Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.10.2004, 14:02   #16
energetykSA
Bywalec

Data rejestracji: 11.10.2004
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez non1.0
liteona nagrywarki najwyżej można spalić
maiłem 451s,1213s i wszystko to tandeta, nie daje nic zmiana biosu.
rada "biegnij z nią do servisu i powiec ze ma problemy z nagrywaniem dvd i odtwarzaniem dvd i dodaj czy możesz wymienić na inny model innego producenta np: lg. zapłaciłeś pewnie około 500zł to wymieniusz na 4120 lub na 4160 . wszystkie nagrywają + i - a dodatkowo Ram i DL. Ja tak zrobiłem.
Spalić to morzna ciebie i te twoje nagrywarki co sobie kupiłeś "tylo dla małp"
energetykSA jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.10.2004, 11:52   #17
aszastra
Bywalec

Data rejestracji: 28.05.2004
aszastra w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam Liteona 451@832 bios A

A ja mam Liteona 451@832 bios A ,i pali OK najlepiej Esperanzy -x4, platinium +8 (palone x4)wręcz wyśmienicie.Także dla mnie Litonki są OK.
aszastra jest offline  
Stary 13.10.2004, 12:14   #18
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez aszastra
A ja mam Liteona 451@832 bios A ,i pali OK najlepiej Esperanzy -x4, platinium +8 (palone x4)wręcz wyśmienicie.Także dla mnie Litonki są OK.
No proszę!

Kolejny zadowolony z Liteona

A tu ci przyjdzie jeden z drugim i mówią:

Liteon to, Liteon tamto ...
VIZZARD jest offline  
Stary 13.10.2004, 12:16   #19
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kazdy chwali swoje ale WSZYSCY chwala Liteona
Stary 13.10.2004, 12:47   #20
Uczeń
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.10.2004
Uczeń w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Myślę,że to jest tak.Jeżeli ktoś trafi na felerny model,to chośby to była marka z najwyższej półki -drugi raz podejdzie do sprawy z dystansem.Natomiast ktoś ,komu uda się wypalać z powodzeniem tanie płyki nagrywarką ,o której nikt nie słyszał .Napewno nie pozwoli powiedzieć złego słowa na markę ,której zaufał.
Nie przeczę ,że liteOn produkuje złe nagrywarki ale ja już tej firmie nie dam drugiej szansy.Chciałbym oczywiście by wszyscy byli zadowoleni ze swojego sprzętu bez względu na cenę jaką musieli za niego dać i markę (znaną i uznaną oraz tę ,o której nikt dobrego słowa powiedzieć nie może!) DZIĘKI ZA WASZE WYPOWIEDZI!
Uczeń jest offline  
Stary 13.10.2004, 13:06   #21
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Uczeń
Myślę,że to jest tak.Jeżeli ktoś trafi na felerny model,to chośby to była marka z najwyższej półki -drugi raz podejdzie do sprawy z dystansem.Natomiast ktoś ,komu uda się wypalać z powodzeniem tanie płyki nagrywarką ,o której nikt nie słyszał .Napewno nie pozwoli powiedzieć złego słowa na markę ,której zaufał.
Nie przeczę ,że liteOn produkuje złe nagrywarki ale ja już tej firmie nie dam drugiej szansy.Chciałbym oczywiście by wszyscy byli zadowoleni ze swojego sprzętu bez względu na cenę jaką musieli za niego dać i markę (znaną i uznaną oraz tę ,o której nikt dobrego słowa powiedzieć nie może!) DZIĘKI ZA WASZE WYPOWIEDZI!
Ty! No nie bądź taki!

Nawet ludziom daje się szansę na poprawę

To się nazywa resocjalizacja

A Litkowi nie dasz kolejnej szansy ?!?

To by się nazywało Reliteonizacja

VIZZARD jest offline  
Stary 14.10.2004, 20:03   #22
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam Litka LDW 451s@832s. Rzeczywiście na pczątku były problemy z płytami DVD, nawet z nagraniem tak markowych nośników, jak Verbatim. Błędy w KProbe na poziomie 1400 PI i więcej.
Po przeróbce na 832s wszystko chodzi idealnie. Nagrnae płytki TDK i Verbatim + i - chodzą bez problemu nawet na nadzwyczaj wybrednym napędzie stacjonarnym LG z 2002 roku, a mój Sony DAV 550s czyta wszystko, nawet badziewne płytki (z wyjątkiem MediaStore - tego syfu nie ruszy).
Co do NECa to ponoć dobre napędy, ale nadzwyczaj słabe w kopiowaniu płyt CD, a zwłaszcza zabezpieczeń (o Safedisc powyżej 2.5 nie masz nawet, co marzyć),a Litek 832 s tnie nawet SF 3.10, chociaż z włączoną korekcją EFM.
Podsumowując zgadzam się z tym, co powiedział Icemac.
Dodam, że jest takie przysłowie kto tanio kupuje to drogo kupuje. Co z tego, ze NEC nagra ci lepiej na badziewnych płytkach skoro za rok będą nie do użytku. Zresztą ktoś z forum już musiał po roku przegrywać na Vewrbatimy kolekcję filmów DVD na płytach noname, bo ścinały się w stacjonarce.
Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 15.10.2004, 00:41   #23
energetykSA
Bywalec

