![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2005
![]() |
Na jaich płytach nagrywać???-LOn 1673!!
Na jakich płytkach(firma) i w jakim systemie(dvd-r,dvd+r dvd-rom czy coś innego) najlepiej nagrywać ważne dane aby z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić że po latach nie wyparuiją i nie staną się historią.
ps:z dużym prawdopodobieństwem będą wypalane na Lite-onie 1673s |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
markowych i polecam verbatimy+R AZO 4x z indeksem fabryki MCC2
a co do systemu to bitsetting (czyli dvd-rom z DVD+R tylko ) stosuje sie do wiekszej kompatybilnosci z odtwarzaczami stacjonarnymi.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Jeli chcesz cos troche tanszego to polecam Platinium DVD+R 8x wypalaja sie naprawde swietnie. POlecam ja sotsuje tylko te nosniki i sa nap[rawde swietne mala ilosc bledow po nagranie szczegolnie po aktualizacji biosu na CS0C na moim 1652 jestem zadowolony z mojego litak nie zawiodl mnie
.Przyjemnnego korzystania z Litka |
|
|
|
|
#4 |
|
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
NA pewno Verbatim (w sumie obojętnie chociaż litki generalnie wolą +), Platiniumy też dobra rzecz. TDK różnie - u mnie nagrywają się dobrze, u niektórych trochę gorzej) ale najczęściej też nieźle (ale uwaga tylko +) i też polecam raczej + i bit setting DVD-ROM
|
|
|
|
|
#5 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Cytat:
![]() u mnie i tak stacjonarka wszystko czyta, a wyniki w krobe niezbyt zadowalajace |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 04.01.2005
![]() |
Puki co nie chodzi mi o filmy bo dvd stacjonarnego nie posiadam i nie zamierzam raczej będę zgrywać divixy zdjęcia i dokumenty ale rozumiem dvd+r
a co to jest ten bitseting dvd-rom?...przepraszamm za takie pytanko ale serio nie jestem w temacie aha czy warto zainwestować w nagrywarkę zewnętrzną czy to przerost formy nad treścią?Nie mam wolnego slota chyba coś wywalę np cdrom |
|
|
|
|
#7 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
bitsetting to ten dvd-rom
![]() a co do zewnetrznego DVD-RW - to bym sie zastanowil czy warto wywal CD, bo DVD czyta i zapisuje wszystkie formaty P.S. nie lapac za slowka
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
ja natomiast mam pytanie : czy robiąc kopie 1:1 płyta źródłowa i kopia muszą być tego samego rodzaju ( plus - minus) czy "gance gal"
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Master Flamaster
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Cytat:
Philips 109B50 Logitech Wingman Formula Force GP NEC ND-3520A DVD-RW DL + i - Gigabyte GA-P35-S3, Intel Core 2 Duo 4400, DDR2 6GB 800MHz, nVidia GeForce 8800GTS 640MB, Seagate baracuda 40GB + WD 320AAKS, NEC ND-3520A + LG GH22, Hitachi DVD GD-7500, |
|
|
|
![]() |
|
|