![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
Witam.
Sprawa przedstawia się następująco: generalnie zawsze nagrywam filmy na płytkach TDK DVD-/+R 8x i chodzą one na wszystkich odtwarzaczach stacjonarnych na jakich miałem okazję je testować. Ostatnio nie wiedzieć czemu kupiłem płytki DYSAN DVD+R 8x (3 szt.) i... nie dość, że filmy tną się prawie na każdym odtwarzaczu stacjonarnym, to nie można ich oglądać ani w całości skopiować nawet na napędach komputerowych. Płytki były nagrane z prędkością 4x raptem trzy dni temu a po ich zawartości zostało tylko wspomnienie... Nie wiem, czy to wina mojego palnika czy po prostu płytki są kiepskiej jakości ale wiem jedno - już nigdy nie kupię płytek Dysana. Pozdrawiam i życzę samych udanych i długowiecznych nagrań... PS. Teraz testuję płytki Verbatim
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
Dysan DVD+R 8x printable
Cytat:
Witam. Mam podobny problem , z tym ,że już po nagraniu nie można odczytać zawartości płytki. Na 4 sztuki nagrane LiteOn-em żadna nie odtwarza się w 100 %. Znajomy nagrywał te płytki na Nec-u i występują takie same problemy . Pozdrawiam. PS. nośnik to PRODISCR03 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
dysanki to qpa....u mnie palą się tak...
moim zdaniem nic specjalnego....
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
@VANTWG
Ja mam do ciebie pytanko trochę off topic Widzę, że jesteś posiadaczem litka 851. Powiedz mi, jaki jest z tego palnika czytnik CD/DVD, bo czytałem, że nagrywarki z serii 8XX mają dobrą korekcję. Czy czyta mocno porysowane płyty CD? Pytam, ponieważ chciałem kupić coś takiego w charakteże czytnika i do testów. Producenci Palników skupiają się teraz głównie na korekcji DVD a CD zostawiają w spokoju. |
|
|
|
|
#5 |
|
-=MIXED CLAN=-
Data rejestracji: 19.09.2003
![]() ![]() |
@bart_3d 815s nie jest mój....testowałem go troche tylko...
![]() hmm.... dvd'ki czyta podobnie jak 1633/53 czyli nieźle, co do cdków to nagrywa kiepsko....przynajmniej to co nagrał w czasie testów wychodziło z błędami c2 i raczej nie było to uszkodzenie bo drugi taki sam 815s był identyczny.
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
Tak jak powiedziałem zacząłem używać płytek Verbatim i w końcu mam problem z głowy
Wszystkie płytki Verbatim nagrane na LG GSA-4120B chodzą bez problemu na stacjonarnych odtwarzaczach DVD i dają się skopiować
|
|
|
![]() |
|
|