Data rejestracji: 11.10.2004
energetykSA w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez madmax2
Ja mam Litka LDW 451s@832s. Rzeczywiście na pczątku były problemy z płytami DVD, nawet z nagraniem tak markowych nośników, jak Verbatim. Błędy w KProbe na poziomie 1400 PI i więcej.
Po przeróbce na 832s wszystko chodzi idealnie. Nagrnae płytki TDK i Verbatim + i - chodzą bez problemu nawet na nadzwyczaj wybrednym napędzie stacjonarnym LG z 2002 roku, a mój Sony DAV 550s czyta wszystko, nawet badziewne płytki (z wyjątkiem MediaStore - tego syfu nie ruszy).
Co do NECa to ponoć dobre napędy, ale nadzwyczaj słabe w kopiowaniu płyt CD, a zwłaszcza zabezpieczeń (o Safedisc powyżej 2.5 nie masz nawet, co marzyć),a Litek 832 s tnie nawet SF 3.10, chociaż z włączoną korekcją EFM.
Podsumowując zgadzam się z tym, co powiedział Icemac.
Dodam, że jest takie przysłowie kto tanio kupuje to drogo kupuje. Co z tego, ze NEC nagra ci lepiej na badziewnych płytkach skoro za rok będą nie do użytku. Zresztą ktoś z forum już musiał po roku przegrywać na Vewrbatimy kolekcję filmów DVD na płytach noname, bo ścinały się w stacjonarce.
Pozdr.
Ci od litków zakrawa mi to na fanatyzm może powinna powstać sekta lite on
energetykSA jest offline  
Stary 15.10.2004, 02:59   #24
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez energetykSA
Ci od litków zakrawa mi to na fanatyzm może powinna powstać sekta lite on
rozumiem, ze to mial byc wlasciwie tylk zart

bo na powaznie to takie dyskusje nie maja sensu, kto chce liteona to go kuil/kupuje/kupi, kto nie chce to nie, przeciez nikt tu nikogo nie namawia do kupowania litka, moze to doradzic, ale kupujcie wszyscy pioniery jak was stac, bedzie spokoj na forum

ja tam jestem z mojego 451 zadowolony, ale nie twierdze ze reszta palnikow to badziewie

nie ma co sie goraczkowac, to tylko takie male szare pudeleczko, za pare stowek

niektorzy to tacy sa fanatycy jak kibole arki gdynia czy legii warsiawa, jeszcze szalikow i pal im brakuje
Stary 15.10.2004, 11:21   #25
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez pykson
rozumiem, ze to mial byc wlasciwie tylk zart

bo na powaznie to takie dyskusje nie maja sensu, kto chce liteona to go kuil/kupuje/kupi, kto nie chce to nie, przeciez nikt tu nikogo nie namawia do kupowania litka, moze to doradzic, ale kupujcie wszyscy pioniery jak was stac, bedzie spokoj na forum

ja tam jestem z mojego 451 zadowolony, ale nie twierdze ze reszta palnikow to badziewie

nie ma co sie goraczkowac, to tylko takie male szare pudeleczko, za pare stowek

niektorzy to tacy sa fanatycy jak kibole arki gdynia czy legii warsiawa, jeszcze szalikow i pal im brakuje
Otóż to!

Ale czy to miał być żart?

Wątpię

Tacy ludzie poza tym, że napiszą: "Liteon to syf!"

lub: "Miałem i to jest gówno" (czytaj: nie umiałem sobie poradzić ä)

Nie mają nic innego do dodania

O przepraszam! Oczywiście, że mają

Tyle, że nic sensownego

pykson ma rację mówiąc o tym kupowaniu/nie kupowaniu/doradzaniu

I na tym powinno się skończyć

Bo niestety większość z tych co tak pyszczą

To Liteona widziała tylko w sklepie przez szybkę

Albo montował go im w kompie tata

Jeżeli ktoś ma coś sensownego do powiedzenia

To niech powie i niech to poprze sensownymi argumentami

Nie szczeniacką pyskówką

Jest np. gość na forum, który opisuje swoje perypetie z Liteonami

I sam mówi, że nie kupi już tego napędu

Ale nie ******y, że to gówno i nawet chyba nie odradza

W końcu to wolny każdego wybór

Po prostu człowiek na poziomie

I w tym miejscu pozdro dla ciebie Wooody
VIZZARD jest offline  
Stary 15.10.2004, 11:24   #26
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
uwaga zaczelo sie non1.0
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...97&postcount=7
Stary 15.10.2004, 22:34   #27
Koolo
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.01.2002
Koolo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najgorsze jest jak ktoś pisze że ma problem z nagrywarką firmy X a znajdują się kretyni którzy nie umieją pomóc i w ogóle niewiele umieją więc piszą ***8220;fajnie że ci nie działa bo trzeba było kupić nagrywarkę firmy Y to byłoby ok***8221; jeden taki to nawet sam ze sobą toczył pogawędki .
Stary 15.10.2004, 23:54   #28
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez Koolo
Najgorsze jest jak ktoś pisze że ma problem z nagrywarką firmy X a znajdują się kretyni którzy nie umieją pomóc i w ogóle niewiele umieją więc piszą ***8220;fajnie że ci nie działa bo trzeba było kupić nagrywarkę firmy Y to byłoby ok***8221; jeden taki to nawet sam ze sobą toczył pogawędki .
Ale to i tak jest pikuś w porównaniu z bombą atomową ^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 16.10.2004, 00:01   #29
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
no zdecydowanie pikus
kazdy ma problemy ale jest funkcja "szukaj" a dane ci bedzie znalezc odpowiedz na pytanie
ale niektorzy wychodza z zalozenia ze po co sie wysilac i tak ktos napisze i po klopocie po co sie meczyc

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 16.10.2004, 00:01   #30
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
juz koniec ktos dostal na kolacje bananka

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: