![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@mbar, a nie moglbys nagrac czegos co bedzie odtwarzane w zywklej stacjonarce?
bo wnioskuje z tego ze ta sa filmy w divxie, a moze warto byloby sprawdzic jak nagra sie plytka, ktora bedzie odczytywala zwykla stacjonarka (bez mpeg4) czyli: czy zwykly, przecietny sprzet bedzie widzial plytke DL nagrana na przerobionym 832@812
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | ||
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Z plusow platinum to tez super wybor. |
||
![]() |
![]() |
#33 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
OK, wezmę pod uwagę Wasze propozycje, tylko są z tym dwa problemy:
- nie mam jeszcze stacjonarnego odtwarzacza DVD, chociażby dlatego, że nie chce mi się kupować nowego TV. Filmy DVD zawsze oglądałem na monitorze 19 cali -- lepszą rozdziałkę i jakość ma taki monitor za 850 zł, niż niejeden telewizor. - może być problem ze zdobyciem jakiegoś filmu 8,5 GB, jutro mogę po prostu nie mieć czasu dymać na drugi koniec miasta do wypożyczalni... a nie mam też ochoty marnować tego Verbatima na kopię czegoś, co już mam. A jutro już będzie czekać 14 CD z wszystkimi odcinkami Monty Pythona... i pewnie 13 z nich trafi na tego DL. ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Wszystko OK
Płytka Verbatim DL już wypalona (812 przerobiona @ 832 z firmware VS04), bez żadnych problemów. Pojemność takiej płytki to 7,96 GB, czyli niestety nie wejdzie na nią 12 CD, tylko jakieś 11,5 CD
![]() Załączniki na tym forum są obsługiwane w syfiarski sposób. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatni test odczytu jest z combo LG 4320B, więc mamy pewność, że sprzęt poprzedniej generacji odczyta płyty DVD+R DL. Użyłem Booktype na DVD-ROM oczywiście. Ostatnio zmieniany przez mbar : 03.07.2004 o godz. 15:54 |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
Wiem, że pojemność DL to nie 2x pojemność SL, ale czy 7,96 to tyle samo co ma tłoczona dwuwarstwowa? Ile zapłaciłeś za te płytki? Dzieki, latet |
|
![]() |
![]() |
#36 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
film z wypozyczalni napewno ci sie zmiesci na DL bo wczoraj przegrywalem a cena DL to teraz 60zeta/sztuke.
|
![]() |
![]() |
|
|