![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2003
![]() |
BTC za 399zł!!!
Od 9 stycznia w media markt w Łodzi - warto to kupić czy nie?
Cena jest bardzo kusząca - choć do firmy BTC to ja przekonania nie mam! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
ja bym nie radził bo jak sie trafi sztuka co nagrywa tylko na drogich płytach i co którąś spali to wtedy już nie jest to tak atrakcyjna oferta lepiej pioniera zależy ile płyt będziesz nagrywał
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.05.2002
![]() |
ja kupiłem nagrywarkę btc 1004 w mediamarkt i miałem z nia trochę problemów. dwa tygodnie testowania to: hawk x2 - nie chciała na nich wogule nagrywać , kilka datexów x2 w koszu princo x4 i esperanza x4 czasami można oglądnąć filmy ale są błędy albo całkowicie do kosza, akoss wkoszu, tdk wszystkie nagrane ok, to wszystko dvd-r, teraz plusy mmore do kosza, melody x4 nafgrana idealnie i esperanza x4 nagrana idealnie, tdk i verbatim nagrane idealnie. Dvd-rw: tdk, emtec - idealnie, datexów nie przyjmuje. Dvd+rw verbatim idealnie i ta co jest w pudełku z nagrywarką tez idealnie. w sumie chyba wiecej na niej zniszczyłem płyt niż wypaliłem poprawnie. Na pewno z firmowymi płytami nie miała problemu. Ale wczoraj wymieniłem ją na nowy egzemplarz i zachowuje się całkiem inaczej tzn. hawk x2 których poprzedni egzemparz nie przyjmował na tej pszedł idelanie i weryfikacja nagrania przeszła bez problemu, natomiast dvd+rw która jest w komplecie nagrywana była przez ok. 60 min. mimo ze nero pokazywało predkość x2,4. Więcej na razie nie sprawdziłem. Ogólmie zbiera się szybciej tzn. dużo szybcie jest gotowa do pracy po włozeniu nośnika, tamta sie dłuzej zastanawiała.
A niby to taki sam naped |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
No i nastepna porcja informacji. Płyta +r mmore wypalona z powodzeniem, płyta -r esperanza x4 wypalona z powodzeniem i -r princo x4 nie przeszła weryfikacji ale podczas odtwarzania w stacjonarnym dvd nie widziałem błedów. Zepsułem za to 3 płyty cdr hawk. Na płytach cdrw emtec tez nie nagrywa poprawnie. Poprawnie nagrała na cdr msonic i jakiejś dziwnej cdrw x10. Po wymianie firmwaru z 0040 na 0047 płyta -r akoss bez informacji o predkości nagrywania na płycie zmieniła sie z x1 na x2, to samo z mmore -r z x1 na x4 i melody -r z x1 na x2. Płyta +rw ridata (w komplecie z nagrywarką) rozpoznawana jako x2,4 ( i tak jest na niej napisane) rozpoznawana jest jako x4 i nagrywana jest z tą predkością. Weryfikacje kompilacji przechodzi bez problemu.
W tej cenie myśle ze warto kupić to urzadzenie pod warunkiem ze trafi się dobry egzeplarz. nie miałem problemu z wymianą pierwszego egzemplarza na drugi w mediamarkt Wrocław -Bielany. W gazecie Komputer świat ten model zajał drugie miejsce w cenie 700zł ale myślę że do testów wybiera sie na pewno wyselekcjonowany egzemplarz. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 | |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
i oczywiście do testów nie wybiera się "wyselekcjonowanych" egzemplarzy... dostajemy nową, zapakowaną sztukę od dystrybutora i się ją "katuje".
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Moze lepiej dolazyc 45,-? Od 9 stycznia w MM Bielsko Sony DWU10A za 444,-
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Cytat:
ja na twoim miejscu nie bylbym taki pewny, mysle ze blizsze prawdy jest stwierdzenie ze towar przynajmniej od polowy firm jest "wyselekcjonowany", a reszcie sie nie chce i to olewaja |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.12.2003
![]() |
Cytat:
Jasne że lepiej ale w Łodzi na wyprzedaży tego nie ma! Natomiast ja już mam problem z głowy - dzisiaj kupiłem najbardziej chwaloną na tym forum (chyba :-)) nagrywarke Pioneer 106D. Zapłaciłem w hurtowni 500zł netto czyli 610 brutto - chyba nie przepłaciłem ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Jeszcze jedno ten egzemplarz nie nagrywa poprawnie na dvd-rw emtec x1 (sprawdziłem dwa razy) a ten poprzedni za to tak.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2004
![]() |
Witam, na poczatku sie przywitam wszystkim.
Otoz kupilem takze ta nagrywarke, ale mam maly problem, plyty dvdrw +/- nagrywa mi bez problemu, ale nie moge znagrac zadnej plyty dvd +/- wywala mi na pocztaku komunikat i nie rusza nawet bufor nagrywarki, testowalem to pod nero, nie wiem co jest. Sprobije jeszcze 2 programem., Aha Proowalem plyty vernbatima +, esperanza -, gigamaster -. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
no ja mam liteona 811s i nie narzekam
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
tak wszystko juz teraz jest ok,okazalo sie ze nero orginalen doloczone do tej btc ma jakies problmy z zapisem , nagarlem clone cd i jest git
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
no i chyba sie pospieszylem z ta odpowiedzia, nagrala mi tylko jedna plytke Esperazny w minusie, dziwne jest ze Verbatimow nie widzi wogole, nie mam juz pojecia co z tym fantem, moze zaisntlowqac nowy bios jej, poradzcie cos, pryzpomne ze plyty cdrw-/+ widiz i nagrywa bez problemu
|
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Wymień ja na nowa sztukę, jesli brałes ja w mediamarktcie to nie będa robic problemu. Ja korzystam z nero 6 cośtam bo oryginalne nero obsługuje tylko tą nagrywarkę a ja mam dwie
|
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
jest nastepny bios do tej nagrywarki 0048. Dzisiaj go wrzucę
|
![]() |
![]() |
|