taktak:

Bo niestety większość z tych co tak pyszczą

To Liteona widziała tylko w sklepie przez szybkę

Albo montował go im w kompie tata :glaszcze:

Jeżeli ktoś ma coś sensownego do powiedzenia

To niech powie i niech to poprze sensownymi argumentami

Nie szczeniacką pyskówką :nie:

Jest np. gość na forum, który opisuje swoje perypetie z Liteonami

I sam mówi, że nie kupi już tego napędu

Ale nie ******y, że to gówno i nawet chyba nie odradza

W końcu to wolny każdego wybór

Po prostu człowiek na poziomie

I w tym miejscu pozdro dla ciebie Wooody :spoko:

pykson 15.10.2004 02:59

Cytat:

Napisany przez energetykSA
Ci od litków zakrawa mi to na fanatyzm może powinna powstać sekta lite :haha: on

rozumiem, ze to mial byc wlasciwie tylk zart ;)

bo na powaznie to takie dyskusje nie maja sensu, kto chce liteona to go kuil/kupuje/kupi, kto nie chce to nie, przeciez nikt tu nikogo nie namawia do kupowania litka, moze to doradzic, ale kupujcie wszyscy pioniery jak was stac, bedzie spokoj na forum

ja tam jestem z mojego 451 zadowolony, ale nie twierdze ze reszta palnikow to badziewie

nie ma co sie goraczkowac, to tylko takie male szare pudeleczko, za pare stowek :)

niektorzy to tacy sa fanatycy jak kibole arki gdynia czy legii warsiawa, jeszcze szalikow i pal im brakuje ;)

energetykSA 15.10.2004 00:41

Cytat:

Napisany przez madmax2
Ja mam Litka LDW 451s@832s. Rzeczywiście na pczątku były problemy z płytami DVD, nawet z nagraniem tak markowych nośników, jak Verbatim. Błędy w KProbe na poziomie 1400 PI i więcej.
Po przeróbce na 832s wszystko chodzi idealnie. Nagrnae płytki TDK i Verbatim + i - chodzą bez problemu nawet na nadzwyczaj wybrednym napędzie stacjonarnym LG z 2002 roku, a mój Sony DAV 550s czyta wszystko, nawet badziewne płytki (z wyjątkiem MediaStore - tego syfu nie ruszy).
Co do NECa to ponoć dobre napędy, ale nadzwyczaj słabe w kopiowaniu płyt CD, a zwłaszcza zabezpieczeń (o Safedisc powyżej 2.5 nie masz nawet, co marzyć),a Litek 832 s tnie nawet SF 3.10, chociaż z włączoną korekcją EFM.
Podsumowując zgadzam się z tym, co powiedział Icemac.
Dodam, że jest takie przysłowie kto tanio kupuje to drogo kupuje. Co z tego, ze NEC nagra ci lepiej na badziewnych płytkach skoro za rok będą nie do użytku. Zresztą ktoś z forum już musiał po roku przegrywać na Vewrbatimy kolekcję filmów DVD na płytach noname, bo ścinały się w stacjonarce.
Pozdr.

Ci od litków zakrawa mi to na fanatyzm może powinna powstać sekta lite :haha: on

madmax2 14.10.2004 20:03

Ja mam Litka LDW 451s@832s. Rzeczywiście na pczątku były problemy z płytami DVD, nawet z nagraniem tak markowych nośników, jak Verbatim. Błędy w KProbe na poziomie 1400 PI i więcej.
Po przeróbce na 832s wszystko chodzi idealnie. Nagrnae płytki TDK i Verbatim + i - chodzą bez problemu nawet na nadzwyczaj wybrednym napędzie stacjonarnym LG z 2002 roku, a mój Sony DAV 550s czyta wszystko, nawet badziewne płytki (z wyjątkiem MediaStore - tego syfu nie ruszy).
Co do NECa to ponoć dobre napędy, ale nadzwyczaj słabe w kopiowaniu płyt CD, a zwłaszcza zabezpieczeń (o Safedisc powyżej 2.5 nie masz nawet, co marzyć),a Litek 832 s tnie nawet SF 3.10, chociaż z włączoną korekcją EFM.
Podsumowując zgadzam się z tym, co powiedział Icemac.
Dodam, że jest takie przysłowie kto tanio kupuje to drogo kupuje. Co z tego, ze NEC nagra ci lepiej na badziewnych płytkach skoro za rok będą nie do użytku. Zresztą ktoś z forum już musiał po roku przegrywać na Vewrbatimy kolekcję filmów DVD na płytach noname, bo ścinały się w stacjonarce.
Pozdr.

VIZZARD 13.10.2004 13:06

Cytat:

Napisany przez Uczeń
Myślę,że to jest tak.Jeżeli ktoś trafi na felerny model,to chośby to była marka z najwyższej półki -drugi raz podejdzie do sprawy z dystansem.Natomiast ktoś ,komu uda się wypalać z powodzeniem tanie płyki nagrywarką ,o której nikt nie słyszał .Napewno nie pozwoli powiedzieć złego słowa na markę ,której zaufał.
Nie przeczę ,że liteOn produkuje złe nagrywarki ale ja już tej firmie nie dam drugiej szansy.Chciałbym oczywiście by wszyscy byli zadowoleni ze swojego sprzętu bez względu na cenę jaką musieli za niego dać i markę (znaną i uznaną oraz tę ,o której nikt dobrego słowa powiedzieć nie może!) DZIĘKI ZA WASZE WYPOWIEDZI!

Ty! No nie bądź taki! :nie:

Nawet ludziom daje się szansę na poprawę :ja_chce:

To się nazywa resocjalizacja :czytaj:

A Litkowi nie dasz kolejnej szansy ?!? :smutny:

To by się nazywało Reliteonizacja :tak!:

:czar:

Uczeń 13.10.2004 12:47

Myślę,że to jest tak.Jeżeli ktoś trafi na felerny model,to chośby to była marka z najwyższej półki -drugi raz podejdzie do sprawy z dystansem.Natomiast ktoś ,komu uda się wypalać z powodzeniem tanie płyki nagrywarką ,o której nikt nie słyszał .Napewno nie pozwoli powiedzieć złego słowa na markę ,której zaufał.
Nie przeczę ,że liteOn produkuje złe nagrywarki ale ja już tej firmie nie dam drugiej szansy.Chciałbym oczywiście by wszyscy byli zadowoleni ze swojego sprzętu bez względu na cenę jaką musieli za niego dać i markę (znaną i uznaną oraz tę ,o której nikt dobrego słowa powiedzieć nie może!) DZIĘKI ZA WASZE WYPOWIEDZI!

icemac 13.10.2004 12:16

kazdy chwali swoje ale WSZYSCY chwala Liteona ;)

VIZZARD 13.10.2004 12:14

Cytat:

Napisany przez aszastra
A ja mam Liteona 451@832 bios A ,i pali OK najlepiej Esperanzy -x4, platinium +8 (palone x4)wręcz wyśmienicie.Także dla mnie Litonki są OK. :klotnia:

No proszę!

Kolejny zadowolony z Liteona :spoko:

A tu ci przyjdzie jeden z drugim i mówią:

Liteon to, Liteon tamto ... :klnie:

aszastra 13.10.2004 11:52

A ja mam Liteona 451@832 bios A

A ja mam Liteona 451@832 bios A ,i pali OK najlepiej Esperanzy -x4, platinium +8 (palone x4)wręcz wyśmienicie.Także dla mnie Litonki są OK. :klotnia:

energetykSA 11.10.2004 14:02

Cytat:

Napisany przez non1.0
;) liteona nagrywarki najwyżej można spalić
maiłem 451s,1213s i wszystko to tandeta, nie daje nic zmiana biosu.
rada "biegnij z nią do servisu i powiec ze ma problemy z nagrywaniem dvd i odtwarzaniem dvd i dodaj czy możesz wymienić na inny model innego producenta np: lg. zapłaciłeś pewnie około 500zł to wymieniusz na 4120 lub na 4160 . wszystkie nagrywają + i - a dodatkowo Ram i DL. Ja tak zrobiłem.

Spalić to morzna ciebie i te twoje nagrywarki co sobie kupiłeś "tylo dla małp"

icemac 11.10.2004 13:59

Cytat:

Napisany przez energetykSA
Dopiero siE zaczną NEC to kaszana będziesz mógł kopiowć sobie tylko filmy nie zabezpieczone :peace:

kaszana to moze nie jest ale niech kupi ta wersje, ktora nie nagrywa DVD-Video :> i wtedy zobaczy czym jest Lite-on || i bedzie za nim :buu:

energetykSA 11.10.2004 13:55

Cytat:

Napisany przez Uczeń
Moja przygoda z litkiem dobiegła końca :jupi: .Sprzedałem go kolesiowi ,który będzie próbował w serwisie reklamować.Ja nie zrobiłem tego bo powiem szczerze nie mam już ochoty na liteona.Przymierzam sie do zakupu NEC-a 3500A.Mam nadzieje ,że wraz z kupnem tego sprzętu moje problemy z nagrywarką dobiegną końca.?

Dopiero siE zaczną NEC to kaszana będziesz mógł kopiowć sobie tylko filmy nie zabezpieczone :peace:

icemac 11.10.2004 13:52

z nec-em nie bedziesz mial juz TYLE :> zabawy co z litkiem ||

ale Twoj wybor :D

Uczeń 11.10.2004 13:48

koniec litka451S

Moja przygoda z litkiem dobiegła końca :jupi: .Sprzedałem go kolesiowi ,który będzie próbował w serwisie reklamować.Ja nie zrobiłem tego bo powiem szczerze nie mam już ochoty na liteona.Przymierzam sie do zakupu NEC-a 3500A.Mam nadzieje ,że wraz z kupnem tego sprzętu moje problemy z nagrywarką dobiegną końca.?

icemac 11.10.2004 08:46

@Uczeń
wgraj bios najstarszy (czyli gsb6) z tego linka http://codeguys.rpc1.org/firmwares/4...patched-rs.rar
pozniej z oficjalnej strony wgraj gsb9 http://www.liteonit.com/ODD/English/...Model=LDW-451S

i zanies do serwisu - oficjalne mozesz wgrywac do woli - tylko zanies im te popsute plytki i nie powinno byc problemow

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:07.