Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.07.2004, 18:15   #31
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@mbar, a nie moglbys nagrac czegos co bedzie odtwarzane w zywklej stacjonarce?

bo wnioskuje z tego ze ta sa filmy w divxie, a moze warto byloby sprawdzic jak nagra sie plytka, ktora bedzie odczytywala zwykla stacjonarka (bez mpeg4)

czyli: czy zwykly, przecietny sprzet bedzie widzial plytke DL nagrana na przerobionym 832@812

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.07.2004, 19:29   #32
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mbar
Mam właśnie w ręku płytkę DL Verbatim +R 2,4x oraz nagrywarkę 812S przerobioną na 832S. Ponieważ do 8,5 GB brakuje mi jeszcze jednego filmu AVI wrażeniami z testu nagrania i odczytu podzielę się najpewniej jutro wieczorem.
To co pisal pykson IMO testowanie DL na skladance AVI ktora duuuuuuuuuuuuuuzo bardziej 'pasuje' na 2 SL to szalenstwo. Dla dobra ludzkosci porzuc pomysl nagrywania tak avikow i przegral jakis full film DVD.

Cytat:
Napisany przez mbar
Ja jakiś miesiąc temu kupiłem 50 szt. Esperanz -R 4x Special Edition i muszę stwierdzić, że jakościowo są OK. Wypaliłem ich już 30 i tylko 4 lub 5 trafiło do kosza (nagrywarka się zawiesiła przy zapisie lead-out). Procentowo te Esperanze wypadły lepiej, niż nagrywane przeze mnie (411S@811S) Verbatimy -R od MCC, których więcej nie przeszło weryfikacji lub powiesiło się przy zapisie lead-out. Goodbye Verbatim -R.
Jednak nie odważę się kupić Esperanzy +R, tu pozostaję przy Platinumach 8x od Ricoha. Generalnie te dwie marki - Esperanza SE i Platinum 8x - są najlepsze dla mojej nagrywarki.
Ja juz wyaplilem 200-300 plytek z GSC002 (Espery i Xdisc) i musze powiedziec ze dla mnie rewelacja (no i ta cena !!!)

Z plusow platinum to tez super wybor.
pawelblu jest offline  
Stary 01.07.2004, 20:32   #33
mbar
Wymiatacz

Data rejestracji: 28.12.2003
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
OK, wezmę pod uwagę Wasze propozycje, tylko są z tym dwa problemy:
- nie mam jeszcze stacjonarnego odtwarzacza DVD, chociażby dlatego, że nie chce mi się kupować nowego TV. Filmy DVD zawsze oglądałem na monitorze 19 cali -- lepszą rozdziałkę i jakość ma taki monitor za 850 zł, niż niejeden telewizor.
- może być problem ze zdobyciem jakiegoś filmu 8,5 GB, jutro mogę po prostu nie mieć czasu dymać na drugi koniec miasta do wypożyczalni... a nie mam też ochoty marnować tego Verbatima na kopię czegoś, co już mam.

A jutro już będzie czekać 14 CD z wszystkimi odcinkami Monty Pythona... i pewnie 13 z nich trafi na tego DL.
mbar jest offline  
Stary 03.07.2004, 15:50   #34
mbar
Wymiatacz

Data rejestracji: 28.12.2003
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wszystko OK

Płytka Verbatim DL już wypalona (812 przerobiona @ 832 z firmware VS04), bez żadnych problemów. Pojemność takiej płytki to 7,96 GB, czyli niestety nie wejdzie na nią 12 CD, tylko jakieś 11,5 CD

Załączniki na tym forum są obsługiwane w syfiarski sposób.

Ostatni test odczytu jest z combo LG 4320B, więc mamy pewność, że sprzęt poprzedniej generacji odczyta płyty DVD+R DL. Użyłem Booktype na DVD-ROM oczywiście.

Ostatnio zmieniany przez mbar : 03.07.2004 o godz. 15:54
mbar jest offline  
Stary 03.07.2004, 16:15   #35
latet
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.08.2003
latet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mbar
Płytka Verbatim DL już wypalona (812 przerobiona @ 832 z firmware VS04), bez żadnych problemów. Pojemność takiej płytki to 7,96 GB, czyli niestety nie wejdzie na nią 12 CD
Jak to jest z tą pojemnością?
Wiem, że pojemność DL to nie 2x pojemność SL, ale czy 7,96 to tyle samo co ma tłoczona dwuwarstwowa?

Ile zapłaciłeś za te płytki?

Dzieki,

latet
latet jest offline  
Stary 03.07.2004, 16:16   #36
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
film z wypozyczalni napewno ci sie zmiesci na DL bo wczoraj przegrywalem a cena DL to teraz 60zeta/sztuke.
Turboni jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: