Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2004, 22:52   #1
Viallos
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2003
Viallos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
BTC za 399zł!!!

Od 9 stycznia w media markt w Łodzi - warto to kupić czy nie?

Cena jest bardzo kusząca - choć do firmy BTC to ja przekonania nie mam!
Viallos jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2004, 23:03   #2
olo4you
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2003
olo4you w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja bym nie radził bo jak sie trafi sztuka co nagrywa tylko na drogich płytach i co którąś spali to wtedy już nie jest to tak atrakcyjna oferta lepiej pioniera zależy ile płyt będziesz nagrywał
olo4you jest offline  
Stary 06.01.2004, 15:16   #3
RadekS
Bywalec

Data rejestracji: 24.05.2002
RadekS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja kupiłem nagrywarkę btc 1004 w mediamarkt i miałem z nia trochę problemów. dwa tygodnie testowania to: hawk x2 - nie chciała na nich wogule nagrywać , kilka datexów x2 w koszu princo x4 i esperanza x4 czasami można oglądnąć filmy ale są błędy albo całkowicie do kosza, akoss wkoszu, tdk wszystkie nagrane ok, to wszystko dvd-r, teraz plusy mmore do kosza, melody x4 nafgrana idealnie i esperanza x4 nagrana idealnie, tdk i verbatim nagrane idealnie. Dvd-rw: tdk, emtec - idealnie, datexów nie przyjmuje. Dvd+rw verbatim idealnie i ta co jest w pudełku z nagrywarką tez idealnie. w sumie chyba wiecej na niej zniszczyłem płyt niż wypaliłem poprawnie. Na pewno z firmowymi płytami nie miała problemu. Ale wczoraj wymieniłem ją na nowy egzemplarz i zachowuje się całkiem inaczej tzn. hawk x2 których poprzedni egzemparz nie przyjmował na tej pszedł idelanie i weryfikacja nagrania przeszła bez problemu, natomiast dvd+rw która jest w komplecie nagrywana była przez ok. 60 min. mimo ze nero pokazywało predkość x2,4. Więcej na razie nie sprawdziłem. Ogólmie zbiera się szybciej tzn. dużo szybcie jest gotowa do pracy po włozeniu nośnika, tamta sie dłuzej zastanawiała.
A niby to taki sam naped
RadekS jest offline  
Stary 07.01.2004, 08:45   #4
RadekS
Bywalec

No i nastepna porcja informacji. Płyta +r mmore wypalona z powodzeniem, płyta -r esperanza x4 wypalona z powodzeniem i -r princo x4 nie przeszła weryfikacji ale podczas odtwarzania w stacjonarnym dvd nie widziałem błedów. Zepsułem za to 3 płyty cdr hawk. Na płytach cdrw emtec tez nie nagrywa poprawnie. Poprawnie nagrała na cdr msonic i jakiejś dziwnej cdrw x10. Po wymianie firmwaru z 0040 na 0047 płyta -r akoss bez informacji o predkości nagrywania na płycie zmieniła sie z x1 na x2, to samo z mmore -r z x1 na x4 i melody -r z x1 na x2. Płyta +rw ridata (w komplecie z nagrywarką) rozpoznawana jako x2,4 ( i tak jest na niej napisane) rozpoznawana jest jako x4 i nagrywana jest z tą predkością. Weryfikacje kompilacji przechodzi bez problemu.
W tej cenie myśle ze warto kupić to urzadzenie pod warunkiem ze trafi się dobry egzeplarz.
nie miałem problemu z wymianą pierwszego egzemplarza na drugi w mediamarkt Wrocław -Bielany.
W gazecie Komputer świat ten model zajał drugie miejsce w cenie 700zł ale myślę że do testów wybiera sie na pewno wyselekcjonowany egzemplarz.
pozdrawiam
RadekS jest offline  
Stary 07.01.2004, 10:24   #5
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez RadekS
W gazecie Komputer świat ten model zajał drugie miejsce w cenie 700zł ale myślę że do testów wybiera sie na pewno wyselekcjonowany egzemplarz.
pozdrawiam
Testy odczytu i zapisu zostały zrobione w Niemczech i Szwecji - w Polsce nie ma odpowiednich laboratoriów, więc napędy nie były testowane zapewne na tanich nośnikach królujących w Polsce (Esperanza, Princo, Akoss, Hawk itp). postaram się dowiedzić dokładnie na jakich i dam znać...
i oczywiście do testów nie wybiera się "wyselekcjonowanych" egzemplarzy... dostajemy nową, zapakowaną sztukę od dystrybutora i się ją "katuje".
Stary 07.01.2004, 11:44   #6
Beerra
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 15.02.2003
Beerra zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze lepiej dolazyc 45,-? Od 9 stycznia w MM Bielsko Sony DWU10A za 444,-
Beerra jest offline  
Stary 07.01.2004, 19:07   #7
TMouse
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.12.2003
TMouse w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
i oczywiście do testów nie wybiera się "wyselekcjonowanych" egzemplarzy... dostajemy nową, zapakowaną sztukę od dystrybutora i się ją "katuje".
no jasne, bo ta nowa sztuka to wogole nie mogla byc rozpakowana (szczegolnie latwe w przypadku urzadzen takich jak napedy CD/DVD) i przetestowana zanim do testow wlasciwych trafila

ja na twoim miejscu nie bylbym taki pewny, mysle ze blizsze prawdy jest stwierdzenie ze towar przynajmniej od polowy firm jest "wyselekcjonowany", a reszcie sie nie chce i to olewaja
TMouse jest offline  
Stary 07.01.2004, 23:05   #8
Viallos
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2003
Viallos w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Beerra
Moze lepiej dolazyc 45,-? Od 9 stycznia w MM Bielsko Sony DWU10A za 444,-

Jasne że lepiej ale w Łodzi na wyprzedaży tego nie ma!

Natomiast ja już mam problem z głowy - dzisiaj kupiłem najbardziej chwaloną na tym forum (chyba :-)) nagrywarke Pioneer 106D.

Zapłaciłem w hurtowni 500zł netto czyli 610 brutto - chyba nie przepłaciłem
Viallos jest offline  
Stary 08.01.2004, 09:06   #9
RadekS
Bywalec

Jeszcze jedno ten egzemplarz nie nagrywa poprawnie na dvd-rw emtec x1 (sprawdziłem dwa razy) a ten poprzedni za to tak.
RadekS jest offline  
Stary 08.01.2004, 17:52   #10
halibut
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2004
halibut w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam, na poczatku sie przywitam wszystkim.

Otoz kupilem takze ta nagrywarke, ale mam maly problem, plyty dvdrw +/-
nagrywa mi bez problemu, ale nie moge znagrac zadnej plyty dvd +/- wywala mi na pocztaku komunikat i nie rusza nawet bufor nagrywarki, testowalem to pod nero, nie wiem co jest. Sprobije jeszcze 2 programem., Aha Proowalem plyty vernbatima +, esperanza -, gigamaster -.
halibut jest offline  
Stary 08.01.2004, 20:09   #11
Posejdonn
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.12.2003
Posejdonn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no ja mam liteona 811s i nie narzekam
Posejdonn jest offline  
Stary 08.01.2004, 22:50   #12
halibut
Nowy na forum

tak wszystko juz teraz jest ok,okazalo sie ze nero orginalen doloczone do tej btc ma jakies problmy z zapisem , nagarlem clone cd i jest git
halibut jest offline  
Stary 09.01.2004, 09:57   #13
halibut
Nowy na forum

no i chyba sie pospieszylem z ta odpowiedzia, nagrala mi tylko jedna plytke Esperazny w minusie, dziwne jest ze Verbatimow nie widzi wogole, nie mam juz pojecia co z tym fantem, moze zaisntlowqac nowy bios jej, poradzcie cos, pryzpomne ze plyty cdrw-/+ widiz i nagrywa bez problemu
halibut jest offline  
Stary 09.01.2004, 10:39   #14
RadekS
Bywalec

Wymień ja na nowa sztukę, jesli brałes ja w mediamarktcie to nie będa robic problemu. Ja korzystam z nero 6 cośtam bo oryginalne nero obsługuje tylko tą nagrywarkę a ja mam dwie
RadekS jest offline  
Stary 15.01.2004, 14:11   #15
RadekS
Bywalec

jest nastepny bios do tej nagrywarki 0048. Dzisiaj go wrzucę
RadekS jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: